21. 5. 2016

Před deseti lety se rozloučily Čarodějky

Před deseti lety se rozloučily Čarodějky

Je to až k neuvěření, že je to již celá dekáda od doby, kdy čerstvě vzniklá stanice The CW odvysílala finálovou epizodu kultovního seriálu Charmed (Čarodějky).

Sestry Halliwellovy se s fanoušky rozloučily po úctyhodných osmi sériích, které strávily na předchůdci stanice, na The WB. V roce 1998 se pilot stal se 7,7 milionu diváků nejsledovanějším startem stanice, který předčil až v roce 2001 pilot Smallville. Bylo jasné, že se zrodil hit.

Hlavní trio ve složení sester Prue, Piper a Phoebe si získalo srdce diváků nejen v USA, ale po celém světě. Čarodějky, které své síly využívaly ke konání dobra a porážení démonů a dalších pekelných stvoření znal každý. Jakkoliv však bylo před kamerou vše perfektní, v zákulisí to vřelo. Spory vyvrcholily ve třetí sezóně, na konci které byla představitelka Prue, herečka Shannen Doherty, ze seriálu vyhozena.

Nová krev

Obavy o tom, co bude dál, sílily. Nikdo si nedokázal představit Čarodějky bez nejstarší sestry, která rodinu držela pohromadě jako lepidlo. Když bylo oznámeno, že se k osazenstvu připojuje Rose McGowan jako nevlastní sestra hrdinek Paige, fanoušci k tomuto přistupovali s velkými obavami. Vždyť i v dnešní době víme, jak se seriálem dokáže zamíchat smrt některé z hlavních postav, a co pak se seriálem, kde jsou hlavní postavy pouze tři!

Paige, napůl světlonoška a napůl čarodějka, však nezklamala a rychle si vysloužila oblibu fanoušků. Nové trio se rychle sžilo a pokračovalo v boji proti zlu dalších pět let.

Pravá láska

Dívky si procházely láskami, z nichž největší stojí za zmínku především dvě – Piper+Leo a Phoebe+Cole. Leo se v seriálu jako světlonoš vyskytoval od začátku a s Piper si svůj vztah postupně vybudovali až k vlastní rodině a dvěma dětem. Phoebe a Cole byla bouřlivější dvojice, jejíž definitivní rozdělení však málokdo dokázal rozdýchat. Mnoho lidí má za to, že démon Belthazor alias Cole byl pro Phoebe ten pravý, a nic na tom nemění ani fakt, že se Phoebe vdala za Coopa.

Celé osmileté dobrodružství vyvrcholilo 21. května 2006 s epizodou Forever Charmed (Čarodějky navždy), která se řadí mezi nejlepší seriálová finále vůbec.

Nejmocnější čarodějky na světě změnily minulost, spravily budoucnost a zachránily přítomnost. Rodinní příslušníci byli vráceni do dob, kam patřili. Piper pak přišla za sestrami a navrhla jim, aby si sedly a sepsaly do Knihy stínů vše, co se jim za posledních osm let stalo, aby to pak mohli předat dalším generacím. Každá sestra napsala svůj příběh, který o padesát let později babička Piper četla své vnučce. Když se o pár minut později do domu nahrnula smečka sourozenců, kteří samozřejmě zapomněli zavřít dveře. A hodná holčička, které Piper četla z Knihy stínů, jen mávla prstem a telekinezí dveře zavřela. Nepřipomíná vám to něco? No jistě, přece pilotní epizodu (a každé další finále série), kdy se zavírání dveří stalo jedním z nezapomenutelných symbolů celého seriálu!

A nyní, deset let poté, se přiznejte. Kdo si taky připadá tak starý? :-)

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře35zobraz všech 35 příspěvků
lich

lich

Ach bože, jak já ten seriál miloval. Ta znělka je pro mě i po letech jako slast. Zrovna si dávám opáčko...
před 8 roky
Nicole348

Nicole348

Tento seriál je srdcovka srdcoviek... Pamätám si ako sme na Čarodejky boli namotané aj s mamkou presne...
před 8 roky
LucyM98

LucyM98

Nejlepší seriál :) Ráda se na ně podívám i teď. Prostě srdcovka ♥
před 8 roky
Další články k tématu