5. 6. 2016

Scéna měsíce: Květen 2016

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Gotham
epizoda
2×22 – Transference (23. 5. 2016)
herci
David Mazouz
scéna
Dvojník
allyska

Květen, pro seriálového fanouška to nejlepší období. Tvůrci seriálů se mohou přetrhnout, aby finální epizody byly napínavou jízdou se šokujícím koncem. Podle mě se to nejvíc povedlo scenáristům Gothamu. Nejlepší ze všech scén však pro mě byla ta úplně poslední. Z autobusu začnou vylézat monstra a jsou slyšet nelidské zvuky. V tu chvíli jsem opravdu nečekala, že staré paní bude děkovat dvojník Brucea Wayna vypadající jako Mauglí z Knihy džunglí. Moc se těším, až zjistím, co s ním tvůrci zamýšlejí a samozřejmě, co je zač. Je to výtvor Strange? Ale jak se mu to povedlo? Těsně za touto scénou je Tučňák, který omdlí při pohledu na Fish. Obživlého Galavana se nezalekl a Jima ještě poučoval, že na jeho zabití je prostě třeba použít ten správný nástroj. Vidět však svoji nemesis, kterou sám zabil, holt neustál. Vtipná scéna byla zneškodnění bomby vodou. Prvenství si ale u mě stejně drží Chuck a jeho zneškodnění bomby porno virem.

Furiant

Banshee
herci
Antony Starr (Lucas Hood), Matt Servitto (Brock Lotus)
scéna
Hood se přiznává, že není Hood
Furiant

V dubnu jsem dlouho hledal nějakou scénu, která by mě zaujala. Teď v květnu jsem naopak přemýšlel, kterou z těch všech scén zvolit. Nakonec padla volba na Banshee a předposlední epizodu celého seriálu. Hood a šerif Lotus se vydají hledat agentku Dawsonovou, která najednou zmizela. Jsou však přepadeni a uvězněni. Hood se snaží ze zajetí dostat, kdežto Brock již rezignoval a chce Hooda vyzpovídat. Nakonec se stalo něco, co jsem vůbec nečekal a s čím jsem vůbec nepočítal – Hood se přiznává, že vlastně ani není Hood, že po jeho smrti jen převzal jeho identitu. A proč vlastně tato scéna? Zaprvé ten šok. Vy jste snad někdo čekal, že to na sebe takhle práskne? Zadruhé herectví. To, co Antony Starr předvedl se svým obličejem a hlasem, bylo famózní. Zatřetí Brockovy emoce, jak mu to všechno začalo do sebe zapadat a dávat smysl. A za čtvrté – protože Banshee…

Gabik.029

Castle (Castle na zabití)
epizoda
8×23 – Crossfire (16. 5. 2016)
herci
Stana Katic (Kate Beckett), Nathan Fillion (Rick Castle)
scéna
A žili šťastně až do smrti
gabik.029

Všichni víme, že poslední série/posledních pár sérií (u každého ten zlom nastal jinde) už Castle nebyl tím, pro co jsme si ho všichni tak zamilovali. Poslední kapka však přišla s oznámením, že v případě objednávky deváté série se seriál bude muset obejít bez hlavní hrdinky. Tuto skutečnost si téměř nikdo z fanoušků představit nedokázal, a proto jsme si přáli raději zakončení, které si všichni po osmi letech zaslouží. A nakonec jsme se dočkali! Když pominu veškerou nelogičnost a uspěchanost děje, poslední scéna celého seriálu byla přesně taková, jakou jsem si vždy představovala. Střih na budoucnost, kde nás čeká Castle, Beckettová a jejich tři slíbené děti. Přiznám se, že v té chvíli mi bylo upřímně jedno, že spousta věcí zůstala nedotažených. Byla jsem ráda, že scenáristé seriál nezakončili s Castlem a Beckettovou, držících se za ruce a čekajících na smrt. S odstupem času už si stejně budeme pamatovat jen to dobré a naštěstí k tomu bude patřit i krásná závěrečná scéna.

HonZajs000

Bones (Sběratelé kostí)
epizoda
herci
Scott Hoying (Ted Gibbs), Mitch Grassi (Julian Klein), Kirstie Maldonado (Liz Dervan)
scéna
Pentatonix ve Sběratelech kostí
honZajs000

Sběratelé kostí opět překvapili. Kdy? V půlce května. A čím? V díle věnovaném zločinu v řadách a cappella (čistě vokálních) skupin si tvůrci řekli, že bude asi dobrý nápad, kdyby se tam objevila nějaká skutečná a cappella skupina. A taky, že jo. Najednou koukám a nestačím se divit. Mezi osazenstvem seriálu je Pentatonix! Ač tedy jen větší část. Kdo nezná, jedná se o jednu z nejlepších moderních a cappella skupin v současnosti. Její přítomnost mě coby muzikanta opravdu zahřála u srdce a scény s nimi byly opravdu bravurní. Nejen, že to jsou excelentní zpěváci, ale i super herci. Díl byl díky nim skvělý a dost vyčníval nad standardy této předposlední série seriálu. Že by tvůrci dovyčerpávali rozpočet? Za mě scény s nimi rozhodně patří sem mezi scény měsíce května.

Pajky

Chicago P.D
epizoda
3×23 – Start Digging (25. 5. 2016)
herci
Jason Beghe (Hank Voight), Sophia Bush (Erin Lindsay), Joseph Sikora (Kevin Bingham)
scéna
Hank Voight překročí hranici
pajky

Dlouho jsem čekal na to, které letošní finále si pro sebe scénu ukradne, a nakonec to bylo to poslední, na které jsem se podíval. Chicago P.D. si připravil opravdu silnou epizodu, podle mě nejlepší díl série a rozhodně jeden z nejlepších celého seriálu. Všechno začíná tak nějak nevinně, ale pak je nalezen umírající syn Hanka Voighta v kufru auta, což nastartuje neortodoxní směr vyšetřování v podání Voighta. A tak si první podezřelý vyzkouší, jaké to je mít pružinu od sporáku přitisknutou k obličeji a druhý zjistí, že když neodpovídá správně, tak může skončit s kulkou v noze. Ale to nejlepší teprve přijde. Hank nakonec zjistí, kde je vrah jeho syna a pomocí svých kontaktů z organizovaného zločinu si ho nechá přivézt na osamělé pole. Pak už není těžké uhodnout, co se bude dít. Vrah se snaží vymluvit z jisté smrti, ale jediné, co od Voighta uslyší je: „Koukej kopat.“ Naděje mu svitne, když na místo dorazí Erin, jenže Voight ji pošle pryč a výraz v obličeji vraha je v tu chvíli k nezaplacení. Pak už je slyšet jen výstřel a pohled na Voighta, jak udupává zemi. Podle mě zaslouženě nejlepší scéna.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Hitchhiker

Hitchhiker

No já nevím, mě se ten poslední díl Castlea líbil, ale ten závěr zkrátka neberu :D Ne a ne. Mě teda spíš...
před 7 roky
T.E.O.N.A.S

T.E.O.N.A.S

Game of Thrones 06x04 Daenerys: "You are not going to serve... You are going to die" A pak...
před 7 roky
404UserNotFound

404UserNotFound

Pentatonix!
před 7 roky
Další články k tématu