3. 4. 2022

Týden v obraze: Tokyo Vice, Close Enough a další

Týden v obraze: Tokyo Vice, Close Enough a další

Týden: 4.-10. dubna 2022

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Harry Wild (Acorn TV, novinka)

Harriet Wild je anglická profesorka angličtiny v důchodu, která se aktivně zapojí do vyšetřování kriminálních případů, které dostal přidělený její syn pracující jako policejní detektiv. Hrdinka si v případech všimne vzorce, jenž vychází ze známých her, a podaří se jí chytit vraha, ačkoliv tím ohrozí vlastní život. Po této události je jí jasné, že si našla nový koníček.

Madagascar: A Little Wild (Peacock, 7. série)

První roky života madagaskarských hrdinů lva Alexe, zebry Martyho, žirafy Melmana a hrošice Glorie, kteří vyrůstají ve výběhu v Central Park Zoo.

Mud, Sweat and Beards (USA Network, novinka)

Donny a Ray se vydávají na 10 dní do aljašské divočiny, louisianských bažin, pouště v Novém Mexiku a na islandské pobřeží, kde budou ruku v ruce využívat svůj důvtip a vynalézavost, aby zvládli vše od stavby složitých přístřešků až po hledání přírodních zdrojů potravy, a to vše v boji s extrémním počasím, hladem, dravci a zlou BO.

The Invisible Pilot (HBO novinka)

Příběh zdánlivě šťastného manžela a otce, který v roce 1977 nečekaně skočil z mostu. Po letech se ukázalo, že v tom mohla být hypnóza, tajná identita, nebezpečný dvojí život a porušování zákonů.

The Split (BBC, 3. série)

Příběh je zasazen do Londýna, hlavního města rozvodů. Přetahování o klienty je drsná hra. Během seriálu se prolínají soukromé i profesní životy hlavních postav, přičemž diváci vidí zajímavé případy, skandální aféry, velké a mastné dohody. Drama sleduje každý záhyb moderního manželství, co to znamená vytvořit závazek a podstatu stále se měnícím názoru o tom, co je to rodina.

Travel Man: 48 Hours in… (Channel 4, 10. série)

Populární britský komik Richard Ayoade se vydává do nejnavštěvova­nějších turistických destinací na celém světě. Aby to neměl jen tak jednoduché, je odhodlán strávit na jednom místě pouze 48 hodin, aniž by propásl jedinou známou pamětihodnost.

The Croods: Family Tree (Hulu, 2. série)

Seriál pokračuje ve stále se vyvíjejícím příběhu Croodsových a Bettermanových, kteří se učí žít společně na nejidyličtější farmě v pravěku. Cesta od znepřátelených soupeřů k nepravděpodobným přátelům je plná veselých příhod, jak obě rodiny pomalu překonávají společné potíže.

The Hardy Boys (Hulu, 2.série)

Frank Hardy a jeho bratr Joe se po rodinné tragédii musí na léto přestěhovat do Bridgeportu, rodného města svých rodičů. Bydlí u tety Trudy a jejich tiché léto rychle končí, když se dozvídají, že jejich otec Fenton zahájil tajné vyšetřování. Rozhodnou se tedy pustit do vlastního pátrání a všichni ve městě se najednou mění v podezřelé.

The Ultimatum: Marry or Move On (Netflix, novinka)

Šest různých párů na pokraji sňatku. Jeden z partnerů je připraven se oženit, druhý si není tak jistý. Je jim dáno ultimátum – do osmi týdnů se musí zasnoubit, nebo jít dál. Do té doby si každý z nich vybere nového potenciálního partnera z ostatních párů, což je příležitost, která změní jejich život a umožní jim nahlédnout do dvou různých možných budoucností.

Alef (BluTv, 2. série)

Dva detektivové se snaží odhalit tajemství vražd, které následovaly po objevení těla v Bosporském průlivu.

Ninis (HBO Max, novinka)

Komedie o pětici dvacátníků a jejich snaze prosadit se v závodě s časem na cestě k dospělosti.

Senzo: Murder of a Soccer Star (Senzo: Vražda fotbalové hvězdy) (Netfix, novinka)

Vražda fotbalisty a národního hrdiny Senza Meyiwy otřásla celou Jihoafrickou republikou. Kdo ho zabil a proč? Tenhle dokumentární seriál přináší podrobný rozbor důkazů.

Close Enough (Tak nějak)

Komediální pohled na dvojici, která se snaží čelit různým výzvám v jejich každodenním životě a zároveň se snaží vyrovnat se změnami, které v období mezi dvacátým a třicátým rokem života přichází.

Tokyo Vice

Tokyo Vice se soustředí na Jaka Adelsteina, amerického novináře, který se pustí do tajné policie v Tokiu, aby odhalil korupci v jejích řadách. Seriál zaznamenává Jakeovo každodenní snažení v zkorumpovaném Tokiu, kde nic a nikdo není skutečně tím, jak to vypadá.

A Black Lady Sketch Show (Black Lady Sketch Show) (HBO, 3. série)

Skeč komedie, která vypráví příběhy, kde jsou hlavní postavou černošky.

Dirty Lines (Netflix, novinka)

Hlavním hrdinou je mladý podnikatel Frank Stigter, který založí první evropskou erotickou linku, jež se rozvine v multimilionový průmysl. Spolupracuje se svými sourozenci – vše začne jako malý experiment v garáži jejich rodičů. Nicméně jeho podnik se brzy stane součástí kultury Amsterdamu a nabídne anonymní vzrušení pro nové typy zákazníků.

Élite (Elita) (Netflix, 5. série)

Příběh se točí okolo tří studentů ze střední třídy, kteří začnou chodit do exkluzivní soukromé školy ve Španělsku. Jejich interakce s bohatými studenty vede až k vraždě.

iCarly (Paramount+, 2. série)

Revival seriálu iCarly se odehrává téměř deset let po konci původního seriálu. Carly a její kamarádi se nyní vypořádávají s prací, láskou a rodinou jako mladí dvacátníci.

Pinecone & Pony (Apple TV+, novinka)

Pinecone je mladá dívka, která se naučí, že je víc než jen jeden způsob, jak být bojovníkem, a její nejlepší kamarádka Pony jí to pomáhá zjistit. Společně ukáží svému světu, jak se vypořádat s očekáváními a že život může být dobrodružství plné zábavy, pokud mu to dovolíte.

Woke (Hulu, 2. série)

Keef je kreslíř tmavé pleti, který je konečně na pokraji mainstreamového úspěchu. Kvůli nečekané události se ale celý jeho svět náhle mění.

Green Eggs and Ham (Zelená vajíčka se šunkou) (Netflix, 2. série)

Animovaný seriál se točí okolo uzavřeného vynálezce Guye a slavné kreslené postavičky Sam-I-Am, kteří se spolu vydávají na výlet napříč zemí, který otestuje pevnost jejich přátelství. Na cestě se oba kamarádi učí nové věci a především poznají pravý význam slova dobrodružství.

Masters of Illusion (The CW, 8. série)

Nejlepší z nejlepších světových kouzelníků předvádějí své nejvelkolepější iluze před živým publikem, bez pomoci kamery nebo počítačových triků.

Naui Haebangilji (Moje poznámky z osvobození) (jTBC, novinka)

Vypráví příběh tří sourozenců, kteří chtějí uniknout ze svého dusivého života, a tajemného cizince, který přichází do jejich města.

Our Blues (Ostrovní blues) (Netflix, novinka)

Láska je úžasná, ale umí taky pěkně bolet. A život přináší různé slasti i strasti. Lidi, kteří žijí a pracují na rušném ostrově Čedžu, o tom vědí svoje.

Spy x Family (novinka)

Akční komedie o falešné rodině, ve které je špion, vrah a telepat.

Gentleman Jack (BBC, 2. série)

V roce 1832, po letech ve znamení exotických cest a budování společenského renomé, se Anne Lister vrací do Halifaxu v Západním Yorkshire, odhodlaná zvrátit osud chátrajícího sídla Shibden Hall. K jeho obnově chce otevřít uhelné doly a dobře se provdat. Ale nemá v plánu najít si manžela. Aby zůstala sama sebou, plánuje si vzít ženu. A ne jen tak ledajakou ženu. Potřebuje nějakou bohatou.

SAS: Who Dares Wins (SAS: Přežij a vyhraj Velká Británie)

Britská reality show, ve které se třicet civilistů pokusí absolvovat přijímací vstupní kurz do SAS. Reality show vede Ant Middleton, bývalý člen SAS, který má k ruce další bývalé vojáky a členy speciálních jednotek.

Wisting (Viasat, 3. série)

Jediná věc, která nabízí oddech empatickému a neúprosnému detektivovi, je jeho rodina. Ale když jsou během Vánoc spáchány dvě podivné vraždy, tak jde jen o začátek smrtelného příběhu. Natočeno podle knih Jørn Lier Horsta Honící psi a Poustevník.

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Akorát až přijede Eva z dovolený, tak bude nadávat, že jsem vás rozmazlil. :-D
před 2 roky
Petyer

Petyer

Ano, to mi napadlo, ze je to len docasne 😁
před 2 roky
ragelly

ragelly

To nebudu, já už od rubriky minulý týden upustila, protoze mě už nebaví 😅 Takze to na tobě bude každý...
před 2 roky
Další články k tématu