22. 3. 2013

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CW

Náš velký přehled je v polovině. Dnes se podíváme na to, jak si s obnovováním/rušením stojí seriály stanice CW.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CW

Letošní sezóna ubíhá jako voda. Květnové Uprfonts se blíží a stanice pomalu začínají zveřejňovat, se kterými seriály počítají i na příští sezónu, a které naopak letos zaříznou.

Stanice CW má poměrně jasno. Většinu svých seriálů již obnovila či zrušila, takže dnes nemáme příliš prostoru ke spekulacím. Nicméně pořád je tu ten začarovaný trojúhelník Hart of Dixie, The Carrie Diaries a Beauty and the Beast, z nichž pravděpodobně jeden seriál z kola ven půjde.

Na toto téma jsme již polemizovali v této bleskovce, nicméně od té doby pár týdnů uplynulo a pár dalších ratingových čísel přibylo do rovnice, takže pokud některému z těchto seriálů fandíte, přečtěte si, jak si stojí.

Kategorie zůstávají stejné jako v předchozích článcích, tedy Již obnovené / Již zrušené seriály a vše mezi, rozděleno podle procentuální pravděpodobnosti zrušení.

Reality show America's Next Top Model do přehledu nezařazujeme, nicméně je pravděpodobné, že soutěž bude pokračovat dál (nyní je přichystaná již na toto léto).

Stoprocentní jistoty

Arrow
Šance na zrušení:
0 %

Série: 1.
Kdy končí: 15. května

Krátký komentář: Tady není co řešit. Bezkonkurenčně nejlepší letošní novinka CWčka a seriál by se dostal určitě také do první pětky v obecném seriálovém měřítku letošních premiér. Pokud by neobnovili tohle (samozřejmě že tak učinili už pár týdnů zpátky), tak by to celá stanice mohla rovnou zabalit.

Supernatural (Lovci duchů)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 8.
Kdy končí: 15. května

Krátký komentář: Kdo by to byl řekl. Seriál, se kterým to po třech letech vypadalo bledě, dostal další šanci a rok za rokem stoupal po žebříčku nahoru. Nyní je to již veterán a jeden ze zaručených úspěchů stanice, ať už se vysílá ve středu, nebo ve vražedný pátek.

The Vampire Diaries (Upíří deníky)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 4.
Kdy končí: 16. května

Krátký komentář: Jestli u Arrowa není co řešit, tak o Deníkách se netřeba vůbec zmiňovat. Nejúspěšnější seriál stanice čeká ještě pěkných pár let v éteru.


Ještě si vydechněte

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Není to tak jednoznačné

Nikita
Šance na zrušení:
35 %

Série: 3.
Kdy končí: 17. května

Krátký komentář: U Nikity se možná trošku divíte, že má obnovení poměrně jisté. Seriál se vysílá v pátek a má poměrně bídné výsledky. Ale je tu ale. Docela významné ale. Syndikace. Seriálu chybí už jen jedna série, aby splnil kvótu 88 epizod a CWčko ho tak mohlo prodat jiným kanálům, v důsledku čehož vydělá pořádný balík. Šli by sami proti sobě, kdyby Nikitu nyní zařízli.


Ředitel stanice je na vážkách…

Hart of Dixie
Šance na zrušení:
50 %

Série: 2.
Kdy končí: 7. května

Krátký komentář: A nyní se dostáváme k těm zajímavým věcem, které jsme naťukli už v úvodu článku. Mnoho z vás určitě potěší, že Dixie řadíme ze začarované trojice nejblíže k obnovení. Důvody? Seriál se vysílá v poměrně soutěživém úterním slotu, nemá žádného silného předskokana a drží si stabilní rating i sledovanost. I když rating není kdo ví kolik, pozitivní je, že neklesá. Myslíme si, že pokud CW bude chtít ještě více rušit, sáhne spíše po následujících novinkách.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Beauty and the Beast
Šance na zrušení:
65 %

Série: 1.
Kdy končí: 16. května

Krátký komentář: Pamatujete si na loňský zaříznutý The Secret Circle? BatB je velmi podobný případ. Co se týče ratingu, tak si vede lépe než The Carrie Diaries a přibližně stejně jako Dixie. V tom je ale jedno velké mínus. Seriál má totiž za předskokana hitovku The Vampire Diaries. V konečném důsledku sledovanost TVD spadne na polovinu u BatB. A to vůbec není pěkné. Šance na zrušení tu rozhodně jsou.

The Carrie Diaries
Šance na zrušení:
80 %

Série: 1.
Kdy končí: 8. dubna

Krátký komentář: Fanoušci Carrie mohou doufat pouze v jedinou věc. Že CW bude shovívavé a tím, že už zrušilo tři seriály + Cult už mají dost místa pro novinky a nebudou rušit nic jiného. Jelikož má stanice ale letos velmi silné piloty, dá se předpokládat, že jich bude chtít nasadit co nejvíce a něco ze současného programu bude muset z kola ven. Carrie je první na ráně. Ratingy se ustálily na 0.4, což je kritické (vs. Dixie a BatB 0.6). Osobně bych se se seriálem začala pomalu loučit.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Cult
Šance na zrušení:
95 %

Série: 1.
Kdy končí: 17. května

Krátký komentář: Tak tady není co řešit. Seriál začal bídně a pokračoval ještě hůř, což vedlo CWčko k tomu, aby ho přesunulo na pátky, kde ho nechá vyhořet… ale i dohořet. Fanoušci seriálu můžou být rádi, že Cult nepotkal stejný osud jako Zero Hour a jemu podobné, kdy seriál jeho stanice stáhla ihned z programu. U Cult bude alespoň odvysílaná celá série.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

90210
Šance na zrušení:
Zrušeno

Série: 5.
Kdy končí: 13. května

Krátký komentář: Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu… Znáte to. S 90210 to šlo z kopce už nějaký ten pátek (nebo spíš nějaký ten rok). Ještě na začátku sezóny se mluvilo o tom, že by seriál mohl dostat po vzoru Gossip Girl zkrácenou finální řadu. Pak ale přišly ratingy 0.2 a to už bylo moc i na CWčko. Seriál je oficiálně zrušen.

Emily Owens, MD
Šance na zrušení:
Zrušeno

Série: 1.
Kdy končí: Poslední díl byl odvysílán 5. února.

Krátký komentář: Emily, další příklad toho, jak to mají v současnosti nové seriály těžké. I když trailer docela zaujal (mírně připomínal Scrubs), celkově seriál ani nezačal mít úspěch. Je logické, že byl jedním z prvních, který byl v letošní sezóně zaříznutý. Alespoň že stanice odvysílala všechny epizody.

Gossip Girl (Super drbna)
Šance na zrušení:
Zrušeno

Série: 6.
Kdy končí: Poslední díl byl odvysílán 17. prosince 2012.

Krátký komentář: Gossipka to měla nahnuté už dlouho. Loni to vypadalo bledě, pak se ale CW smilovalo a seriál obnovilo pro zkrácenou poslední sérii. Scénáristé tak měli čas a prostor k tomu, aby vymysleli finále, které fanoušky dostane (dostalo?) ze židle.


Stanici CW máme za sebou. Kdo z trojice Dixie/Carrie/Kráska by měl podle vás vypadnout? Kterému seriálu držíte palce? O koho se bojíte?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře32zobraz všech 32 příspěvků
blackdarkness

blackdarkness

Podle mě děj B&B hodně upadá, a nevidím v tom budoucnost, a to 1. série vypadala dobře. Nicméně...
před 10 roky
Lill

Lill

Pozor, toto je článok z minulého roka :) Tento rok ešte článok o stanici CW nebol vydaný.
před 10 roky
blackdarkness

blackdarkness

aha :o toho jsem si nevšimla
před 10 roky
Další články k tématu