5. 3. 2018

Scéna měsíce: Únor 2018

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Happy!
epizoda
herci
Christopher Meloni (Nick Sax), Bobby Moynihan (Happy)
scéna
Můj vlastní, imaginární kamarád
allyska

Za únorovou scénu měsíce jsem opět vybrala tu z Happy!. Nechtěla jsem se opakovat, ale je pravda, že mě ona scéna opravdu pobavila. Navíc v tomhle měsíci bylo celkem seriálové sucho, moc konkurenti nebyli, u mě až na již v článku zmíněném seriálu Counterpart. U Happy! jsem nanejvýš ráda za další řadu a moc dobře udělali, aby zase Jack a Happy byli pořád spolu. Jack je holt bezradný, co se malých dětí týče, je na rozsypání, že má se svou dcerkou jít do kina. V tom se objeví Happy a sdělí mu, že odteď už je jenom jeho imaginární kamarád, který mu pomůže, aby to celé s Hayley nezpackal. Onen výraz Jacka, když mu to dojde a vyceněné zuby Happyho, to bylo parádně zahrané. Se smíchem jsem díl vypnula, jelikož naskočily titulky, a až zpětně jsem zjistila, že jsem jaksi vynechala další scénu, která též naladí na další řadu.

A.R.G.U.S.

Supernatural (Lovci duchů)
epizoda
herci
Ruth Connell (Rowena)
scéna
Rowena se stává mnohem mocnější
A.R.G.U.S.

Tento měsíc musím zmínit epizodu Legends of Tomorrow, kde byla časová smyčka, ta se jim dost povedla. Nebo nová série Homelandu začala super. Jinak tento měsíc byl slabší, co se týče počtu odvysílaných seriálů. No, ale nejvíc mě zaujalo znovuobjevení Roweny v Supernatural, v to jsem doufal od její smrti ve finále minulé série. Jak každý ví, v SPN se s postavami doopravdy rozloučíme jen málokdy, však v další epizodě jsme se dočkali dalšího, ale tentokrát více nečekaného návratu. Rowenu jsem si oblíbil hned od začátku, s bratry má super scény. Dnešek nebyl výjimkou. Vybral jsem si zvrat na konci, když Rowena dostala od Sama kouzlo, které ji zbaví pečetí, které na ni uvrhly čarodějnice, čímž omezily její moc. A když pak vidíme, jak je úspěšně zničí, její úsměv a oči jí zmodrají, to značí, že odteď je někde jinde, než byla. Takže jsem dost zvědavý, jak naloží se svou novou silou.

Furiant

Counterpart (Dva světy)
epizoda
herci
J.K. Simmons (Howard Silk)
scéna
Howard je v pokoji Anny
Furiant

V únoru byla kvůli zimním olympijským hrám menší seriálová přestávka, a tak jsem měl opět trochu problém vybrat scénu měsíce. Nakonec padla volba na novinku Counterpart a scénu ze čtvrté epizody, kdy se oba Howardové nachází v pokoji dcery Anny. Ten „náš“, který je nyní na druhé straně, si prohlíží úspěchy a vzpomínky druhé Anny, a ten „jejich“, který se nachází u nás, zase zjišťuje, že v tomto světě se Anna ani nenarodila. Tuto scénu jsem zvolil zejména kvůli emocím, které z obou Howardů čišely (a to ani jeden z nich nepromluvil). J.K. Simmons si za tuhle roli určitě zaslouží Emmy, protože jeho skvělým herectvím – zahrnující i drobnou mimiku v obličeji, styl chůze či mluvení – dokáže divák rozpoznat, kterého Howarda vlastně sleduje. A v této scéně, která prolínala oba světy, to bylo krásně vidět.

lukascoolarik

Altered Carbon
epizoda
herci
Martha Higareda (Kristin Ortegová), Dichen Lachman (Reileen Kawaharová)
scéna
Boj proti nahým klonům
lukascoolarik

Altered Carbon byla nepochybně zajímavá podívaná a pravděpodobně to nejlepší, co jsem během února viděl. Scén, ze kterých jsem si mohl vybrat, byla celá řada, a všechny byly na srovnatelné úrovni, takže jsem si hodil pomyslnou kostkou a vybral závěrečnou scénu osmé epizody, ve které Ortegová odhalí totožnost ženy, která unesla Kovacse. Následuje nelítostný souboj s jedním z klonů Reileen, jenže tím to ani zdaleka nekončí. Probouzí se jeden dočista nahý klon za druhým a Ortegová rozpoutává hotová jatka. Scéna je slušně natočená, napínavá a všechna ta nahota vytváří poměrně nevídanou atmosféru.

Pajky

Waco
epizoda
herci
Taylor Kitsch (David Koresh), Rory Culkin (David Thibodeau), Julia Garner (Michelle Jone), Andrea Riseborough (Judy Schneider), Melissa Benoist (Rachel Koresh), Paul Sparks (Steve Schneider) a Demore Barnes (Wayne Martin)
scéna
První útok na Koreshův ranč
pajky

Únor opět nebyl nic moc, co se týče pamětihodných scén. Utkvělo mi jich jen pár z Altered Carbon, který už byl zabraný, a tahle z minisérie Waco. I když ono těžko říct scéna, protože je to to rychlý slet událostí, který trvá skoro deset minut a u kterého napětím zapomínáte dýchat. ATF se rozhodne zaútočit na ranč Davida Koreshe, ale jejich útok rozhodně nejde podle plánu. Při přestřelce poraní několik lidí, včetně právě Koreshe, ale jeho přívrženci se dokážou ubránit a donutí ATF se stáhnout a opustit ranč. Celý útok navíc točí na kameru přizvaný kameraman. A mimochodem, ta minisérie je podle skutečné události, což téhle scéně ještě přidává na síle.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Pajky

Pajky

Já bych z AC vybral scénu, kde se poprvé představí Poe a pomůže Takeshimu odvrátit útok :)
před 6 roky
allyska

allyska

Snažíme se mít každý redaktor scénu z jiného seriálu, přece jen se seriálů vysílá dost a vybíráme...
před 6 roky
allyska

allyska

Jinak mě se z Counterpart líbila nejvíce scéna, jak Quayle zjistí, kdo je zač jeho manželka, je to...
před 6 roky
Další články k tématu