13. 3. 2013

Naděje svítá! Veronica Mars shání peníze na film!

Naděje svítá! Veronica Mars shání peníze na film!

A long time ago, we used to be friends, but I haven't thought of you lately at all…

Procento z vás poznává tento text písně jako song od The Dandy Warhols. Pro naprostou většinu fanoušků jsou však tato slova neodmyslitelně spjata se znělkou k dnes již kultovní klasice, kterou jsme milovali a nikdy na ni nezapomněli – Veronica Mars.

Veronicu snad netřeba představovat, ale jistota je jistota. Jde o sofistikované teen drama/mystery v hlavní roli s dokonalou Kristen Bell (nyní House of Lies), která si v roli Veronicy hraje na Nancy Drew a snaží se odhalit shnilou komplexní nespravedlnost, která se děje v jejím rodném městečku Neptune v Kalifornii.

Od té doby, co CW v roce 2007 seriál po třech sériích ukončilo, se o filmu mluví. Požadovali ho nejen fanoušci, ale pozitivně se vyjádřila také Bell i tvůrce seriálu, Rob Thomas. „Nikdy jsem si žádnou postavu tolik nezamilovala,“ řekla Bell. „Tolik jsme se všichni sblížili. Zrušení seriálu zanechalo hlubokou díru v mém srdci. Udělala bych snad cokoliv, abych ten seriál přivedla zpět k životu.“

Nyní je zatím největší šance, že k pokračování Veronicy skutečně dojde! Pokud vše vyjde, za rok touto dobou už budou moct nadšení fanoušci sledovat jejich milovanou hrdinku, Wallace, Mac, sladkého Logana i taťku Keitha na filmovém plátně. Je tu jen jeden detail – musí obětovat pár dolarů.

Dnes začíná Kickstarter kampaň, která má za cíl vybrat peníze na nízkorozpočtový Veronica Mars film, který by se mohl začít točit již tohle léto! Cíl: Dva miliony dolarů během třiceti dnů. Pokud je získají, Warner Bros. Digital Distribution souhlasilo s tím, že bude film produkovat a ujme se i marketingu, propagace a distribuce. Pokud se cíl nesplní, šance na film definitivně zaniká.

Thomas řekl serveru EW, že výběr peněz je jediný způsob, jak film uskutečnit. Už dříve WB zavrhlo film s vyšším rozpočtem a konvenčním marketingovým plánem, který byl příliš drahý a studiu by se nevyplatil. Thomas i Bell věří, že fanoušci dva miliony dohromady dají, zvlášť proto, že pro ně mají připraveny odměny za příspěvky. Například kdo dá deset dolarů, bude dostávat informace o fázích produkce a kopii scénáře. Kdo dá deset tisíc dolarů, získá roli ve filmu.

Thomas se vyjádřil, že si myslí, že se vybere opravdu velká částka. „Úplně se to bojím říct nahlas,“ řekl. „Já si tipnu… sto milionů dolarů!“ žertovala Bell.

Aby fanoušky přesvědčili k tomu, aby svými penězi přispěli k filmu o Veronice Mars, natočili herci spolu s Thomasem vtipné video, které vám tu samozřejmě také přinášíme. Těšit se v něm můžete na Veronicu, Logana, Keitha, Dicka a Roba Thomase:

Pro více informací o sbírce a o tom, kolik už má film na kontě, mrkněte na Kickstarter. Jen tak mimochodem, za tu dobu, než jsem napsala tento článek, na kontě filmu přibylo sto tisíc dolarů. Vypadá to nadějně ;)

EDIT: Sbírka jde rekordně dobře! Už po pár hodinách jsou získány 2/3 požadované částky! Mrkněte, co zrovna uveřejnil Rob Thomas na svém twitteru :))

Co myslíte, legrace? A jsou tři miliony vůbec splnitelný cíl?


Poslední dobou samé dobré zprávy, co říkáte? Taky vás tolik mrzelo zrušení Veronicy Mars? Chtěli byste, aby film vznikl? Jste ochotni přispět?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře59zobraz všech 59 příspěvků
Vegen

Vegen

$3,337,140 a ještě máme 28 dnů :D. To bude za chvíli seriálů co chce penízky na dokončení :D
před 11 roky
Salem

Salem

ale zas to tak horký nebude, ono hodně herců už jsou jinde, ale u VM prostě neni příležitostí pro...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

tak to prý nakonec skončilo na 5,7 mil. film bude! a se skoro trojnásobným rozpočtem, než vyžadovali, se...
před 11 roky
Další články k tématu