2. 2. 2014

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CW

Pomalu se dostáváme do poloviny našeho tipovacího přehledu. Dnes se podíváme na to, jaké šance na obnovení mají seriály stanice CW.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CW

CWčko je stanice, která nemá nejvíce seriálů. Vysílá pouze dvě hodiny denně, pět dní v týdnu. Přeto však pro vás, fanoušky, patří její seriály k těm nejzamilovanějším a zajímá vás, jak si stojí.

Na rozdíl od minulého roku ještě CW nemá jasno téměř v žádném seriálu. Jedinou výjimkou je drama Nikita, které již svůj pětiletý příběh ukončilo v prosinci.

Stejně jako v předchozích článcích i zde zůstávají stejné hodnotící kategorie – Již obnovené / Již zrušené seriály a vše mezi, rozděleno podle procentuální pravděpodobnosti zrušení.

Reality show America's Next Top Model do přehledu nezařazujeme. Seriál už dostal oficiální objednávku na novou sérii.

V seznamu také chybí dramata The 100 a Star-Crossed, která dosud neměla premiéru a bez ratingových čísel tedy nemá smysl procentuálně tipovat, jak dopadnou.

Stroprocentní jistoty

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.

Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Arrow
Série: 2.

Krátký komentář: Které tři seriály by měly mít k obnovení blíž než naše slavná CW trojka. Arrow, TVD i Supernatural se střídají na pozici ratingové jedničky skoro pravidelně. Arrow bez zaváhání navázal na loňské průlomové úspěchy, fanoušci mají druhou řadu snad radši než první a ve sledovanosti to jde znát. Stanice CW nemá nejmenší důvod, proč jej rušit. Těch pět procent v šanci na zrušení je zde jen proto, že zatím nebylo oficiálně oznámeno prodloužení.

Šance na zrušení:
5 %

The Vampire Diaries (Upíří deníky)
Série: 5.

Krátký komentář: Komentář k seriálu Arrow by se dal klidně zkopírovat i k Deníkům. I po pěti letech jsou fanoušci ze seriálu paf a drží ho vysoce nad vodou. A přiznejte se, i když nadáváte na stále se opakující dějové linky a zvraty, pořád sleduejte dál a dál. Seriál minulý týden odvysílal svou stou epizodu a myslím, že je bezpečné říct, že se pěkných pár desítek nových dílů ještě dočká.

Šance na zrušení:
5 %

Supernatural (Lovci duchů)
Série: 9.

Krátký komentář: Po dvou předchozích uklidňovacích odstavcích už mi pomalu docházejí slova :-) Supernatural je taktéž v bezpečí, i když jde o veterána, který se příští rok vyrovná svému někdejšímu kolegovi Smallville. Už pár let však Supernatural válčí bez jeho pomoci a dokazuje, že se za ta léta naučil stát na vlastních nohou. Když si jen vzpomenu, že mu po druhé nebo třetí sérii hodně vážně hrozilo zrušení… skoro je to teď i úsměvné.

Šance na zrušení:
10 %

The Originals
Série: 1.

Krátký komentář: Jak se před začátkem sezóny dalo očekávat, z The Originals se stala nejúspěšnější novinka stanice CW. Spin-off k Deníkům mnozí fanoušci považují za vydařenější a sledovanost to jen dokazuje. I když prozatím The Originals nedosahují úplně stejných úspěchů, jako tři výše zmíněné seriály, stále jsou výsledky natolik nadprůměrné, že oznámení o obnovení je pouze otázkou času.

Není to tak jednoznačné

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.

Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
40 %

Hart of Dixie
Série: 3.

Krátký komentář: Po jasných obnoveních se pomalu dostáváme k zajímavějším seriálům, u kterých už se obnovení nebo zrušení nedá s takovou jistotou odhadnout. Pořád si ale myslím, že Hart of Dixie je relativně v bezpečí. Seriál si po celou sezónu drží stabilní, téměř neměnnou sledovanost. Kromě toho v příštím roce splní kvótu k syndikaci, takže začne CWčku pořádně vydělávat. Nejde sice o největší hit, ale když se podíváme na všechny seriály stanice, pořád je na tom ještě docela slušně. Samozřejmě těžko říct, co se seriálem udělá blížící se přesun na pátek.

Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
60 %

Reign
Série: 1.

Krátký komentář: Dalo by se říct, že Reign a Tomorrow People jsou téměř na stejné úrovni. Reign má trošku lepší čísla, ale rozdíly jsou opravdu desetinkové. Do karet hraje Mary fakt, že Reign má stabilnější vývoj v průběhu sezóny. Bude záležet, jaké výsledky přinesou midseason dramata, ale prozatím nic není ztraceno.

Šance na zrušení:
65 %

The Tomorrow People
Série: 1.

Krátký komentář: The Tomorrow People v ratingu skáče více než Reign, proto je podle mého názoru ve větším ohrožení. S koncem Nikity a téměř jasným zrušením Carrie a Krásky je přesto možnost, že se stanice rozhodne obnovit jak Reign, tak Tomorrow People. Samozřejmě bude záležet na tom, jak si povede Star-Crossed a The 100. Tipuju, že jeden nebo dva seriály z této čtveřice se budou v květnu loučit.

Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

The Carrie Diaries
Série: 2.

Krátký komentář: Stále mi není jasné, jakým zázrakem loni Carrie utekla rušícímu komandu. Letos si to už CWčko pohlídá. Bohužel ani druhá série nepřinesla žádné zlepšení, přesun na pátek naopak seriálu pár ratingových desetinek ubral. Je velmi malá šance, že by se Carrie dočkala třetí série. To mají větší šanci letošní novinky, i ty, které ještě premiéru neměly.

Šance na zrušení:
95 %

Beauty and the Beast
Série: 2.

Krátký komentář: Krach Krásky byl jasný hned poté, co stanice oznámila přesun na pondělí, tedy pryč od Deníků. Beauty and the Beast v loňské sezóně měl průměrné výsledky a to jen díky tomu, že mu Deníky dělaly předskokana. Jak se dalo očekávat, letos ratingy klesly pod únosnou míru, seriál dosahuje stejných výsledků jako Carrie. Na rozdíl od ní se však Beauty nemůže vymlouvat na páteční vražedný slot.

Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Nikita
Série: 5.

Krátký komentář: Zrušení Nikity nebylo žádným překvapením. To, že bude pátá série poslední, bylo oznámeno hned na jaře. Poslední série byla v podstatě dárkem pro fanoušky, tvůrci měli možnost v šesti epizodách uzavřít děj, což se jim povedlo ve velmi uspokojivém finále. Myslím, že fanoušci můžou být spokojení. Já osobně jsem.


Které seriály na CW sledujete? O které se bojíte a u kterých jste si vy novou sérií jistí?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře47zobraz všech 47 příspěvků
spike

spike

Díky, jsem rád, že jsem tě pobavil. :-D
před 10 roky
VanThomass

VanThomass

Tak od CW sleduji jen peckový Arrow a pak Reign, který mě nakonec taky baví, takže pokud prodlouží...
před 10 roky
Ronniebee

Ronniebee

Nejvíc by mě potěšilo obnovení Arrowa (takže jsem ráda, že to má téměř v kapse) a Hart of Dixie, za...
před 10 roky
Další články k tématu