24. 12. 2015

5 největších zklamání roku 2015

Před týdnem jsme rekapitulovali to nejlepší z roku 2015. Nyní se podíváme na seriály, u kterých jsme měli velká očekávání, která nakonec ale nebyla naplněna.

Minulý týden jsme byli optimističtí a čiperní, když jsme si představili žebříčky toho nejlepšího, co podle uživatelů SerialZone letošní rok přinesl. Dnes se podíváme na opačný konec spektra. V článku najdete pět seriálů, u kterých jsme měli vysoká očekávání, která však v konečném důsledku nebyla naplněna. My, diváci, jsme pak odcházeli od sledování velmi zklamaní.

Seznam seriálů, které splňují zmíněné kritérium, je samozřejmě mnoho a jsou především pro každého diváka velmi individuální. Proto nás zajímá, jestli se tímto výběrem trefíme zrovna do vašeho názoru, a pokud ne, tak nám v diskuzi řekněte, co zrovna pro vás bylo největší zklamání letošního roku.

Po špičkové první sérii už snad ani nemohla být laťka nastavena výše. Nikdo ale nečekal, že druhá série klesne až tak moc. V první řadě vytvořilo trio Matthew McConaughey, Woody Harrelson a režisér Cary Fukunaga něco magického. Ve druhé sérii se však nevrátil ani jeden z nich a seriál tím utrpěl. Mystičnost Louisiany byla nahrazena šedivým prostředím Jižní Kalifornie, monology plynuly bez zájmu a hlavní případ prostě neměl šmrnc.

Kurt Sutter se vrátil na televizní obrazovky poprvé po ukončení jeho sedmiletého hitu Sons of Anarchy, když vyměnil drsné ulice za kopce Walesu. Šlo o očekávanou novinku, která v zásadě jen kopírovala svého slavného předchůdce: nekonečné epizody, vyburcované drama a nekonečný příval sexu a násilí. Pro SoA to fungovalo, zde to ale působilo jako neoriginální kopie, pouze v jiném čase a na jiném místě.

Stanice AMC se letos rozhodla vyždímat ze svého nejoblíbenějšího seriálu The Walking Dead, co to dá. Výsledkem byl spin-off, který si nikdo nežádal. Jistě, sledovanost zde byla, seriál lákal na známou značku. Rodinné drama zasazené na počátek zombie apokalypsy, která povede k TWD, ale zatím nedokázalo najít ten správný rytmus, důvod své existence. Neměli bychom stanici vinit za to, že provedla takové podnikatelské rozhodnutí. Můžeme ji ale vinit za to, že jeho výsledkem je nezajímavý seriál. A taky je můžeme vinit za ten příšerný název seriálu.

Před startem seriálu byla seriálová komunita rozdělena na dva tábory: zvědavce a odpůrce. Pravdou ale je, že Supergirl postrádá něco, díky čemu by dokázala využít svůj celý potenciál. Kolega The Flash je podobně „barvičkový“, ale dobrodružství Barryho Allena pořád mají určitou hloubku, která přispívá k vyvážené seriálové atmosféře a divák se raduje ze skvělých sledovanostních zážitků. Supergirl potřebuje vyřešit, jak zaujmout jak dospělé diváky, tak i mladší fanoušky. Dobrým začátkem by bylo nekřičet tak nahlas každý týden morální poučení. Je zde potenciál, ale seriál ho musí najít a musí přijít na to, jak nejlépe ho využít.

Divákům byl slibován drsný balet, minisérie byla od počátku jedním z nejočekávanějších projektů letošního roku. Místo toho ale přišel poměrně nudný výsledek. Moira Walley-Beckett nebyla schopná přenést na diváky stejnou intenzitu, jako se jí povedlo v Breaking Bad. Flesh and Bone tak skončil jako mdlý výsledek, opak drsných akčních ikonických dramat, kterými se stanice Starz proslavila.


Souhlasíte se seriály uvedenými v našem seznamu největších zklamání letošního roku? Kdo nejvíce zklamal vás? Jak by vypadala vaše pětice? Nebo hodnotíte rok 2015 v seriálovém světě pozitivně? :-)

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře51zobraz všech 51 příspěvků
lukascoolarik

lukascoolarik

Takže i HBO přiznává, že druhý Temný případ stál za houby. :-D
před 8 roky
bobbin

bobbin

Vemu to z jiného konce: 1. Constantine - neprodloužen 2. Forever - neprodloužen 3. The Big Bang...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak u mě jste se netrefili ani v jednom :D. True detective a FtWD mě vůbec nezajímaly, od...
před 8 roky
Další články k tématu