avatar uživatele

emma53

off
JménoJana
Věk
BydlištěMaledivy
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky emma53
plakát
Otec Brown
26. dubna 2018
další názory k seriálu

Kulaté brýle, ostrá mysl

A máme tady roztomilý, kafíčkový a žehličkový seriál. Přesně tak a navíc já mám spisovatele Chestertona ráda právě pro jeho povídky a tím pádem i pro jeho Otce Browna.
Akorátně odpovídá popisu v knize jako o obéznějším človíčku s kulatými brýlemi a hlavně s bystrou myslí, takže se okamžitě přichomýtne u každého případu v jeho vikářství. Možná, že někomu se to po určité době bude zdát jednotvárné, prosté, něčím podobné Midsomeru, něčím podobné slečně Marplové atd., ale když já mám tak ráda ten anglický venkov i tu dobu v které se to všechno odehrává, takže je to pro mě vždy sladkým bonbonkem mezi jinými dramaty a nebo ho užívám jako lehké, ale účinné antidepresivum.
- Včera padla poslední klapka čtvrté série a předpokládám asi správně, že do páté se asi nikomu nechce. Škoda. Já si je přisvojila, takže i ten zpočátku nevzhledný otec Brown byl sympaťák, u Lady Felicie a hospodyně Bridget jsem se zaměřovala na jejich kvanta kloboučků a Sid tam mezi ně taky zapadnul, taková nijaká existence, ale prostě tam měl také své místo. Jasně, že polda byl krajně nesympatický, toho bych chtěla vidět někdy v reálu. Takže moje večerníčky skončily a já se loučím nerada s celým vikářstvím strašně nerada. Je to průměr, ale také moje Anglie, tak to berte prosím v úvahu :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Brief Encounters
20. dubna 2018
další názory k seriálu

I o "tom" je život

Komu se líbil z Britské produkce seriál Last Tango In Halifax a nebo The Detectorists, tak tohle je na podobné vlně. Jen bych chtěla podotknout, že je to spíš dámská záležitost. Protože podomně prodávat dámské pradélko a pomůcky, které by udělalo mužské plémě šťastnými tvory na světě, ale spíš bych asi napsala na lůžku je dost odvážná akce pro partu téhle čtyřky žen.
Pořádat párty a šokovat nebo naopak dámy z osmdesátých let bylo úsměvné. Každá z té čtyřky žen byla charakterově velmi dobře vykreslená i s jejich domácími peripetiemi, které nebyly vždy úsměvné. Fandila jsem ale úplně všem i té baculce, která mně lezla zpočátku silně na nervy.
Je to miniseriál na nedělní odpolko, nenáročné a klasicky britské, zkrátka kdo umí, ten umí i když ty nahoře jmenované měly něco víc do sebe. Díky titulkářce datlušce, že vždy vydoluje něco, co mě baví.....má kouzelné ruce na tyhle malé perličky.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Godless
20. dubna 2018
další názory k seriálu

Téměř jsem nespala

Od Netflixáků se ke mně dostávají většinou samé pecky, tak jsem tušila, že by mně to mohlo sednout jak prdelka na nočník a také, že jo. Od prvních chvil, kdy jsem spatřila Michele Dockery jako Alici Fletcher, to bylo jasná trefa do černého. A Jack O´Connell jako Roy Goode byl vybrán také akorátně, žádný manekýn, ale normální chlap, co to neměl v životě lehké a hold se na něm osud podepsal. Srdce dobráka se postupně měnilo v ocel, když viděl jednání svého nedobrovolného adoptivního otce Franka Griffina. Miloval koně, miloval Alici a jejího syna a zdálo se to všechno jednoduché a že je vše OK, ale nebylo. Ještě zde byly nevyřízené účty a ty se musí vyřídit, toho si byl Roy vědom.
Pak mně byli sympatičtí i ostatní postavičky, například to vylíhlé kuře Whitey nebo kalhotová sympaťačka Mary Agnes, kterou si bravurně střihla Merritt Wever. Jinak všude kolem samé ženské obsazení, ale proč? To se podívejte. A jak to dopadl Frank a Roy? Tak to se také podívejte.
Některé pasáže bych zkrátila, ale nebudu prudit kvůli pár vráskám v tomhle bezva seriálu, takže za pět a doporučuji. Upozorňuji Vás ale, že jsem skoro nespala, jela jsem jeden díl za druhým :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Manhunt
20. dubna 2018
další názory k seriálu

Obdiv patří Fitzovi

Ufff to bylo papírování. Můj obdiv patří Fitzovi za to, že tomu věnoval kus svého života, dokonce na úkor své rodiny, což už mně bylo trochu proti mysli. Kdo čeká nějaký akčňák, tak se ho nedočká. Tady šlo vážně jen o to, jak hledali nějaký důkaz dopadnout Unabombera a aby byl ten důkaz neprůstřelný. Ne, nenudila jsem se, nicméně by šest dílů bohatě stačilo Vyměnila bych asi Sama (Fitz), který mně tam moc nesednul, ale Paul Bettamy to hrál bezkonkurenčně bezvadně. Je zajímavé podívat se pak na skutečné postavy. Například já bych Unabomberovi podle vizáže rozhodně nehádala IQ 165+-.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Cilla
20. dubna 2018
další názory k seriálu

Pochvala pro hlavní představitelku

Měla jsem kvalitu filmu takovou (šok, on to byl rok 1914), že odpovídala o Lill z té doby, přesto to nebylo úplně to pravé ořechové. Určitě byl výběr do hlavních hereckých rolí vynikající a to nesmím pominout fakt, že písničky zpívala samotná představitelka Sheridan. Ale, je tady to ale.........i když tady byli Beatles pochopitelně v pozadí, tak mně casting dokonale zklamal. Přece jen bych je ráda trochu rozpoznala, tudíž kdybych nevěděla, kdo na co hrál, tak jsem totálně vedle. Jinak jsem o Cille nevěděla absolutně vůbec nic..........

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Black Spot
20. dubna 2018
další názory k seriálu

Výborná atmosféra

Na konci posledního dílu konstatuji, že atmosféra se jim rozhodně povedla dokonale. Byla tak ponurá a vlezlá, že jsem měla každou chvíli chuť sáhnout si na vlasy, jestli je nemám taky tak urousané z té vláhy lesa a vůbec z celého prostředí jako major. Tirák zlatých cihel by jim nestačil, abych do toho lesa vlezla. A co se týká mysterózna, tak ho byly metráky v každém díle. Až na konci posledního dílu a nebo začátkem prvního dílu jsem teprve začínala tušit, která bije, co se týká Marion a to bylo v souvislosti se ztrátou její části oblečení. Neotřelé, zajímavé a tak jdu nahoru s čistým svědomím

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Vražedná konstelace
17. července 2016
další názory k seriálu

Bezdomovec Kjell

Další ze severských seriálů, kde mladá studentka policejní akademie dostala přes prázdniny za úkol popohnout jedním z mnoha nevyřešených případů z minulých let. Obětí byla tehdy mladá, těhotná žena, zahrabaná do písku v zálivu a zaživa pak pohřbena mořským přílivem, sledována několika lidmi. Vyskytuje se zde hodně bezdomovců, pochopitelně i na určitých vyšších místech nastává panika Postupně se nalézají svědkové, ale současně přibývají další mrtví, tak uvidím jak to bude po sedmém díle vyvíjet dál?
Jsem spokojená a ani po ne zrovna očekávaném finále hodnocení neměním. A na Kjella se musím podívat v nějakém jiném filmu, protože toho bezdomovce hrál tak přesvědčivě, jako by to pro něj byl normál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
V pasti
22. května 2016
další názory k seriálu

Překvapení z Islandu

Po čtyřech dílech mám toho policejního medvěda Andriho ráda, tam by se snad ani nikdo jiný nehodil do toho počasí, kde je mně zima i v obýváku, když se na to dívám, ale oni to tam berou jako my u nás léto, pokud možno bez čepice a rukavic. Scénář mně zatím vyhovuje i když se dá tušit jakým směrem se to bude odebírat, ale je to proložené ještě jinými komponenty, které tuhle kriminálku osvěží a atmosféra je vážně silně mrazivá, to vám zaručuji. Já tam tedy nejedu........takže uvidíme dál......
A jsem na konci seriálu z Islandu, který i přes tu příšernou zimu nakonec i to slunko prosvitlo. Ale asi né v mnohých těch duších, které tam působily záporně. Mnohé z nemnohých osob se mně staly bližší a některé zkraty jsem do určité míry dokázala pochopit. Jde o velmi solidní nářez z Islandu a já si ještě rozmyslím, jestli hodnocení nezvednu úplně nahoru......

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
The Eagle
22. května 2016
další názory k seriálu

Polozapomenutá severská perla

Po 1. sérii u mě vládne zatím naprostá spokojenost, tak uvidíme jak se to vyvine dál v dalších sériích. Navíc jsem překvapená absolutní neznalostí herců a to jsem už pár dánských filmů viděla. Zatím převažuje kriminální rovina a osobní jen náčrtkovitě, což pro začátek stačí, cítím se tak nezahlcena příliš mnoha informacemi.
Po skončení mohu napsat, že je to jeden z dalších velmi dobrých krimiseriálů, jen je škoda, že jsem cítila určitou odtažitost všech osob, včetně Hallgrima, kterého bych si přála v té osobní rovině trochu víc rozebrat a to platí i pro ostatní představitele. Ono k tomu dojde, ale to už bylo pozdě.
Nejvíc mně byl sympatický Michael za netem i když paradoxně jsem o něm věděla nejmíň. Některé situace byly těsně na hraně uvěřitelnosti, ale jinak ho mohu s klidem a ráda doporučit dál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Code of a Killer
21. dubna 2016
další názory k seriálu

Zajímavé a trochu jiné

Minisérie, která se mírně liší od ostatních, protože jsem se zaměřila víc na skutečnosti odehrávající se v souvislosti s vraždami, ale z jiného úhlu pohledu. Nesmírně obdivuji ten zápal, obrovské nasazení a čas, který tomuto případu věnoval nejen policista Baker, ale potažmo i lékař a vědec Alec Jeffreys, který na úkor své rodiny, hledal souvislosti s právě objeveným zázrakem, kterou je genetická informace v DNA a je u každého jednotlivce odlišná. Otestovat téměř 5000 lidí.....neskutečné ! Jak dlouho jim trvalo, než dopadli vraha? To už se dozvíte z této dvoudílné minisérie.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
1/9
1234567 ... 9