29. 1. 2014

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Rok se s rokem sešel a opět je tu čas na velký přehled toho, které seriály mají další sérii jistou a se kterými byste se měli raději začít pomalu loučit. První na řadu přichází už tradičně stanice ABC.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Pamatujete si na naše loňské předpovědi o tom, jak který seriál dopadne? Tento malý seriál se u vás setkal s velkým ohlasem, proto ani letos nemůže na SerialZone chybět. Letos vám ho přinášíme trošku dříve, jelikož už pomalu začíná to období, kdy stanice zveřejňují osudy svých seriálů. A přiznejme si, ona zdaleka není taková sranda hrát tuhle malou hru, když už je půlka věcí obnovených nebo zrušených, že? :-)

Dnes se podíváme na stanici ABC. Seriály rozdělíme do sedmi skupin podle toho, jak velké šance na zrušení mají. Do první kategorie zařadíme již obnovené seriály, do poslední pak ty oficiálně zrušené.

I letos v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou. U ABC je to The Bachelor, Dancing with the Stars, Shark Tank, The Taste a Wife Swap.

V seznamu dále nenajdete ani letošní novinky, které si zatím neodbyly svou premiéru. U těchto opravdu nemá smysl tipovat, protože nejsou známá žádná čísla ratingů a sledovaností. U ABC do této kategorie patří komedie Mixology, dramatická komedie Mind Games a dramata The Black Box a Resurrection. Nemá smysl spekulovat ani o letních seriálech, u ABC sem spadá drama Mistresses.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Modern Family (Taková moderní rodinka)
Série: 5.

Krátký komentář: Od loňska se nic nezměnilo. Modern Family je pro ABC sázkou na jistotu, stále jde o nejvíce sledovanou komedii stanice. ABC by byla bláznivá, kdyby se tento skvěle rozjetý vlak rozhodla zastavit. A to ani nemluvím o tom, že byl seriál loni prodán do syndikace, takže čím déle poběží, tím více peněz ABC vydělá.

Šance na zrušení:
10 %

Scandal (Skandál)
Série: 3.

Krátký komentář: Po průměrné první sérii přišel v loňské sezóně boom tohoto seriálu, který letos pokračuje a sílí. Ze Scandalu se stala dramatická jednička stanice, která v ratingu překonala i svého předchůdce Grey's Anatomy. Scandal má čtvrtou sérii jistou.

Šance na zrušení:
15 %

The Middle (Průměrňákovi)
Série: 5.

Krátký komentář: Stanice letos věřila této komedii natolik, že jí sebrala předskokana v podobě Modern Family a dala The Middle jako otvírák celého středečního večera. Tento krok seriálu neuškodil, pouze dokázal, že si za uplynulé čtyři roky získala tato rodinka dostatek věrných fanoušků na to, aby byl seriál v bezpečí.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
20 %

Grey's Anatomy (Chirurgové)
Série: 10.

Krátký komentář: Člověk by i řekl, že deset sérií stačilo. ABC ale souhlasit nebude. Meredith i Derek už mají smlouvy na další dvě série a ratingy jsou pořád na slušné úrovni. Pokud budou chtít Grey's Anatomy zrušit, oznámí to rok předem, stejně jako u Zoufalek. Tenhle seriál se neloučí.

Šance na zrušení:
25 %

Castle (Castle na zabití)
Série: 6.

Krátký komentář: Castle je další stálice. Loni už se spekulovalo o obnovení pro dvě série naráz. I když se tak nakonec nestalo, sedmičky se s největší pravděpodobností dočkáme. Není zde nic, co by svědčilo o opaku.

Šance na zrušení:
30 %

Agents of S.H.I.E.L.D.
Série: 1.

Krátký komentář: Nejvýše posazená novinka na ABC. I když Agenti od premiéry výrazně klesli, pořád jde o nadprůměrně sledované drama, které v moři průměrných a podprůměrných rybiček vyčnívá. Druhá série už nám z dálky mává.

Šance na zrušení:
30 %

Last Man Standing (Poslední chlap)
Série: 3.

Krátký komentář: Last Man Standing je páteční stálice. Zatímco jiným komediím, které jsou s ním zpárovány, se nedaří získat potřebné diváky (viz loni Malibu Country, letos The Neighbors), LMS má poměrně stabilní fanouškovsou základnu, která k obnovení bude stačit.

Šance na zrušení:
35 %

Once Upon a Time
Série: 3.

Krátký komentář: Once Upon a Time se letos potýká s výrazným úbytkem fanoušků. Možná za to může letošní dějová linka, možná už diváci seriál vzdali po druhé sérii. Důvody v podstatě nejsou důležité. I přesto má ale OUaT obstojná čísla, která k obnovení stačit budou. A i kdyby ne, syndikace je za rohem a to je ten důležitý krůček, který si šéfové stanice uvědomí a seriál prodlouží.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
45 %

Revenge (Pomsta)
Série: 3.

Krátký komentář: Revenge je na tom ještě o dva stupínky hůře než Once Upon a Time. Ratingy začínají být na nebezpečné úrovni, pořád ale hraje největší roli syndikace, díky které na seriálu ABC vydělá. Tipuju, že Revenge novou řadu dostane. Jen nevím, zda už nebude poslední.

Šance na zrušení:
50 %

The Goldbergs
Série: 1.

Krátký komentář: Kdo by byl v létě řekl, že The Goldbergs budou v našich předpovědích nejvýše postavenou novou komedií na ABC. Podle trailerů šlo o totální slátaninu bez špetky vtipu, ale jak vidno, Američanům to stačí. Možná to je díky dobrému předskokanovi (Agents of S.H.I.E.L.D.), možná to je tím, že v USA retro fakt letí. Každopádně The Goldbergs mají s průměrnými ratingy docela slušné šance na obnovení. Ale teda bolí to…


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
70 %

Nashville
Série: 2.

Krátký komentář: A pomalu jsme se přehoupli k té horší polovině programového schématu. Vše otvírá Nashville. Hudební drama loni s průměrnými ratingy uteklo smrtící kose, ale letos už tolik štěstí mít nemusí. I když se ratingy víceméně drží v určitých mezích, nejsem si jistá, zda to bude stačit. Možná ale pomůže nominace na Zlatý glóbus pro Hayden Panettiere.

Šance na zrušení:
75 %

Suburgatory (Zajatci předměstí)
Série: 3.

Krátký komentář: Suburgatory to má téměř jistě spočítané. Už loni seriál utekl zrušení jen o vlásek, letos navíc premiéra neoslovila téměř nikoho. Druhý díl se sice mírně zvedl, ale myslím, že zdaleka ne tolik, aby si seriál vysloužil další řadu. Samozřejmě bude záležet na tom, jak si bude ABC věřit s novými piloty pro další sezónu, ale být fanouškem, tak se začnu se Suburgatory pomalu loučit.

Šance na zrušení:
80 %

Super Fun Night
Série: 1.

Krátký komentář: Tady jsem trošku na vážkách. Na jednu stranu si seriál nevede úplně špatně, na stranu druhou je ale už pár týdnů odsouzený k záhubě, alespoň podle zahraničních médií. ABC se totiž rozhodla neobjednat celou sérii, ale pouze několik epizod navíc. Jakmile tedy Super Fun Night dojede, bude konec. Pořád se ale občas dějí výjimky, které musí potvrzovat pravidla, takže si netroufám SFN posunout ještě níž. Šance tu je, ale upřímně, koho z vás to vůbec zajímá? :-)

Šance na zrušení:
80 %

The Neighbors
Série: 2.

Krátký komentář: Loni mu bylo do zpěvu, když byl seriál zmáčknutý v atraktivním středečním slotu. Přesun na pátek mu ale srazil hřebínek. Vsadím boty na to, že v příští sezóně už o Neighbors neuslyšíme ani slovo.

Šance na zrušení:
85 %

Trophy Wife
Série: 1.

Krátký komentář: Tady možná pár z vás zapláče. Nešlo o úplnou hovadinu, přesto to Američanům nestačilo. Trophy Wife má podprůměrné výsledky a pokud se nestane vyloženě zázrak, padne jako další novinka za oběť nemilosrdnému rušícímu procesu.

Šance na zrušení:
85 %

Killer Women
Série: 1.

Krátký komentář: Tady snad ani nikdo nic jiného nečekal. Trailer byl nuda, první díl byl nuda a výsledky sledovanosti tomu odpovídaly. Jedním z posledních hřebíčků do rakve bylo oznámení o tom, že ABC posunula premiéru Mind Games o pár týdnů dopředu. Seriál nahradí Killer Women, takže se pravděpodobně nedočkáme ani všech natočených epizod.

Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Once Upon a Time in Wonderland
Série: 1.

Krátký komentář: Oproti Killer Women je Wonderland jedním z největších šoků sezóny. Všichni si mysleli, že další pohádkové drama se setká se stejným bouřlivým ohlasem, jako jeho téměř stejnojmenný kolega sklidil před třemi lety. Bohužel se nestalo, Wonderland se potápěl čím dál víc až pod snesitelnou hranici. Alenka se půjde zahrabat hluboko do králičí nory.

Šance na zrušení:
95 %

Betrayal
Série: 1.

Krátký komentář: Tady se zrušení asi nikdo divit nebude. Seriál už minulý týden dojel svou první řadu a ani finále nepřinelo boost v ratingu. Šlo jen o další soapku, která měla nahradit Zoufalky. ABC udělala chybu, když se před dvěma lety zřekla Devious Maids. Tam šance byla, u Betrayal ani trošku.

Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Back in the Game
Série: 1.

Krátký komentář: A dostáváme se k samému závěru. Back in the Game již padl, i když výsledky nebyly nejhorší ze všech. Stále zbývá odvysílat několik epizod, jejich datum je ale prozatím v nedohlednu.

Šance na zrušení:
Zrušeno

Lucky 7
Série: 1.

Krátký komentář: Lucky 7 se stal prvním zrušeným seriálem sezóny a není se čemu divit. Seriál měl potenciál, ale zpracování ho všechen pohřbilo někam hluboko. Stanice prozatím neoznámila, zda hodlá někdy v budoucnu odvysílat zbylé epizody.

Šance na zrušení:
Zrušeno

The Assets
Série: 1.

Krátký komentář: Pravděpodobně jedna z největších ostud letoška. I když šlo o minisérii, která měla pouze vyplnit prázdnotu v programu během olympijských her, toto drama si vedlo tak neskutečně špatně, že ABC přetekly nervy a po dvou epizodách jej stáhla z programu.


Stanici ABC máme za sebou. Co říkáte na náš přehled? Kterému seriálu držíte palce? O koho se naopak bojíte?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře47zobraz všech 47 příspěvků
Arkantos

Arkantos

Tak Agentov mam rad. Sice som to chcel po tusim tretom diele zrusit ale rozbehlo sa to pekne. OUaTiW som...
před 10 roky
Ronniebee

Ronniebee

Nashville mám moc ráda a líbí se mi i Trophy Wife, tak budu doufat v jejich pokračování, OUaT se...
před 10 roky
aislinn

aislinn

Trophy wife je škoda, podle mě to byla jedna z těch povedenějších novinek.
před 10 roky
Další články k tématu