avatar uživatele

Halajda

off
Jméno
Věk35 let
BydlištěBrno nebo okolí Brna
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Halajda
plakát
Kings
24. března 2009
další názory k seriálu

Politické drama

Tento seriál je doslova ztělesněním několika mých vlastních fantazií a povídek. Zasazen do alternativního světa, který je stále věrným zrcadlem světa našeho, točí se kolem politických a palácových intrik, zrad, výhrůžek a spojenectví.
Ian McShane tady podává úžasný výkon. Sami tvůrci seriálu přiznali, že roli krále Silase psali právě pro McShana, ale ani nedoufali, že se jim ho podaří pro seriál získat. (Obdobně, jako s EJO v BSG.)
Seriál si dává velice pečlivě záležet na exteriérech, přímo se vyžívá v pohledech na fiktivní město ze všech úhlů a stran. Postavy nejsou vůbec povrchní a přímočaré, naopak schovávají intriky do jiných intrik, až si ani divák není jist, co je vlastně intrika. A nečekaně je mistrem všech manipulací právě sám král, který je na první pohled reprezentován spíše jako milovaný a osvícený vladař.
Ztvárnění války s Gathem poněkud pokulhává (statické bojiště první světové války s moderními tanky, nadzvukovými stíhačkami a bojovými vrtulníky moc dohromady nejde), ale vzhledem k tomu, že jde o alternativní realitu, nemůžeme dost dobře vědět, jaké zbraně existují a jaké ne.

Seriál je domyšlen do podrobností a maličkostí, které divák v současnosti ocení. Ještě se uvidí, jestli je takto propracovaný i po stránce celkového příběhu.

Bohužel díky mizerné sledovanosti budeme rádi, když NBC odvysílá alespoň všech 13 epizod, v další sezóny se vůbec nedá doufat.
Z hlediska sledovanosti mají Kings nakročeno k tomu, dopadnout jako seriál Crusoe na podzim. Slibný začátek, následný úpadek a dovysíláno do konce jen z milosti.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %