26. 4. 2018

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Pomalu se blížíme ke konci našich závěrečných předpovědí. Dnes se podíváme na stanici Fox, kde prozatím není rozhodnuto téměř nic!

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Už je to 2,5 měsíce, co jsme přinesli první předpovědi této sezóny. Nyní již zbývají pouhé tři týdny do Upfronts, tři týdny do oznámení osudů většiny seriálů z naší tipovačky Kdo přežije, ale i stálic Velké pětky, které mají v programu své nedílné místo, nebo se o něj naopak letos hodně bojí. Je proto na čase zhodnotit jejich šance na přežití, než přijdou oficiální výsledky.

Jako již tradičně v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou. Co se týče samotných seriálů, Fox už představil úplně všechno ze svého hlavního sezónního programu, takže na žádnou premiéru již nečekáme.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
Prodlouženo

9–1–1
The Gifted
The Orville
The Simpsons

Krátký komentář: Fox toho prozatím mnoho prodloužit nestihl. Zatímco ostatní stanice už mají prodlouženou většinu stálic, zde překvapivě vévodí novinky, které jsou tři a doplňují je Simpsonovi. Bezkonkurenčně nejlepší novinkou stanice se letos stalo drama 9–1–1, které je takovou novou Třetí hlídkou. Ryan Murphy opět dokazuje, že právem patří mezi nejžhavější seriálové tvůrce současnosti.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Family Guy (Griffinovi)
Série: 16.

Krátký komentář: Přísahala bych, že loni ani nebylo prodloužení oznámeno, že prostě seriál neustále pokračuje, protože ho nikdo neruší. Jelikož má skoro lepší sledovanost než Simpsoni, tak se upřímně asi ani nikdo nediví.

Šance na zrušení:
10 %

Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Série: 8.

Krátký komentář: Tohle je každý rok ta samá písnička. Animáky se na Foxu ruší jen výjimečně, v podstatě se pomalu ani neoznamuje jejich prodloužení, ale automaticky pokračují dál a dál. Anebo dostanou trojnásobnou objednávku předem a po letech už si nikdo ani neuvědomí, že jsou vlastně dávno prodloužené.

Šance na zrušení:
15 %

Empire
Série: 4.

Krátký komentář: Kde jsou ty doby, kdy bylo Empire sledovanější než Big Bang. Dnes už má celkem standardní čísla, nicméně v rámci Foxu je stále bezkonkurenční, pokud nepočítáme již prodlouženou novinku 9–1–1. Tento seriál tu s námi bude ještě pár let.

Šance na zrušení:
20 %

Star
Série: 2.

Krátký komentář: Přiznejme si, že Star jednoduše těží ze svého předskokana. Ono je ale ve výsledku jedno, jak ke svým číslům přijde, důležité je, že je má. Proč by stanice měla rušit něco, co funguje? Myslím, že se ani nebude snažit v nové sezóně měnit programové schéma a nechá Star opět v kombinaci s Empire.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
30 %

The Resident
Série: 1.

Krátký komentář: Lékařských novinek není nikdy dost, což dokazuje nejen The Good Doctor od ABC, ale i Resident od Foxu. Seriál se nestal žádným průlomovým hitem, nicméně má jednu z nejlepších sledovaností mezi dramaty stanice. Ono je to tím, že tu není žádná velká konkurence, ale i tak. Šanci na pokračování má velkou.

Šance na zrušení:
40 %

Lucifer
Série: 3.

Krátký komentář: Lucifer na tom není až tak dobře jako Resident, nicméně má po celý rok stabilní čísla. Vždy je šance na zrušení, ale teda přiznám se, že bych nechtěla vidět tu záplavu internetových peticí. Docela bych si troufla říct, že by se opakovala loňská situace s Timeless.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
50 %

Gotham
Série: 4.

Krátký komentář: I když už se Gotham řadí mezi stálice, na zahraničních webech nemá až tolik důvěry v prodloužení. Podle mě ale k jeho zrušení nedojde. Stanice zase tolik svůj program neobměňuje a spíše bych tipla, že u takto nadupaného seriálu se bude snažit fanouškům vyjít vstříc a oznámí závěrečnou sérii předem.

Šance na zrušení:
50 %

The Mick
Série: 2.

Krátký komentář: Ono je těžké u komedií Foxu tipovat, protože jsou na tom všechny víceméně každý rok stejně… stejně bídně. Když nepočítáme animáky, Mick je na tom asi nejlépe. Leda by se stanice rozhodla na komedie rezignovat a tvořit jen 45minutovky, třeba i odlehčené jako Orville. Ale to se asi jen tak nestane, takže Mick se asi vrátí.

Šance na zrušení:
60 %

LA to Vegas
Série: 1.

Krátký komentář: Letošní novinka si nevede tak špatně, jak by možná mnozí čekali. Na to, že jde o midseason komedii, tak mu to létá. Samozřejmě, že to není žádný extrémní hit, ale šanci na přežití má větší než kdejaké stálice.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
70 %

Brooklyn Nine-Nine
Série: 5.

Krátký komentář: Brooklyn si v úterý večer vedl hodně špatně, nicméně po přesunu na nedělní večery se zvedl a drží se na přijatelné úrovni. Jen aby to nebylo až moc pozdě… Nicméně Fox už ruší New Girl a některé komedie jsou na tom hůř, takže B99 stále nějakou šanci má.

Šance na zrušení:
75 %

Ghosted
Série: 1.

Krátký komentář: Novinka jela v neděli, takže se vezla na tom fotbalovém kolotoči stejně jako Simpsoni a spol – jednou nahoře, jednou dole. Čísla jsou podobná jako loni u Son of Zorn, který byl po první řadě zrušený. Asi bude záležet, jak silné bude mít stanice komedie pro další sezónu.

Šance na zrušení:
75 %

Lethal Weapon
Série: 2.

Krátký komentář: Tady hlavní problém není ve sledovanosti, pouze podle ní by měl seriál velké šance na prodloužení. Tento týden se nicméně objevily informace o tom, že seriál je v ohrožení kvůli chování herce Claynea Crawforda. Kvůli němu dojde buď ke zrušení seriálu, nebo minimálně k hercově vyhození a nahrazení.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
85 %

The Last Man on Earth
Série: 4.

Krátký komentář: Jedna z nejméně sledovaných komedií stanice. Už loni se spekulovalo o zrušení, ale podle dostupných informací se šéfům stanici líbily Forteho plány na další řadu. Letos sledovanost opět klesla, myslím, že prodloužení už se seriál nedočká.

Šance na zrušení:
85 %

The X-Files
Série: 11.

Krátký komentář: Tohle byla pro Fox hodně velká podpásovka. Když se X-Files dočkal revivalu, šlo o okamžitý úspěch, takže bylo jen otázkou času, než bude natočeno další pokračování. To přišlo letos, ovšem k velkému překvapení se diváci již nevrátili. Sledovanost byla opravdu tragická a Gillian Anderson navíc oznámila, že už si roli nezopakuje. Seriál určitě nebude oficiálně zrušený, ale v dohledné době se na obrazovky rozhodně nevrátí.

Šance na zrušení:
90 %

The Exorcist
Série: 2.

Krátký komentář: Jeden ze zázraků minulé sezóny bylo prodloužení Exorcisty pro druhou řadu. Letos byla sledovanost ale ještě o poznání tragičtější. Nevěřím, že by se štěstěna opakovala.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

New Girl
Série: 7.

Krátký komentář: Běží závěrečná série, která byla oznámena předem. Tady není co řešit, fanoušci se těší na finále.


Jak to se seriály stanice Fox vidíte vy? Souhlasíte s našimi tipy? Který seriál by vám hodně chyběl?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Luisa

Luisa

Za Gifted jsem ráda ;) :) seriál se mi zamlouvá :) a pokud se jedná o Lucifera, tak doufám...
před 6 roky
luciakanky

luciakanky

Lucifer je super,ale posledne epizody mi pridu ako slaba telenovela. The Mick mam rada,oddychovka bola by...
před 6 roky
šotek10

šotek10

Už se nemůžu dočkat další série Orville, i mě samotnou tento seriál příjemně překvapil. Simpsoňáci...
před 6 roky
Další články k tématu