22. 6. 2015

Hannibal dojídá poslední chod. Končí.

Hannibal dojídá poslední chod. Končí.

Nepříjemná zpráva přichází dříve, než jsme ji čekali. Po třech odvysílaných epizodách aktuálně běžící třetí řady dramatu Hannibal stanice NBC oznámila, že seriál ruší. Současná řada bude tedy poslední.

Zprávu potvrdila jak samotná stanice v oficiální tiskové zprávě, tak i tvůrce Bryan Fuller:

>„NBC nám dovolila vytvořit televizní seriál, o kterém by se jiná stanice Velké pětky ani neodvažovala přemýšlet, a nechala nás ve vysílání i přes velmi nízké ratingy,“ uvedl Fuller. „Jen Salke a její tým nám byli perfektními partnery a kreativní podporou. Hannibal dojí svůj poslední chod na stole NBC již toto léto, nicméně hladový kanibal vždy může znovu prostřít. Osobně se velmi těším na mé další jídlo s NBC.“

V oficiální zprávě stanice bylo uvedeno: „Na Hannibala nemůžeme být již více pyšní. Bryan se svým týmem scenáristů, producentů a herců přinášel vizuální paletu vyprávění příběhu, která se v televizi nevidí, a to ani na komerční, ani na kabelové stanici. Děkujeme všem, kteří jsou do vzniku seriálu zapojeni, za jejich nesmírné snahy, které z Hannibala vytvořili neuvěřitelnou zkušenost pro diváky po celém světě.“

Zrušení Hannibala není překvapením. Seriál byl po slabých dvou řadách letos přesunut až na meziobdobí mezi hlavní a letní sezónou. Zde ztratil další důležité diváky a rating mu klesl z průměrných 0.7–0.8 pouze na 0.5 a sledovanost na 1,6 milionu diváků. Prozatím nepadly žádné spekulace o tom, že by byly v plánu snahy seriál prodat nějaké jiné stanici.


Užíváte si vizuální hru Hannibala? Mrzí vás, že aktuální série bude poslední? Jste alespoň rádi, že seriál nebyl předčasně stažen z programu?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
_karel_

_karel_

Nesmysl. Právě že ten rozdíl říká vše. A to je jen malinký vzorek ze SZ. Vážně si oba myslíte, že za další...
před 8 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Nevím, jestli mám mít větší vztek na Amíky, že byli tak pitomí a seriál nesledovali, nebo na NBC, že...
před 8 roky
Nycklick

Nycklick

Třeba nezdvojnásobí, protože každou sérií někteří diváci odpadli, ale určitě se navýší.
před 8 roky
Další články k tématu