26. 11. 2011

Nejlepší úvodní titulky roku + anketa

Alespoň podle pánů akademiků, co rozdávají Emmy. Letos za nejlepší úvodní titulky dostala sošku Hra o trůny. Ale kdo jsou poražení? A nezaslouží si to třeba někdo z nominovaných víc? Rozhodněte!

Každý rok se udělují i Emmy za nejlepší titulky. Je to taková ta podřadnější kategorie a tak se na ni většinou ve všech těch přehledech zapomíná. A to je škoda. Jak jsme si ukázali minule v článku Nejlepší úvodní titulky desetiletí, akademici celkem mají vkus. A kdo byl nominovaný letos?

Hra o trůny (HBO)

Autorský tým: Angus Wall (umělecká režie) Robert Feng (výtvarná režie) Kirk H. Shintani (animace) Hameed Shaukat (výtvarník)

Za zmínku ještě stojí fakt, že existuje více variant titulků, kdy kamera zabrousí i nad jiné části země.

Boardwalk Empire (HBO)

Autorský tým: Karin Fong (návrh/režie), Michelle Dougherty (návrh/režie), Lauren Hartstone (návrh/výtvarná režie), Cara McKenney (produkce/výtvarná režie).

Rubicon (AMC)

Autorský tým: Karin Fong (umělecká režie), Jeremy Cox (výtvarník/ani­mátor) Theodore Daley (výtvarník) Cara McKenney (produkce/výt­varná režie)

Any Human Heart (Channel 4)

Autorský tým: Paul McDonnell (designer), Hugo Moss (výtvarná režie), Justin Lowings (animace)


Pětici nominovaných uzavírají úvodní titulky k televiznímu filmu Too Big To Fail. K tomu se nám však nepodařilo sehnat on-line video. To ale nijak extra nevadí, protože nás stejně prioritně zajímají seriály :-)

Teď už je to jen na vás, hlasujte!

Kdo nesdílí není Čech! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
555dawer555

555dawer555

ideální dýlku mělo Smallville, to byla nejlepší úvodní znělka
před 12 roky
zahron

zahron

tady má někdo smysl pro humor :-)
před 12 roky
Delltar

Delltar

U mě by byla bývala vyhrála New Girl a to hlavně kvůli nápadu, veškerá grafika je vyřezaná a použitá pak...
před 12 roky
Další články k tématu