8. 6. 2018

Scéna měsíce: Květen 2018

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Gotham
herci
Jessica Lucas (Tabitha Galavan), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot / Tučňák), Drew Powell (Butch Gilzean / Solomon Grundy)
scéna
Pomsta
allyska

V květnu byly opět finálové žně, já ale měla hned jasno po zhlédnutí, která pro mě bude ta nejlepší květnová scéna. Je to ta, co mě nejvíc překvapila. Koukala jsem na finále Gothamu, které opět nemělo chybu, ale opravdu jsem nečekala Tučňákovu propracovanou pomstu vůči Tabithě. Ta mu kdysi zabila matku a on v posledních dílech přesvědčil Butche, že ho potřebuje, aby se opět stal králem podsvětí. Za to mu slíbil, že ho spojí Strangem, aby ho vyléčil z jeho stavu a on mohl být se svoji milovanou Tabithou. Je fakt, že mi bylo divné, že přece musí mít Tučňák peníze ještě po otci, tak třeba chce víc. Jenže se nechal přechytračit Nygmou v bance. Takže jsem si říkala, že teď nemá svůj prime. Pak ale opravdu Strange vyléčil Butche, ale jen aby ho Tučňák mohl před očima Tabithy zabít! Parádní zvrat.

A.R.G.U.S.

Killing Eve (Na mušce)
herci
Sandra Oh (Eve) a Jodie Comer (Villanelle))
scéna
Večeře
A.R.G.U.S.

Tento měsíc je třeba zmínit finále The Americans, které bylo dost povedené. Nebo Gotham se dost povedl, tak jak vždycky. Já si ale vybral scénu ze seriálu Killing Eve. K němu jsem se dostal úplnou náhodou, přečetl si synopsi a řekl jsem si, že by to mohl být dobrý seriál. Sice jsem nechtěl rozkoukávat další novinku, mám nějaké resty, ale klasicky jsem nevydržel a kouknul jsem se na pilot. Už tam mě velice zaujala Jodie Comer, dá se říci, že na ní stojí celý seriál a herečka se své role zhostila doopravdy výborně. Jako nájemný zabiják jménem Villanelle je skvělá, absolutně nepředvídatelná, trošku i šílená. Díky tomu seriál má dost vtipných, ale i napínavých scén. Jako vrchol považuji scénu, když se Villanelle setká s Eve, ženou, která ji chce chytit. Abych byl přesný, nešlo o jejich první setkání. Každý by si myslel, že budou obyčejní nepřátelé. Ale nejde o klasický seriál. Eve je naprosto zděšená, když k ní přijde domů, očekává svoji smrt. Ta však ale nenastane, místo toho si k ní Villanelle přišla dát večeři. Vzájemná chemie obou hereček nemá chybu, vůbec jsem nevěděl, co se bude dít v následujících minutách. Nakonec jsem byl moc příjemně překvapený, že se mi zadařilo a objevil jsem tento velmi povedený seriál.

Furiant

The Americans (Takoví normální Američané)
epizoda
6×10 – START (30. 5. 2018)
herci
Noah Emmerich (Stan Beeman), Matthew Rhys (Philip Jennings), Keri Russell (Elizabeth Jennings), Holly Taylor (Paige Jennings)
scéna
Stan konfrontuje Philipa a Elizabeth
Furiant

Letošní květen byl opět velice pestrý na různé památné scény (např. pravá tvář Lucifera, smrt Isobel v iZombie, odchod Abby z NCIS), avšak pro mě byla scénou měsíce konfrontace Stana s Philipem a Elizabeth ve finálové epizodě The Americans. Poprvé tak za těch pár let, co scénu měsíce píšu, volím dvakrát za sebou stejný seriál – jinak to ale prostě nešlo. Že Stan přijde na pravou identitu Philipa a Elizabeth bylo už pár epizod celkem jasné, jen jsme všichni očekávali, jak to dopadne. Takže když se konečně objevil v garáži, kde byl Philip s Elizabeth a jejich dcerou, přestal jsem téměř dýchat. Philip začal všechno přiznávat a Stan stál jak přikovaný. V duchu si to všechno přehrával, byl naprosto paralizovaný, avšak snažil se být ledově klidný. A na závěr mu tam ještě Philip řekne, že Renee je možná také ruskou špiónkou. No mazec, ta scéna byla prostě skvělá. The Americans byl vynikající seriál a tato scéna, jejíž natočení prý trvalo několik hodin, je toho důkazem.

lukascoolarik

Legion
epizoda
2×05 – Chapter 13 (1. 5. 2018)
herci
Dan Stevens (David Haller), Aubrey Plaza (Lenny Busker), Jemaine Clement (Oliver Bird), Katie Aselton (Amy Haller), Navid Negahban (Amahl Farouk / Shadow King)
scéna
Našli jsme slunce
lukascoolarik

I mou květnovou scénu měsíce si pro sebe ukradl Legion, jehož druhá série se sice neobejde bez svých slabších momentů, ale to seriálu nezabránilo v tom, aby z rukávů vytasil hned několik pamětihodných scén. Já si nakonec vybral závěr páté epizody, ve které se David dozvídá, že Farouk při získávání nového těla pro Lenny zabil jeho sestru Amy. Toto zjištění samo o sobě nebylo až tak šokující, ti pozornější si už v průběhu dílu museli všimnout náznaků toho, kam to všechno směřuje, tento fakt ovšem překvapivě neubral na účinnosti celé scény. Z větší části za to vděčíme bravurní práci s kamerou a střihem, oba tyto faktory přispěly k celkové napínavosti, tuto scénu si ale nedovedu představit bez úžasného coveru Don't Come Around Here No More od dua Jeff Russo a Noah Hawley.

Pajky

Brooklyn Nine-Nine
epizoda
herci
Andy Samberg (Jake Peralta), Andre Braugher (Raymond Holt) a Melissa Fumero (Amy Santiago)
scéna
Náhradní svatba
pajky

Květen je měsíc, kdy se vždycky sejde nejvíc závěrů a finálových dílů. Osobně bych vybral „Pravdu“ z garáže v The Americans, ale nakonec jsem se rozhodl vybrat něco z těch méně vážných závěrů. V užším výběru mi tentokrát zůstala dvojice svateb. Ta šíleně nepovedená z Grey's Anatomy, kdy jsem čekal, že se na scéně objeví Booth a Brennanová, a pak ta náhradní z Brooklyn Nine-Nine. Speciálně ta část, kdy Holt coby oddávající popisuje vývoj vztahu mezi Amy a Jakem, a to je přesně ten vývoj, kterým jsme si s nimi prošli i my, diváci seriálu. Jsem rád, že to nakonec nebude poslední epizoda, kterou Brooklyn odvysílal.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Pravda, ta byla super, jen mě štve, že o osudu seriálu ještě nebylo rozhodnuto :/
před 5 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

To mě taky štve :( Hold NBC :// Uvidíme, snad do konce měsíce rozhodnou.
před 5 roky
šotek10

šotek10

U mě vyhrála scéna z 13 Reasons Why,konkrétně ta kde jsou na plese a začne hrát The Night We Met a...
před 5 roky
Další články k tématu