24. 3. 2013

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně FOXu

Předposlední stanicí, které se koukneme na zoubek, je FOX. I když ten nám moc prostoru k tipování nedává...

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně FOXu

Stanice FOX je z velké pětky nejdál, co se obnovování a rušení týče. Z patnácti skriptových seriálů svůj osud ví už dvanáct z nich. Pouhé tři tedy čekají na to, až se dozví, zda budou patřit mezi šťastlivce, kteří se na podzim vrátí, nebo se naopak se svými fanoušky nadobro rozloučí.

Zde zvlášť je důležité zmínit, že nebereme v potaz soutěže a reality shows, které mají mírně odlišná hodnotící kritéria a s převážnou většinou z nich se setkáme i v další sezóně.

Do seznamu jsme nezařadili ani seriály, které do dnešního dne neměly premiéru, nelze tedy předem říct, jak se jejich osud vyvine. Konkrétně se jedná o The Goodwin Games… a to je vlastně vše! :)

Stoprocentní jistoty

American Dad
Šance na zrušení:
0 %

Série: 9.
Kdy končí: 12. května

Krátký komentář: Animáky jsou jednou z charakteristik stanice. Většina z nich byla obnovena na několik sezón dopředu, aby tvůrci měli čas vyhrát si s grafikou. American Dad je jedním z těchto seriálů. Ještě jim zdaleka neodzvonilo.

Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 3.
Kdy končí: 12. května

Krátký komentář: V podstatě se sem hodí zcela totožný komentář, který jste si právě přečetli u American Dad. Není, co víc dodat, animáky táhnou.

Bones (Sběratelé kostí)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 8.
Kdy končí: 29. dubna

Krátký komentář: O tom, zda je tato série poslední, se na podzim mluvilo. Stanice však všechny převezla předčasným obnovením, které seriálu zajistilo úctyhodnou devátou sérii. I když se některým z vás může zdát, že seriál upadá, na sledovanosti se to neodráží. Bones stále patří k nadprůměrům stanice, která z něj tím pádem stále hodlá těžit.

Family Guy (Griffinovi)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 11.
Kdy končí: 19. května

Krátký komentář: Tři čtvrtiny obnovených animáků jsou za námi. Family Guy už je hotová stálice, která je nedílným společníkem Simpsonů. Má taky druhý nejlepší rating. Obnovení není žádné překvapení.

New Girl
Šance na zrušení:
0 %

Série: 2.
Kdy končí: 14. května

Krátký komentář: Zde opět žádné překvapení. New Girl se svezla na obnovovací vlně, ale nedá se říct, že nezaslouženě. Stále je to jedna z nejúspěšnějších komedií této stanice, která si drží stálé publikum v nadupaném úterním slotu.

Raising Hope (Vychovávat Hope)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 3.
Kdy končí: 28. března

Krátký komentář: Raising Hope na sebe v letošní sezóně vzalo nelehkou úlohu. Poté, co úterní komediální blok neuspěl tak moc, jak si stanice přála, seriál jednu dobu vysílal dokonce dvě epizody naráz. Nicméně ani to fanoušky neodradilo a sledovali dál. Obnovení je zde zasloužené, seriál si vede dobře, dokonce lépe, než loni, kdy visel na vlásku, sice širokém, ale pořád to byl vlásek.

The Simpsons (Simpsonovi)
Šance na zrušení:
0 %

Série: 24.
Kdy končí: 19. května

Krátký komentář: Prostě… co říct? Simpsonovi, no. Tahle žlutá rodinka nás všechny beztak přežije.

The Following
Šance na zrušení:
0 %

Série: 1.
Kdy končí: 29. dubna

Krátký komentář: Jeden z největších úspěchů letošní sezóny musel dostat druhou sérii, i kdyby nechtěl. I když jak první, tak druhá budou zkrácené, i tak to bezpochyby bude stát za to. Jasnější obnovení snad FOX ani nemá.

The Mindy Project
Šance na zrušení:
0 %

Série: 1.
Kdy končí: 14. května

Krátký komentář: Tak trochu opak The Following. U Mindy bylo obnovení docela překvapením. Seriál začal mírně nadprůměrně, nicméně jeho sledovanost v průběhu sezóny kolísala a dostala se až k nebezpečně nízké hranici. Začalo se spekulovat o tom, že tato komedie možná přece jen do druhé série nedospěje. FOX se ale rozhodl dát seriálu ještě jednu šanci, uvidíme, zda se vyplatí.


Ještě si vydechněte

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Není to tak jednoznačné

Glee
Šance na zrušení:
30 %

Série: 4.
Kdy končí: 9. května

Krátký komentář: Glee rok od roku klesá. Hateři by se však neměli radovat, protože toto tvrzení stejně nic neznamená. Seriál je za vodou, minimálně pro jeden další rok. I když je rating poloviční oproti první sérii, pořád je to dost dobré číslo k tomu, aby si FOX objednal novou řadu. Zpívající studentíci se vrátí, leda by je Ryan Murphy nějak šikovně odstranil (třeba někdo znovu otěhotní a odstěhuje se na Floridu).


Ředitel stanice je na vážkách…

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

The Cleveland Show
Šance na zrušení:
80 %

Série: 4.
Kdy končí: 19. května

Krátký komentář: I pro nové animáky si FOX musí v programu udělat místo. Něco tím pádem logicky musí z kola ven. Tentokrát los padl na Cleveland. Ještě nic není jistého, nicméně pár nových animáků je ve vývoji, takže je dost dobře možné, že letošní série bude tou poslední.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Touch
Šance na zrušení:
95 %

Série: 2.
Kdy končí: 10. května

Krátký komentář: Loni to byla jedna z nejočekávanějších novinek a lidé po zhlédnutí pilotu jásali. Jak série postupovala, nadšení upadávalo. Nicméně ne tak výrazně, aby si seriál nevysloužil druhou řadu. Dlouhá pauza mu však neprospěla. Lidé vystřízlivěli a k seriálu se vrátila pouze hrstka z nich. S každým novým dílem se sledovanost propadá, není šance, že by seriál mohl zvrátit svůj osud.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Ben and Kate
Šance na zrušení:
Zrušeno

Série: 1.
Kdy končí: 18. března

Krátký komentář: Někdo tvrdí, že seriál nedostal šanci se rozvinout. A někdo má zase škodolibou radost z toho, že má konečně nějaké ty body do tipovačky! :) Každopádně diváků s každým dílem ubývalo a ubývalo, až míra trpělivosti přetekla. Stanice ukončila produkci a seriál zrušila. Poslední epizody by se měly odvysílat v březnu.

Fringe (Hranice nemožného)
Šance na zrušení:
Zrušeno

Série: 5.
Kdy končí: Poslední díl byl odvysílán 18. ledna.

Krátký komentář: Sen všech fanoušků se stal skutečností. Diváci po celém světě loni bojovali o to, aby se FOX slitoval nad tímto bídně sledovaným sci-fi a aby oddaným milovníkům dopřál poslední řadu, která by jim přinesla klid v duši. Tak se i stalo a Fringe se v lednu po pěti letech rozloučil epickým finále. Nyní je v programu sci-fi prázdno. Uvidíme, zda FOX či jiná stanice tuto díru zaplní. Pár kandidátů by se mezi piloty jistě našlo.

The Mob Doctor
Šance na zrušení:
Zrušeno

Série: 1.
Kdy končí: Poslední díl byl odvysílán 7. ledna.

Krátký komentář: Když se nedaří, tak se nedaří. Mob neměl šanci už od pilotního dílu. Vypadá to, že jediné, co má šanci uspět, je v dnešní době moderní kriminálka a občas nějaký sitcom. Ostatní pokusy jdou ve většině případů do kytek. Pokud seriál měl potenciál, lidé ho neviděli. A u rušení/ob­novování se hraje hlavně na čísla. Zrušení možná není oficiální, ale na nic si nehrajme, nebylo by fér vůči Touch dávat Mob Doctorovi 95% šanci na zrušení, prostě ne.


FOX je za námi. Za jaké obnovení jste rádi? Který zrušený seriál vám bude chybět? A co ty zatím nerozhodnuté? Komu fandíte a koho byste nejraději odepsali?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Crazy-Nut*

Crazy-Nut*

Škoda Touch, doufala jsem, že to bude takovej dobrej trhák jako Heroes, když na tom dělá Tim Kring (nevím...
před 11 roky
Maarti

Maarti

Following beru :) Můžeme jen doufat, že Bones případně ukončí nějak seriózně a ne až ten seriál úplně...
před 11 roky
xtomas252

xtomas252

A jo, to je fakt. :)
před 11 roky
Další články k tématu