15. 10. 2016

Vraždy v Midsomeru a příliv obdivu

Vraždy v Midsomeru a příliv obdivu

Krádeže detektivního románu „nevydařeného“ čísla slavného kouzelníka či představení nového anglického perlivého vína jsme byli svědky v lednové sérii Vražd v Midsomeru. Právě na pozadí takovýchto událostí čekalo v letošní 18. sezóně Johna Barnabyho (Neil Dudgeon) a Charlieho Nelsona (Gwilym Lee) vyšetřování vražd, jejichž důmyslnost mnohdy nemá v jiných krimi seriálech obdoby.

„Myslím, že i po tolika letech natáčení scenáristy stále napadají velkolepé, vtipné a nečekané způsoby, jak připravit jednotlivé postavy o život. V důmyslnosti úmrtí je nedostižitelný.“

Vraždy v Midsomeru můžou zavánět starými časy, témata, kterým se seriál věnuje v osmnácté řadě, jsou ale moderní a odrážejí situaci v dnešní společnosti. Výroba vína stejně jako komerční festivaly jsou dnes na britském venkově stále častější úkaz. Stejně jako odchody lidí z velkých měst do vesnic, které jsou zahrnuty do děje. Střet nového, které přivážejí na venkov měšťáci, a starého, jež zastávají místní obyvatelé, po dramatické stránce nesmírně nahrává do karet.

Za posledních 18 let přišlo v Midsomeru o život už více než tři sta lidí, a to mnohdy bizarním vražedným nástrojem – probíjejícím mikrofonem, jedovatou žábou, gilotinou, jehlicí do klobouku zaraženou v uchu, sklenicí čalamády, hromadou novin, chrličem ze střechy či regálem plným midsomerského modrého sýra.


Máte rádi Vraždy v Midsomeru? Co říkáte na nejnovější sérii? Kolika řad se podle Vás seriál dočká?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Pipa22

Pipa22

tak tenhle serial mela ve velike oblibe i moje 100leta babinka, divala se na nej stale dokola a...
před 7 roky
Jenny17

Jenny17

Seriál jsem hodně sledovala až ty novější jsem neviděla ,ale určitě to napravím zima je dlouhá .o)
před 7 roky
Koldik

Koldik

:) asi tak
před 7 roky
Další články k tématu