4. 2. 2014

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně FOXu

Předposlední stanicí v našem přehledu tipů o zrušení či obnovení vašich oblíbených seriálů je stanice FOX. Situace není zdaleka tak jasná jako loni...

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně FOXu

Loňský článek jsem začínala slovy, že FOX je z Velké pětky nejdál, co se obnovování a rušení týče. Letos by se dala použít stejná věta, pokud srovnáváme všechny stanice dohromady. Stále tady však zbývá o poznání více seriálů, které o svém osudu prozatím nemají rozhodnuto.

Především u FOXu je důležité zmínit, že do přehledu nezahrnujeme reality shows, jak všichni jistě víte, zrovna tato stanice jich má požehnaně. Obecně se dá předpokládat, že s většinou těch, které prozatím nebyly obnoveny, se setkáme i v příští sezóně.

V seznamu také chybí letní seriály a seriály, které jsou v plánu na midseason, které ale ještě neměly svou premiéru. U FOXu do této kategorie patří drama Gang Related a komedie Surviving Jack.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %

Bones (Sběratelé kostí)
Série: 9.

Krátký komentář: O desáté sérii Bones toho bylo napovídáno mnoho. Fámy, že David nechce pokračovat, pak že chce pokračovat… Prostým faktem zůstává to, že Bones patří i po devíti letech mezi ratingové klenoty stanice, přežívá ve všech možných časových slotech a fanoušci po celém světě jej milují.

Šance na zrušení:
0 %

Sleepy Hollow
Série: 1.

Krátký komentář: Sleepy Hollow se stal první obnovenou novinkou sezóny. Kdo by to byl po traileru čekal. Během celé první série toto drama nekleslo na neúnosnou úroveň a dokázalo, že předčasné obnovení nebylo pro Fox tahem, který se stanici následně vymstí. Ba právě naopak.

Šance na zrušení:
0 %

Glee
Série: 5.

Krátký komentář: Stanice obnovila Glee loni na jaře, a to hned pro dvě série. Letos bylo oznámeno, že nadcházející šestá řada bude pro kdysi legendární seriál opravdu posledí. Upadající ratingy dokazují, že toto rozhodnutí je správné.

Šance na zrušení:
0 %

The Simpsons (Simpsonovi)
Série: 25.

Krátký komentář: Tenhle seriál nás přežije všechny. Obnovení animáků probíhá pravidelně s předstihem, jelikož jejich výroba žere víc času než natáčení klasických epizod. Co vy, myslíte si, že už by se tato žlutá rodinka měla odstěhovat někam do neznáma? Nebo si nové příběhy stále užíváte?

Šance na zrušení:
0 %

Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Série: 4.

Krátký komentář: Další animák, další slušná ratingová čísla pro stanici, další brzké obnovení. Pátou sérii má tento seriál jistou již od podzimu loňského roku. Do nedělního bloku Animation Domination v nadcházející sezóně přinese Fox jen minimum změn.

Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Family Guy (Griffinovi)
Série: 12.

Krátký komentář: Oficiální zelenou pro třináctou sérii prozatím Family Guy nedostal. Seth McFarlane je o ní přesto přesvědčen a veřejně oznamuje své plány, týkající se nové řady. Ta by měla začít crossoverem se Simpsnovými. Jelikož Family Guy má občas lepší výsledky sledovanosti než jeho žlutý kolega, obnovení na sebe jistě nenechá dlouho čekat.

Šance na zrušení:
15 %

New Girl (Nová holka)
Série: 3.

Krátký komentář: Když nepočítáme animáky, jde o nejlepší (nejlépe sledovanou) komedii stanice. Ředitel stanice by musel být na práškách, kdyby se rozhodl nepokračovat. Čerstvá čísla sledovanosti po SuperBowlu, která předčila loňský výsledek Elementary, jen dokazují, že New Girl si tu s námi ještě nějaký ten pátek pobyde.

Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
30 %

Brooklyn Nine-Nine
Série: 1.

Krátký komentář: Ačkoliv Brooklyn nemá takovou jistotu druhé série, jako výše zmíněný sitcom New Girl, pořád má slušné šance. I když ratingy docela kolísají, nasazení po SuperBowlu a výhra Zlatého glóbu jsou jistě dobrými znameními toho, že se na druhou řadu můžeme začít těšit.

Šance na zrušení:
35 %

The Following (Stoupenci zla)
Série: 2.

Krátký komentář: První řada měla velký ohlas a druhá začla velmi slušně. Prozatím nemáme dost informací o zájmu fanoušků, pořád se ale dá předpokládat, že se seriál pravděpodobně dočká třetí řady, jelikož, přiznejme si, některá jiná dramata této stanice jsou na tom o poznání hůře.

Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
45 %

Almost Human
Série: 1.

Krátký komentář: Může z něj být nový Fringe? Osobně si myslím, že ano. Seriál se stabilní, leč malou fanouškovskou základnou, se kterým se každou sérii preventivně všichni loučí předem, neustále překvapuje a nakonec se dočká slušných pěti sérií a solidního ukončení. Nevím, jestli Almost Human poběží další čtyři roky, ale minimálně druhou řadu mu Fox myslím nadělí.

Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
75 %

Dads
Série: 1.

Krátký komentář: Tady už to začíná být zajímavější. Ředitel stanice se vyjádřil v tom smyslu, že hodlá většinu svých současných seriálů obnovit. Opravdu to ale bude případ Dads? Myslím, že všechno se přece jen nechat nemůže. Dads od začátku čelí negativním útokům ze strany médií i televizních diváků. Jeho výsledky nejsou zářivé, ovšem seriál není ani úplný propadák. Tipuju, že padne za oběť, na druhou stranu bych se ale nedivila, kdyby se tak nestalo.

Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
80 %

The Mindy Project
Série: 2.

Krátký komentář: Mindy už se druhého zázraku pravděpodobně nedočká. Seriál byl loni předčasně obnoven již v zimě ve větší skupince, letos se však jeho ratingy ještě o pár stupínků propadly, téměř pod únosnou míru. Fox jistě má nějaké nové komedie v záloze a Mindy půjde z kola ven. Svědčí o tom i fakt, že seriál bude mít dlouhou pauzu během následujících měsíců.

Šance na zrušení:
85 %

Raising Hope (Vychovávat Hope)
Série: 4.

Krátký komentář: Realita je taková, že letošní sezóna bude pro Raising Hope pravděpodobně poslední. Seriál se v minulém roce stal výplňovkou po novinkových propadácích, ale už v květnu to zavánělo podezřele, když byl pro tuto sezónu naplánován na páteční večery. Jak se dalo čekat, ratingy klesly pod únosnou míru a je s podivem, že se Raising Hope stále drží v programu.

Šance na zrušení:
90 %

Enlisted
Série: 1.

Krátký komentář: Enlisted je komedie nasazená v midseason. Co víc říkat? Prokletí midseason komedií se projevilo i zde. Stanice se pokusila oživit ratingy prohozením časového slotu s Raising Hope. Změna se mírně vydařila, Enlisted si trošku polepšil, přesto na předskokana (Bones) zdaleka nedosáhl. Bones se v březnu vrací do pondělních večerů, Enlisted maximálně dojede sérii a pak už po něm ani pes neštěkne.

Šance na zrušení:
95 %

Rake
Série: 1.

Krátký komentář: Kdo čekal propadák? Asi všichni kromě Foxu. Lukrativní slot po American Idol je promrháván, Rake se drží hluboko pod ratingovou hranicí 2.0. Pokud stanici nedojde trpělivost a nestáhne ho předčasně, nejpozději po první sérii se Rake odporoučí.

Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

American Dad!
Série: 10.

Krátký komentář: Již v loňském roce bylo oznámeno, že American Dad! svou desátou sérií ukončí vysílání na Foxu. Fanoušci ale nemusí truchlit, seriál převzala stanice TBS, která bude pokračovat v produkování nových epizod.

Šance na zrušení:
Zrušeno

Murder Police
Série: 1.

Krátký komentář: Animák naplánovaný na midseason, který stanice zrušila několik měsíců před premiérou. Důvod neznáme, každopádně Murder Police nikdy nespatří světlo světa.

Šance na zrušení:
Zrušeno

Us and Them
Série: 1.

Krátký komentář: Další předčasné zrušení sezóny. Po šesti natočených epizodách přišla nenápadná zpráva o pozastavení produkce. Nicméně připravených šest dílů se prý odvysílá. Podle traileru se opravdu máme na co těšit.


Jak to se seriály stanice Fox vidíte vy? Souhlasíte s našimi tipy? Který seriál by vám hodně chyběl?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře25zobraz všech 25 příspěvků
kacer11

kacer11

Almostovi držím palce. Alespoň druhou sérii by si zasloužil... .
před 10 roky
Ronniebee

Ronniebee

Almost Human držím palce, vyloupl se z něj dost zajímavý kousek, až mě to překvapilo. :)
před 10 roky
aislinn

aislinn

Mo mě nepotěšilo, kde se nacházejí Brooklyn Nine-Nine a Almost Human, ale tak snad jsou to jen zbytečně...
před 10 roky
Další články k tématu