4. 11. 2012

Střípky: USA Network škrtá, osud Clone Wars, Glóby a jiné

Konce, konce, konce…

USA Network se nám tento týden rozšouplo. O zrušení Common Law jsme vám psali již minule. Nyní už je jasné, že se za rok neuvidíme ani s Fairy Legal (Paličatá Kate) a minisérií Political Animals, u které se uvažovalo, že by se z ní stal pravý seriál. Rozhodnutí tedy nepadlo už jen u Burn Notice, kde se ovšem očekává prodloužení.

Už je také jasné, kdy se naposledy uvidíme s Fringe (Hranice nemožného). Seriál své pětileté vysílání ukončí v pátek 18. ledna 2013. Stanice FOX oznámila, že v tento den budou odvysílány poslední dva díly, čímž se zároveň prolomí hranice stovky epizod. Podle herečky Anny Torv budou fanoušci s koncem seriálu spokojení.

Těšili jste se na novinku The Goodwin Games? Pak pro vás máme špatné zprávy. Stanice FOX zrušila půlku objednaných epizod. Natočeno a (teoreticky) odvysíláno bude tak pouze sedm epizod, místo původně plánovaných třinácti. Ale aby nebyly jen zlé zprávy: Herečka Laurie Metcalf (Roseanne) se v Goodwin Games objeví jako doktorka Richlandová, šéfka jednoho ze sourozenců.

Star Wars: The Clone Wars… pryč z Cartoon Network?

Od doby, co na začátku tohoto týdne Disney zabodlo své zoubky do Star Wars vesmíru, se hodně mluví o nové vlně filmů z dávných dob a daleké galaxie. Uprostřed toho všeho je však opomíjen seriál Star Wars: The Clone Wars, populární animák, který v současnosti vysílá pátou sérii na Cartoon Network.

CN nespadá pod Disney, takže seriál je nyní v nějaké takové neutrální zóně a jeho budoucnost není jasná. Některé zdroje uvádí, že poté, co na začátku roku 2013 seriál ukončí pátou sérii na CN, se přesune na kanál Disney XD. Nicméně vedení v CN se vyjádřilo, že „rozhodnutí o šesté sérii zatím nepadlo a ještě nějaký čas nepadne“.

A co s již odvysílanými pěti sériemi? CN má na ně práva, i když Disney by pravděpodobně rádo mělo celé Star Wars pěkně pohromadě… Na konečné rozhodnutí si asi budeme muset ještě chvíli počkat.

Zlaté glóby nabírají novou krev

Už žádný Ricky Gervais. Při předávání Golden Globes se rolí moderátorek ujmou herečky Tina Fey a Amy Poehler budou moderovat 70. ročník Golden Globe Awards, který se bude konat 13. ledna a živě jej bude vysílat stanice NBC.

Obě dámy jsou dobrými přítelkyněmi a častými spolupracovnicemi. Obě se potkaly ve filmech Mean Girls (Protivný sprostý holky) a Baby Mama. Kromě toho společně léta vystupovaly v Saturday Night Live. V současnosti se obě objevují na obrazovkách na NBC ve čtvrtečním komediálním bloku; Fey ve 30 Rock, Poehler v Parks and Recreation.

Gervais moderoval Glóby poslední tři roky. Přitom ovšem musel čelit kritice ohledně jeho častých krutých vtípků. Přesto se mu povedlo udržet stabilní sledovanost.

The Good Wife (Dobrá manželka)

Spousta známých i nových tváří se ve čtvrté sérii vrátí do The Good Wife (Dobrá manželka).

Anika Noni Rose se vrátí v jedné epizodě jako nelítostná žalobkyně. Dallas Roberts si minimálně ve třech dílech zopakuje roli Aliciného mladšího brášky. V neposlední řadě se pak na scéně opět objeví Michael J. Fox alias rival firmy Louis Canning. Fox se objeví v jedenácté epizodě, která se na obrazovky dostane v lednu.

Kromě těchto jmen se čtvrtá řada bude moct pochlubit hostováním T.R. Knighta, známého z Grey's Anatomy (Chirurgové). Knight si zahraje politika, ovšem více informací zatím není známo.

Od odchodu z Chirurgů na konci páté série se herec v seriálech objevil pouze jednou – v říjnu 2011 hostoval v epizodě Law and Order: SVU (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti).

Dallas

Stejně jako The Good Wife, ani letní TNT hitovka Dallas hvězdnými jmény nešetří.

Ve druhé sérii se objeví jména jako Annie Wersching (24), Kuno Becker, Charlene Tilton či staří známí Ted Shackelford a Joan Van Ark.

Annie Wersching získala ve druhé sérii vedlejší roli jako ambiciózní a sexy dopravní komisařka. Její postava, ač je vdaná, se zaplete s Johnem Rossem a/nebo s Christopherem.

Mexická filmová hvězda Kuno Becker byl obsazen do role Andrese, průšvihářského bratra Eleny. Andres byl v dětství svědkem smrti svého otce, což z něj udělalo naštvaného kriminálníka. Nyní se vrací do Southforku, aby pokračoval v tom, kde jeho otec skončil. A to bude pro Bobbyho, J.R. a všechny Ewingsovy trnem v patě.

Charlene Tilton alias Lucy Ewing se pak na jaře shledá s mamkou Valene (Joan Van Ark) a taťkou Garym (Ted Shackelford). Tilton měla poslední scénu s Ark v roce 1981. Herečka se nikdy neobjevila ve spin-offu Knots Landing, ve kterém byli ústřední dvojicí právě Ark se Shackelfordem.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
zipacna

zipacna

The Clone Wars bude skutečně škoda, pokud bude zrušen. Je to jediná space-opera, co teď běží. I když...
před 11 roky
Sleslikslicka

Sleslikslicka

Mě mrzí Fairly legal. Druhá série končila nadějně, mělo to pěkný prostor k vývoji :(.
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

tak fairly legal samozřejmě mrzí, konečně se to někam pohlo. co se aly goodwin games týče, může se tomu...
před 11 roky
Další články k tématu