5. 12. 2008

Sanctuary na AXN Sci-Fi

Nový seriál s Amandou Tapping (Hvězdná brána) od ledna na české verzi AXN Sci-Fi!

Sanctuary na AXN Sci-Fi

AXN poslední dobou nakupuje nové seriály v hojném počtu, a tak se budeme od neděle 4. ledna 2009 na AXN Sci-Fi jednou týdně vídat i s dr. Helen Magnusovou (Amanda Tapping), její dcerou Ashley (Emilie Ullerup) a dr. Willem Zimmermanem (Robin Dunne). Seriál poběží pod názvem Svatyně. Dabing se začíná točit 8. prosince ve studiích SDI pod taktovkou režisérky Kateřiny Fukové, produkci zajišťuje Petr Skarke.

A o co vlastně v Sanctuary jde? Helen Magnusová je majitelkou rozlehlého objektu, které se nazývá Sanctuary – Svatyně či Útočiště. Tam se sdružují abnormální stvoření z celého světa, kterým se doktorka snaží pomoci. Pomáhá jí v tom její neohrožená dcera Ashley a chráněnec dr. Zimmerman. Různá monstra, kreatury, stvůry a další bytosti, které si dokážeme představit jen ve snech, jsou zmutované pomocí genetických úprav, klonování a transplantací. Žijí vedle nic netušících lidí a touží po normálním životě. Jenže to není možné, a tak se jim pokouší Helen pomoci.

Hlavní postavy: Dr. Helen Magnus Dr. Helen Magnus M.D D.T.C.X.B se narodila v polovině devatenáctého století v Anglii, je jí tedy přes 150 let. Helen se stala první ženskou členkou Royal College a měla ve své době jako jedna z prvních žen ordinaci ve Viktoriánské Anglii. Má doktoráty z teratologie, cryptozoologie a xenobiologie. Pod nátlakem si vyžádala, aby ji její otec zasvětil do tajů své práce – tajů Sanctuary (Svatyně). V 80. letech 19. století se zamilovala do Jacka Rozparovače, což byl jeden z jejich prvních pacientů. Snažila se mu pomoci a vyléčit ho. Má s ním dceru Ashley. Jack Rozparovač je, jak sama říká, její největší noční můra. Helen žije ve starém městě a oficiálně pracuje jako soudní lékař v márnici. Nesmrtelnost je vedlejším efektem práce, kterou dělá, ale nevidí v ní dar. Jejím poselstvím je chytat monstra a kreatury, pomáhat jim a postarat se, aby monstra i lidé žili v symbióze.

Ashley Magnus Ashley je 25letá dcera dr. Helen Magnusové a Jacka Rozparovače. Obývá se svojí matkou Svatyni a pomáhá ji s lovem monster. Na svůj věk je velmi mrštná a má smrtící schopnosti. Její motto je „dělej teď, mysli potom“, proto reaguje velmi instinktivně. Svým odhodláním a prudkým chováním však může ublížit nejen sama sobě, ale i ostatním. Ashley se vyzná ve všech druzích zbraní, protože již v mládí byla nucena poznat nebezpečný život a práci v Sanctuary. Myslela si, že její otec je mrtvý, ale když ji John Druitt unese, dozví se pravdu. Od té doby je vztah Ashley a její matky poněkud chladnější.

Will Zimmerman Dr. Zimmerman studoval 8 let medicínu a nakonec se rozhodl pro kariéru psychiatra. Will je v centru Sanctuary nový. Než potkal dr. Magnusovou, pracoval jako soudní psychiatr. V dětství měl nepříjemnou zkušenost s monstry a až v Sanctuary se dovídá, že vše je pravda a že na světě existují i jiné bytosti. Musel se rozhodnout mezi svým starým životem a neobyčejným světem doktorky Magnusové. Nakonec se rozhodl pro druhou možnost…

Webizody vs. epizody Seriál se začal natáčet v roce 2007, kdy bylo prostřednictvím internetu vysíláno 8 asi patnáctiminutových webizod. Americká kabelová televize Sci-Fi Channel se však rozhodla, že Sanctuary začne vysílat i jako klasické epizody v TV. První série čítá 13 epizod a s novými osudy Helen, Ashley a Willa se setkáváme vždy v pátek večer amerického času. Webizody byly zakomponovány do klasických epizod, proto ten, kdo neviděl webizody, o nic nepřijde (pro fanouška je to ale nutnost :-) ).

Krátký trailer od Sci-Fi Channelu:
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Furiant

Furiant

Takže, první díl je venku a je známo i dabingové obsazení : Simona Postlerová - Amanda Tapping...
před 15 roky
Kashi

Kashi

Osobně mam radši originál, ale když je to dobře nadabované, taxe na to taky dá koukat:)
před 15 roky
Další články k tématu