14. 8. 2022

Týden v obraze: House of the Dragon a další ve stínu megahitu...

Týden v obraze: House of the Dragon a další ve stínu megahitu...

Týden: 15. srpna 2022 – 21. srpna

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Deepa & Anoop (Netflix, novinka)

Veselá indická holčička a její sloní kamarád, který umí měnit barvu, tančí, zpívají a trochu lumpačí v rodinném hotelu zvaném Mangová vila.

Legacy: The True Story of the LA Lakers (Hulu, novinka)

Dokument zachycuje pozoruhodný vzestup a nebývalý úspěch jednoho z nejdominantněj­ších a nejikoničtějších týmů v profesionálním sportu. Seriál nabízí exkluzivní přístup k rodině Bussových pomocí rozhovorů s hráči, trenéry a vedoucími pracovníky vedení, zachycuje tento výjimečný příběh zevnitř – vyprávěný pouze lidmi, kteří ho prožili.

Když charismatický realitní magnát Dr. Jerry Buss koupil Los Angeles Lakers v divoce riskantní a složité obchodní transakci, nikdo nemohl tušit, jak velký úspěch se dostaví. V roce 1979 zahájil známý losangeleský playboy éru „Showtime“ a stal se průkopníkem basketbalového byznysu. Zvýšil cenu míst u palubovky, zavedl roztleskávačky a živou kapelu, otevřel exkluzivní soukromý klub uvnitř arény a v Hollywoodu si vychoval slavné fanoušky. Za posledních 40 let získal tým 11 titulů a odchoval některé z nejlegendár­nějších hráčů NBA.

Dnes má impérium Dr. Busse hodnotu více než 5 miliard dolarů. Všechny tyto úspěchy se však nerodily snadno. Kromě spousty nepřekonatelných překážek na hřišti prošli Lakers také intenzivním dramatem mimo hřiště – v rodině samotného doktora Busse. Dr. Buss vedl franšízu jako „máma a táta“ a dal svým dětem práci ve vedení s tím, že jednoho dne zdědí jeho království. Ale sourozenecká rivalita a mezilidské konflikty hrozily zničit vše, co Dr. Buss tak tvrdě budoval.

Nakonec je tento seriál příběhem o rodině, podnikání a moci – a o tom, jak je třeba všechny tyto tři faktory využít, aby se dosáhlo velikosti.

Red Rose (BBC Three, novinka)

Horké letní léto. Škola skončila a skupina teenagerů je značně znuděná. Rochella Jackson si stáhne záhadnou aplikaci Red Rose, která jí začíná dávat různé výzvy. Ty jsou stála drsnější a uvádí do pohybu řadu událostí, díky kterým to v celém městě bouří…

Ulice (Nova, 18. série)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začal 5. září 2005 na obrazovkách Novy, kde se s ním budeme setkávat každý všední den v podvečer a budeme moci sledovat osudy obyvatel jedné ulice.

Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček, malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím.

Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další…

7 Little Johnstons (TLC, 12. série)

Johnstonovi jsou průměrná sedmičlenná americká rodina, která si plní svůj americký sen. Není to však obyčejná rodina: Všech sedm Johnstonových jsou trpaslíci. Táta Trent a máma Amber mají pět dětí mladších 16 let, všechny trpí trpasličí achondroplazií. Jonah a Elizabeth jsou jejich biologické děti a mají adoptované Annu, Alexe a Emmu.

Fotr na tripu (Prima Cool, 4. série)

Praštěný fotr, tedy dobrodružný otec, vyráží vytuněným autem se dvěma malými dcerami směr Ukrajina, Gruzie, Ázerbájdžán, Kazachstán, Uzbekistán a Kyrgyzstán. Přičemž na začátku ani neví, jak se vrátí ze své 100 dní trvající cesty zpět domů. To vše v novém pořadu Fotr na tripu z míst, kam se bojí i otrlí cestovatelé!

Donde Hubo Fuego (Netflix, novinka)

Poncho vyšetřuje vraždu svého bratra a stopy ho zavedou na požární zbrojnici. Rozhodne se proto stát hasičem a najde novou lásku a rodinu i sériového vraha. A my jsme svědky toho, co se odehrává uvnitř i vně hasičské stanice.

60 Days In (A&E, 7. série)

Sedm dobrovolníků je posláno za mříže v Jeffersonville v Indianě. Ti stráví 60 dní mezi ostatními vězni. Nikdo neví, že se ve skutečnosti jedná o obyčejné lidi. Jejich úkolem je získat důkazy o nekalých a ilegálních aktivitách ve vězení.

A League of Their Own (Sky One, 17. série)

Soutěžní reality show, ve které červený tým soutěží proti modrému týmu ve znalostních otázkách o sportu. Hra má tři kola, za správné odpovědi se získávají body. Který tým má nejvíce bodů, vyhrává.

V prvním kole musí týmy zařadit tři sportovce k jejich profesi. Následuje hádání, kdy sportovec dává k dobru informace o svém sportu a týmy hádají. V posledním kole dva členové každého týmu odpovídají na otázky, dokud třetí nezvládne fyzickou výzvu ve studiu.

Dragons: The Nine Realms (Peacock, 3. série)

Děj se odehrává 1300 let po událostech filmu Jak vycvičit draka a draci jsou pro moderní svět už jen legendou. Když geologická anomálie otevře obrovskou, kilometry hlubokou trhlinu v zemském povrchu, vědci z celého světa se shromáždí v novém výzkumném zařízení, aby záhadný jev prozkoumali.

Brzy skupina nezbedných dětí, které na místo přivedli jejich rodiče, odhalí pravdu o dracích a o tom, kde se skrývají – tajemství, které si musí nechat pro sebe, aby ochránili to, co objevili.

He-Man and the Masters of the Universe (Netflix, 3. série)

Princ Adam z Eternie objeví Grayskullovu moc a promění se v He-Mana, pána vesmíru.

Reimaginace klasického animovaného seriálu.

Selena + Chef (HBO Max, 4. série)

Seriál o vaření představuje držitelku několika platinových desek, herečku, producentku, podnikatelku a filantropku, která se pohybuje na neznámém území: připravuje chutná jídla, zatímco uvízla doma v karanténě.

She-Hulk: Attorney at Law (Disney+, novinka)

Připravovaný seriál streamovací služby Disney+ o She-Hulk, postavě vycházející z Marvel Comics.

TEKKEN: Bloodline (Netflix, novinka)

Sledujte Jina Kazamu a jeho boj o to, aby se stal jedním z nejlepších bojovníků v turnaji Král železné pěsti

Alma (Netflix, novinka)

Poté, co Alma přežila havárii autobusu, která zabila většinu jejích spolužáků, se probudí bez vzpomínek na událost nebo svou minulost. Její rodiče vypadají jako cizinci a její domov je místo plné tajemství. Získává stále větší podezření, že všichni kolem ní lžou a snaží se z ní udělat někoho jiného. Uvězněná ve světě, ve kterém se necítí být jako ve vlastním, musí odhalit události, které vedly k nehodě, dříve, než její pravá identita navždy zmizí.

Bad Sisters (Apple TV+, novinka)

Po smrti svého otce se tři odcizené sestry spojí, aby ukradly zpět bezcenné rodinné dědictví, a přitom objevují jedna druhou (a taky se naučí jak otvírat zamčené zámky).

Kleo (Netflix, novinka)

Špionka NDR Kleo zabila v roce 1987 v Západním Berlíně podnikatele, ale brzy je zatčena Stasi. Po dvou letech strávených ve vězení je propuštěna. Zeď padla a Kleo si uvědomuje, že se ocitla uprostřed velké intriky. Vydává se na cestu pomsty, přičemž ji neustále sleduje západoberlínský policista Sven.

Making the Cut (Amazon Prime Video, 3. série)

Skupina návrhářů soutěží v New Yorku, Paříži a Tokiu za účasti pěti porotců. Snaží se dokázat, že jejich návrhy jsou nejlepší a zvítězit.

Echoes (Netflix, novinka)

Leni a Gina jsou jednovaječná dvojčata, která si od dětství tajně vyměňovala životy, což vyvrcholilo dvojím životem v dospělosti. Když se jedna ze sester ztratí, vše se v jejich dokonale naplánovaném světě změní v chaos.

Spidey and His Amazing Friends (Disney Junior, 2. série)

Náš oblíbený pavoučí hrdina ze sousedství je zvyklý pracovat sám, ale nyní musí Peter Parker zjistit, co je potřeba k tomu, aby se stal skutečně úžasným superhrdinou: být pavoučím přítelem, který dobře spolupracuje s ostatními. Společně se svými přáteli Milesem Moralesem a Gwen alias Ghost-Spiderem se spojí s hrdiny, jako jsou Hulk, Black Panther a slečna Marvel, aby porazili zlé nepřátele a naučili se, že týmová práce je nejlepší způsob, jak zachránit den.

Sprung (Freevee, novinka)

Komedie sleduje skupinku odsouzených lidí, kteří spojí síly dohromady a své kriminální znalosti využívají ke konání dobra.

Surfside Girls (Apple TV+, novinka)

Sledujem Jade a Sam, které se těší na léto strávené na vlnách a chytání slunečních paprsků. Dokud nepotkají ducha. Dívky se tak po hlavě vrhnou do záhady pirátské lodi a prokletého pokladu, který se údajně nachází pod milovaným útesem Danger Point v Surfside.

Po setkání s pirátským duchem jménem Remi mu Sam chce pomoci kletbu zlomit, zatímco Jade je odhodlaná najít vědecké vysvětlení existence duchů. K vyřešení záhady budou muset Sam a Jade spojit své velmi odlišné přístupy logiky a představivosti. Společně jsou odhodlány sledovat stopy, vyřešit záhadu a zachránit Surfside… a možná cestou pomohou i dvojici pirátských duchů.

Podle komiksové knihy Kim Dwinellové.

House of the Dragon (HBO, novinka)

Prequel k seriálu Game of Thrones, který vypráví o rodu Targaryenů.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
andromache

andromache

No, má se tam řešit i vražda bráchy, takže by mi těch pár slov fakt nestačilo :D. A tohle auto si...
před 91 týdny
_-0-_

_-0-_

Bodejť by! Výroba Fuega byla zahájena 6 let před Tvým narozením a v Evropě zakončena těsně před...
před 91 týdny
andromache

andromache

To jsme se teda minuli o dost :D :D. A jsem ráda, že jsem si to jenom někde v hlavě nevymyslela.
před 91 týdny
Další články k tématu