11. 12. 2022

Týden v obraze: Vienna Blood, 1923, National Treasure a další...

Týden v obraze: Vienna Blood, 1923, National Treasure a další...

Týden: 12. prosince 2022 – 18. prosince

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Baking It (Peacock, 2. série)

Osm dvoučlenných týmů talentovaných pekařů bude soutěžit a vytvářet vynikající slané a sladké výtvory v tematických soutěžích o peněžní výhru.

Gudetama: An Eggcellent Adventure (Netflix, novinka)

Líné vajíčko Gudetama se společně s právě vylíhlou Shakipiyo vydá hledat matku. A šlo by jim to lépe, kdyby nebylo tak líné.

Kindred (FX, novinka)

Mladá začínající spisovatelka odhalí tajemství minulosti své rodiny, když se záhadně ocitne na plantáži v 19. století. Natočeno podle stejnojmenného románu od Octavie Butlerové z roku 1979.

Single's Inferno (Netflix, 2. série)

Nezadaní trosečníci, kterým se zapalují lýtka, hledají lásku na opuštěném ostrově. Jediný způsob, jak z něho uniknout, je strávit luxusní romantický večer ve dvou.

Last Chance U: Basketball (Netflix, 2. série)

Basketbalová edice „Univerzity poslední šance“ začíná na palubovce ve východním Los Angeles, kde se zapálený trenér snaží dostat ze svých svěřenců to nejlepší.

Litvinenko (ITV, novinka)

Alexandr Litviněnko je bývalý důstojník ruské Federální bezpečnostní služby a KGB, jehož smrt v listopadu 2006 v důsledku otravy poloniem vyvolala jedno z nejsložitějších a nejnebezpečnějších vyšetřování v historii metropolitní policie. Litviněnko je příběhem odhodlaných důstojníků Scotland Yardu, kteří deset let pracovali na tom, aby dokázali, kdo je za tento čin zodpovědný.

National Treasure: Edge of History (Disney+, novinka)

Jess Valenzuela je dvacetiletá zasněná dívka, která se se skupinkou přátel vydá na životní dobrodružství ve snaze odhalit historii své záhadné rodiny a objevit ztracený poklad. Seriál se dotýká nadčasových témat identity, komunity, historického autorství a patriotismu. Seriál je volným pokračováním stejnojmenné filmové série s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

Vienna Blood (BBC Two, 3. série)

Max Liebermann je studentem Sigmunda Freuda. Hrdina pomáhá detektivovi Rheinhardtovi ve vyšetřování série hrůzostrašných vražd, které se odehrávají v kavárnách, divadlech a dalších prostorách Vídně na počátku 20. století.

Sonic Prime (Netflix, novinka)

Animovaný seriál na motivy úspěšné videohry, který vznikl k příležitosti třicetiletého výročí. Milovaný modrý hrdina se vydává na zábavné dobrodružství, kdy v jeho rukou leží osud celého nového zvláštního multiuniverza. Nejde však jen o závod k záchraně vesmíru, ale také o cestu sebepoznání a vykoupení.

The Game (Paramount+, 2. série)

Příběh se odehrává v Las Vegas, sleduje nové hráče a nabízí moderní prozkoumání černošské kultury očima profesionálních fotbalistů. Tým se musí vypořádat s rasismem, sexismem a dalšími překážkami, zatímco se snaží získat slávu, bohatství, respekt a lásku. Seriál je rebootem stejnojmenného dramatu z roku 2006.

Dance Monsters (Netflix, novinka)

Pohodová soutěž vášnivých tanečníků, kteří to v podobě počítačem upravených avatarů pořádně rozjedou na parketu. Ve hře je 250 tisíc dolarů i šance splnit si velký sen!

Love After Lockup (We tv, 5. série)

Sledujeme páry, které byly odděleny, tím, že jeden z nich byl ve vězení. Po propuštění vidíme, jak na tom je jejich vztah, zda toto odloučení přežil nebo ne.

Paradise PD (Netflix, 4. série)

Animák o špatných policajtech. Ne špatných jako zkorumpovaných, ale špatných výkonnostně. Nejsou první pomoc, ale ta nejhorší pomoc.

The Recruit (Netflix, novinka)

Začínající právník z CIA se zaplete do nebezpečné mezinárodní mocenské politiky, když bývalá agentka hrozí, že odhalí povahu jejího dlouhodobého vztahu s agenturou tím, že zveřejní kompromitující informace.

Cook at All Costs (Netflix, novinka)

V téhle soutěži amatérští kuchaři nakupují v aukci různé suroviny, aby z nich navařili pro náročnou porotu z řad celebrit. A ještě přitom vyhráli pořádný ranec!

1923 (Paramount+, novinka)

Další kapitola příběhu o vzniku Yellowstonu sleduje novou generaci Duttonů v době expanze Západu, prohibice a velké hospodářské krize.

Kaikki synnit (Elisa Viihde, 3. série)

Seriál přináší napínavý kriminální příběh s prvky černé komedie i mysteriózního dramatu. Není úplně typickým „nordic noirem“, odehrává se v krásné slunečné krajině za polárního dne, kde se temnota skrývá v lidech. Právě originální postavy, které vybočují z běžných žánrových, genderových či věkových stereotypů, jsou možná nejsilnější stránkou tohoto nového seriálu.

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Na Vánoce vyhoď cokoliv,co má screen z okna a něco si přečti - pro správné naladění jsem mnohokrát...
před 70 týdny
_karel_

_karel_

"... postavy, které vybočují z běžných žánrových, genderových či věkových stereotypů..." Hm,...
před 70 týdny
_-0-_

_-0-_

Na wokeistickým newspeaku je tragikomická záměna (významu) slov - např. adjektivum normální (obvyklý,...
před 70 týdny
Další články k tématu