avatar uživatele

Lex-san

off
JménoLex-san
Věk35 let (Štír)
BydlištěHradec Králové
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Lex-san
plakát
Vraždy v Oxfordu
8. února 2014
další názory k seriálu

Lewis

Na začátek je třeba poznamenat, že mám za sebou jen 4. série této britské detektivky (a že se s chutí pustím do dalších sérií, tentokráte v originálním znění).

U vražd v Oxfordu je asi největší chybou překlad samotného názvu seriálu. Ten totiž jasně navádí potencionálního diváka k tomu, aby čekal druhý Midsomer. Což není a z mé strany je to jen a jen dobře. Ne že bych neměl inspektora Barnabyho rád, jenže vraždy v Oxfordu jsou prostě něco jiného a s Midsomerem nemají nic společného. Když už hledat nějaké vazby na další seriály, tak na inspektora Morse.
A jsme u jedné věci, kterou bych seriálu vytkl a která mi na seriálu jednu dobu dost pila krev a málem jsem Oxfordu dal vale. Přiznávám, že jsem zaujatý, protože jsem Morse nikdy moc nebral, ale jeho až zbožné uctívání v prvním díle bylo na mě trochu moc.
Ale abych zmínil to, proč seriál stojí za shlédnutí. V první řadě to jsou hlavní postavy inspektora Lewise a seržanta Hathawaye, které mají hloubku a sledovat jejich spolupráci stálo za to. Dále je to prostředí univerzitního města a oxfordské společnosti se svými spolky.

Z mého pohledu je velká škoda, že má seriál tak nízké hodnocení, protože si to nezaslouží, svými detektivními zápletkami vzdává čest britským detektivkám a věřím, že příznivci tohoto žánru si k inspektoru Lewisovi a seržantu Hathawayovi najdou cestu...

EDIT - 25.2. Shlédnuto všech 7. sérií a hodnocení ponechávám. Na jednu stranu by zakončení 7. sérií, tak jak skončila, nebylo vůbec špatné, přesto jsem zaplesal, když jsem zjistil, že seriál pojede příští rok svoji 8. řadu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %