22. 10. 2012

SyFy jede! Objednává dva piloty a remake kultovního sci-fi!

SyFy jede! Objednává dva piloty a remake kultovního sci-fi!

Mezi záplavou všech možných novinek, pilotů a hostování nemůžeme zapomenout ani na fanoušky stanice SyFy. Ta se totiž v poslední době rozhodla taky vložit něco málo důvěry, peněz a úsilí do nových projektů, a proto objednala dva nové piloty a zainteresovala scénáristu (Hrdinů), Joea Pokaskiho, a režiséra (Casina Royale), Martina Campbella, v novém projektu.

Od Stargate Universe konečně nová a pořádná vesmírná scifárna

Ale pěkně popořadě. První pilot, který si SyFy objednala má název High Moon. Námět je napsaný podle knihy The Lotus Caves od Johna Christophera a pojednává o nové formě života nalezené při těžbě na Měsíci. Není se čemu divit. Země v roce 2068 zakládají kolonie na Měsíci, aby si mohly zabrat a vytěžit co nejvíce zdrojů. To se změní ve chvíli, kdy (podle knihy) dva chlapci ukradnou opuštěný lunochod. Při průzkumu se propadnou do jeskynního komplexu, kde objeví… ano, správně. Ne zrovna přátelskou formu života. Že to v celé kolonii způsobí pořádný chaos snad ani netřeba zmiňovat.

High Moon bude režírovat Bryan Fuller, režisér Řekni, kdo tě zabil a očekávané novinky Hannibala, celý devadesátiminutový díl pochází z pera Jima Dangera Graye, který už s Fullerem spolupracoval na Řekni, kdo tě zabil a u High Moon bude zastávat funkci výkonného producenta.

SyFy se pouští do hororu

Druhý objednaný pilot, kterým nás SyFy oblaží, se bude jmenovat Proof. Režírovat ho bude M. Night Shyamalan. Režisér indického původu na něm bude spolupracovat s Marti Noxon, kterou znají zejména fanoušci Buffy. Děj se bude točit kolem miliardáře, který poté, co mu zemřou rodiče, nabídne velkou odměnu tomu, kdo dokáže jako první existenci posmrtného života.
Shyamalan není úplně neznámé jméno, jeho filmografie se ale zaměřuje pouze na horory a thrillery. Může hlavně za takové hity jako Znamení, kde si i sám zahrál, nebo skrz naskrz geniální Šestý smysl, jeden ze čtyř (!) hororů, které kdy byly nominovány na Oscara. Má prsty i v hitu roku 2004, hororu Vesnice. Uvidíme, jestli tento materiál bude nad jeho síly nebo jestli si udrží laťku ze svých dřívějších počinů.

Jak se tak ale dívám, dlouho očekávaný Defender zase ostrouhal. Ze SyFy jen plynou útržky informací, že scénář pilotu už je hotový a že se pracuje na kostře příběhu a pokud vše půjde dobře, že by se pilot mohl objednat někdy na jaře 2013. Zatím si jej vzal pod svá křídla Robert Hewitt Wolfe, chlápek, co stojí za Andromedou; ten je ale v současné době zaneprázdněný Alphas. Jestli z toho tedy něco bude, uvidíme. Poslední roky sci-fi nepřejí, nikdo se nechce pouštět do nákladnějších projektů typu Farscape nebo Battlestar Galactica. Když už se někdo obětuje a do žánru sci-fi zabrousí, je to většinou propracovanější příběh s levnějšími triky, jako Skladiště 13 nebo Heuréka: Město divů.

Čeká nás další vesmírná sága?

Jak už bylo řečeno v úvodu, stanice SyFy dala dohromady scénáristu Hrdinů a režiséra Casina Royale, aby natočili remake jednoho kultovního sci-fi seriálu. Tím seriálem má být Blake's 7, populární anglické sci-fi z 3. tisíciletí s námětem ne nepodobným mixu Hvězdných válek a Firefly. Nezávislé studio Georgeville si najalo duo Pokaski-Campbell s tím závazkem, že pokud se mu bude líbit scénář, objedná 13dílnou sérii. Tento model už vyzkoušela u seriálu Crossbones, který poběží na NBC v midseason.

Původní Blake's 7 byl stvořen scénáristou Terry Nationem, z jehož pera pochází i původní série Doctora Who. Premiéru měl v roce 1978 a běžel 4 sezóny.

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

tak ty dva piloty jsou už hodně nadějné...
před 11 roky
puf-muf

puf-muf

Ak dá Boh aj motyka vystrelí... :D
před 11 roky
phoebess

phoebess

Jojo, to určitě jsou, to já netvrdím, že ne... Jen jsem ještě i po těch několika letech, co jsem...
před 11 roky
Další články k tématu