7. 2. 2016

Nezapomenutelné seriálové bromance

Nezapomenutelné seriálové bromance

V dnešním fotočlánku si představíme několik nezapomenutelných seriálových bromancí. Ano, jak už název napovídá, tak dnešní článek bude v podstatě mužská záležitost. Snažili jsem se pro vás vybrat ty opravdu nezapomenutelné bromance. Když si vzpomenete na seriál, tak tohle by měla být jedna z prvních věcí, které vás napadnou.

Doufám, že se vám výběr a odůvodnění bude líbit a snad vám neprozradí moc spoilerů. Komentáře v diskuzi jsou vítané, a pokud váš oblíbený „pár“ chybí, tak o tom dejte vědět. Určitě je mnoho bromancí, na které se nedostalo.

Star Trek – kapitán James T. Kirk & Spock

Hned na úvod si představíme dvojici, jejíž vynechání by mi jistě fanoušci Star Treku neodpustili. Myslím, že není třeba větší představování, protože i ti, co Star Trek nesledovali, ví, že téhle dvojici na sobě záleží.

Photo © NBC

M.A.S.H. – kpt. Benjamin Franklin ‚Hawkeye‘ Pierce & kpt. ‚Trapper John‘ McIntyre

A ještě jednou zabrousíme do seriálů ze staršího data. M.A.S.H. přinesl těžké rozhodování, jestli zvolit Hawkeye s Trapperem nebo BJem. I když s ním BJ strávil víc epizod, tak já osobně dávám přednost tomu, kdo byl na místě první, a za mě tedy vítězí dvojka Hawkeye & Trapper.

Photo © CBS

Sesame Street (Sezame, otevři se) – Bert & Ernie

Bert a Ernie nikdy nepatřili mezi moje favority, ale dokážete si vůbec představit jednoho bez druhého? Za ty roky, co jsou spolu jsou víc než přáteli. Jejich vztah je vlastně takové dysfunkční manželství…

Photo © PBS

Game of Thrones (Hra o trůny) – Jon Snow & Samwell Tarly

To by bylo, abych nenašel pořádnou bromanci v jednom z nejpopulárnějších seriálů současnosti. I když někdo může navrhnout Bronna s Tyrionem, tak pro mě je v seriálu tou pravou bromancí vztah mezi Jonem a Samem a zkuste mi to vyvrátit.

Photo © HBO

Strike Back (Protiúder) – Sgt. Michael Stonebridge & Sgt. Damien Scott

Jednu opravdu akční bromanci nám od druhé série nabízí také seriál Protiúder. Myslím, že fanoušci dvojky Stonebridge & Scott ocení jejich zařazení na můj seznam a důkladně vám vysvětlí, proč si právě oni opomenutí nezaslouží.

Photo © Cinemax

The Vampire Diaries (Upíří deníky) – Damon Salvatore & Alaric Saltzman

Já na upíry moc nejsem, ale bylo mi řečeno, že nezařazení téhle dvojice by mě vyšlo draho. Pánové se sice na začátku neměli zrovna v lásce, ale postupem času své spory urovnali, stali se z nich dobří přátelé a jsou pravidelně společně k vidění se sklenkou v ruce.

Photo © The CW

Sons of Anarchy (Zákon gangu) – Jackson „Jax“ Teller & Harry „Opie“ Winston

Některé bromance tu pro nás nemohou být po celou dobu seriálu, o to jsou však intenzivnější a mají na hrdiny větší dopad. O tom se mohou přesvědčit diváci u seriálu Sons of Anarchy, jehož fanoušci vám potvrdí, že pouto mezi Jaxem a Opiem bylo opravdu silné. „I got this“

Photo © FX

Futurama – Philip J. Fry & Bender Rodriguez

I v animovaných seriálech lze najít bromanci, která stojí za připomenutí. Copak může člověk dosáhnout většího úspěchu než stát se nejlepším přítelem robota, který nenávidí lidstvo? A co teprve, když vám dovolí bydlet u sebe doma.

Photo © FOX

The O.C. (O.C.) – Seth Cohen & Ryan Atwood

Když vám přidělí nevlastního bráchu ve zhruba stejném věku, který pochází z úplně jiného prostředí než vy, tak se rozhodně neočekává, že se z vás stanou víc než nejlepší kámoši. Přesto se to i díky společnému paření videoher dvojci Ryan a Seth podařilo a právem se nacházejí na tomto seznamu.

Photo © FOX

Californication – Hank Moody & Charlie Runkle

I tenhle vztah je mnohem víc než vztah agenta se svým klientem. Charlie je ochotný udělat pro spokojenost svého nejvěrnějšího klienta a nejlepšího přítele v podstatě cokoliv, což rozhodně nepomáhá jejich vztahům s ostatními.

Photo © Showtime

Chuck – Charles Irving ‚Chuck‘ Bartowski & Morgan Guillermo Grimes

Další dvojice, která se zná už od dětství a to, co mezi nimi vzniklo je mnohem víc než obyčejné přátelství. Však to taky Chuckovi nejednou zkomplikuje život…

Photo © NBC

That '70s Show (Zlatá sedmdesátá) – Michael Kelso & Steven Hyde

Sedmdesátky jsou skvělý seriál a celá parta drží dokonale při sobě, ale přátelství mezi Kelsem a Hydem je něco navíc. Dokonce dokáží překonat i to, že oba milují stejnou dívku. Možná pomáhá četnost užívání návykových látek.

Photo © FOX

Family Guy (Griffinovi) – Stewie a Brian Griffinovi

Další příklad z animovaných seriálů, tentokrát v hlavní roli pes a nemluvně. Kdo zná Family Guy, tak ví, že Stewie a Brian jsou víc než dobří přátelé. Cestují společně do minulosti, do budoucnosti i do jiných dimenzí. A navíc oba musí snášet Petera.

Photo © FOX

New Girl (Nová holka) – Nick Miller & Schmidt

Těžko hledat v seznamu dvojici, která je víc odlišná. A i to je jeden z důvodů, proč ve výčtu nesmí chybět. Schmidt a Nick se znají už od školních let a i po letech jsou pořád spolubydlící, co na sebe nedají dopustit. Jestli tohle není bromance, tak co je?!

Photo © FOX

The Simpsons (Simpsonovi) – Lenny Leonard & Carl Carlson

A naposledy zavítejme do světa animovaných postav. Tentokrát je to opět vztah, který je (možná) až za hranicí bromance. Vždyť právě jejich přátelství je často terčem posměšků a i Homerovi se pletou a musí mít na ruce napsáno, že Lenny je „bílej“ a Carl „černej“.

Photo © FOX

Supernatural (Lovci duchů) – Castiel & Dean Winchester

Supernatural nám bromancí nabízí hned několik. Očividně se nabízí samotná bratrská dvojice Sam a Dean. A i přesto, že poslední dobou nám servírují spíš dvojici Crowley a Dean, tak pro mě zůstane navždy tou nejlepší přátelství mezi Deanem a Castielem.

Photo © The CW

Cougar Town (Město žen) – Andy Torres & Bobby Cobb

Opravdu nezapomenutelnou dvojici si pro nás připravili tvůrci seriálu Cougar Town. Andyho manželka a Bobbyho exmanželka jsou nejlepší kamarádky, ale vztah Andyho a Bobbyho je ještě mnohem víc. Stačí si vzpomenout na to, jak Andy trpěl, když se Bobby v poslední sérii musel odstěhovat.

Photo © ABC

Sherlock – Sherlock Holmes & John Watson

V našem seznamu se na skok podívám i do Británie. I tady totiž vznikla jedna legendární dvojice, která za sebou má až příliš spekulací o své orientaci. A vůbec nevadí, že John má manželku, pro život Sherlocka je nepostradatelný.

Photo © BBC

The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) – Rajesh ‚Raj‘ Koothrappali & Howard Joel Wolowitz

Big Bang Theory nabízí až příliš okatě do seznamu dvojici Sheldon a Leonard. Podle mě jsou ale mnohem zábavnější Raj s Howardem a to alespoň do té doby než si takové individuum jako Howard najde přítelkyni. I když ani ona nedokáže jejich vztah utlumit.

Photo © CBS

How I Met Your Mother (Jak jsem potkal vaši matku) – Theodore Evelyn ‚Ted‘ Mosby & Marshall Eriksen

I když se Barney snažil, co mu síly stačily, tak nikdy nenavázal tak silné pouto, jako mají tihle dva. Další dvojice školních kamarádů, kterou nenapadlo nic lepšího než spolu bydlet i po škole. A těch snědených baget…

Photo © CBS

House M.D. (Dr. House) – Dr. Gregory House & Dr. James Wilson

Další nezapomenutelná televizní dvojice. Gregory House se do našich srdcí zapsal jako nepříjemný leč brilantní doktor a pokud někdy ukazoval svou lidskou stránku, tak to bylo v situacích s Wilsonem. Kdo jiný by fingoval vlastní smrt, aby mohl s nejlepším kamarádem strávit zbytek jeho života?

Photo © FOX

Community (Zpátky do školy) – Troy Barnes & Abed Nadir

Troy and Abed in the Morning! Další velmi nesourodá dvojice. Troy si vždy myslel, že je až moc cool pro tuhle školu, ale když se dal dohromady s Abedem, tak vznikla opravdu nezapomenutelná dvojka. Fanoušci ví, jak moc seriál utrpěl odchodem Troye a ztrátou této dvojice.

Photo © NBC

Friends (Přátelé) – Chandler Bing & Joey Tribbiani

Pořídit si společně kachnu a kuře? Strávit celý den na Díkuvzdání v bedně, abyste se omluvili? Nebo si obléct všechno oblečení toho druhého, abyste se mu pomstili? A to je jen začátek opravdu dlouhého seznamu, který spolu tihle dva vytvořili.

Photo © NBC

Scrubs (Scrubs:Doktůrci) – Dr. John ‚JD‘ Dorian & Dr. Christopher Turk

Může vlastně být něco víc bromance než dvojice, která stojí za písničkou Guy Love ? JD a Turk jsou opravdu dokonalá dvojice a každý si je musí zamilovat.

Photo © NBC

Psych (Agentura Jasno) – Shawn Spencer & Burton ‚Gus‘ Guster

Na závěr má nejoblíbenější seriálová dvojka. Shawn Spencer se neustále chová jako dítě a potřebuje někoho, kdo by na něj dával pozor a řešil jeho problémy. Nemohl tak najít nikoho lepšího než je Gus, který snáší jeho neustálé přezdívky a snaží se ho usměrňovat.

Photo © USA Network

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře62zobraz všech 62 příspěvků
Monique

Monique

Jé, děkuju za Castiela :-) Chybí mi tu Gareth + král Richard (Galavant), John Sheppard + Rodney McKay...
před 8 roky
NikiV

NikiV

Nick a Monroe, Alan a Walden
před 7 roky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Trošku jsem zklamaná, protože jsem se dost těšila, že uvidím McDanno, jelikož pro mě je to bromance...
před 5 roky
Další články k tématu