13. 5. 2015

Značka CSI pokračuje v seriálové i filmové podobě!

Značka CSI pokračuje v seriálové i filmové podobě!

Stanice CBS se dnes vyjádřila k osudu jedné z nejznáměnšjích seriálových značek nejen v USA, ale také po celém světě. Již několik měsíců visel otazník nad osudem jak mateřského seriálu CSI, tak i nad jeho nejnovějším spin-offem CSI: Cyber, který se fanouškům představil letos v midseason. Druhý zmiňovaný byl obnoven již v pondělí, ale o osudu CSI se nevědělo až dosud. Nyní je ale již jasno.

Nedávno jsme psali o podobenství krimi veterána CSI s konkurenčním kolegou Law and Order. Šlo především o spekulace nad tím, jestli se CBS nad seriálem a jeho fanoušky slituje a dá mu nějaké zakončení, nebo zda se po patnácti letech drama rozplyne do ztracena.

Tentokrát vítězí správné rozhodnutí. CBS oznámila, že příběh seriálu bude zakončen dvouhodinovým televizním filmem. I když se nejedná o celou ani zkrácenou sérii, přesto je to možnost, jak naposled dát dohromady známou partu a uzavřít příběh tak, jak se na seriál s patnáctiletou historií sluší a patří. A taky se tak stane. Bylo potvrzeno, že se ve filmu vrátí původní ústřední duo v podání Williama Petersena a Marg Helgenberger!

Dvouhodinový film bude na stanici CBS odvysílán první neděli nové sezóny, tedy 27. září.

Dobré zprávy pokračují i u CSI: Cyber. Ačkoliv se počítalo s o poznání větším úspěchem, minimálně co se sledovanosti týče, fanoušci se můžou radovat. Seriál byl prodloužen pro druhou řadu. Do seriálu nově přichází Ted Danson, který sem míří právě z CSI, kde hrál poslední čtyři roky D.B. Russella.

Stanice seriál od března letošního roku nasadila na středeční večery, kde kriminálka převzala místo po nyní již zrušeném Stalkerovi. Čísla sledovanosti se brzy ustálila na ratingu 1.5, ačkoliv v posledních týdnech klesla až k 1.2, tedy ke stejným výsledkům, jakých dosahoval Stalker. Stanice však u Cyber počítá se sílou CSI značky a věří, že o seriál bude celosvětový zájem stejně, jak tomu bylo u původního CSI i jeho dalších dvou spin-offů Miami a New York.

Prozatím není jasné, kolik epizod bude druhá řada CSI: Cyber obsahovat, ale víme, že se vrátí již na podzim. Stanice seriál nasadí v neděli večer v deset hodin, tedy na místo, které letos okupoval originální CSI.


Těší vás, že bude originální CSI zakončeno, i když pouze filmem? Jste zvědaví, jak to celé dopadne? Jste rádi, že se vrátí známé tváře? A co Cyber? Sledujete? Máte radost z druhé série?

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Maarti

Maarti

Paráda! Očekávám důstojné zakončení a jsem zvědavá na Grissoma :)
před 9 roky
kacka.irena

kacka.irena

No já fakt vydržela jen ten první díl. Beru, že se CSI nedalo prodlužovat do nekonečna, ale přidat...
před 9 roky
HonZajs000

HonZajs000

Já nechápu, proč tu zajetou značku nemohli držet stylem třeba CSI: Los Angeles, CSI: Washington, CSI:...
před 9 roky
Další články k tématu