3. 6. 2020

Ruby Rose jako Batwoman nebude nahrazena. Poznáme novou postavu.

Ruby Rose jako Batwoman nebude nahrazena. Poznáme novou postavu.

Jako kdyby překvapení na téma Batwoman nebylo dost. Tvůrci se vedle neprodloužení smlouvy představitelce hlavní role Ruby Rose rozhodli, že její postavu Kate Kane nebudou přeobsazovat a místo toho představí zcela novou hrdinku. Krátké info jsme o tom přinesli brzy ráno už ve Flash News, teď se na to mrkneme trochu podrobněji.

Aniž bychom chtěli spoilovat, tak s ohledem na konec první série se zdálo, že je vše solidně připraveno na temnější cestu hlavní hrdinky. Jenže pak Ruby Rose seriál opustila (psali jsme o tom tady) a vše je teď najednou jinak. Pro fanoušky šlo o nečekané a šokující rozhodnutí a bezkonkurenčně největší kontroverzi týkající se obsazení všech seriálů z Arrowverse.

Částečné vysvětlení poskytla sama Ruby Rose (psali jsme tady), ale detaily se možná nedozvíme nikdy. Ať už je to jakkoliv, jedna věc je jasná. S Kate Kane se neuvidíme, takže veškeré spekulace na téma kdo bude její novou představitelkou jsou pasé a seriál bude díky tomu nejspíš hodně jiný.

Od oznámení skutečnosti, že se objeví zcela nová postava, se objevil popis, který se týká castingu. Uvedené jméno „Ryan Wilder“ však je nejspíš pouze snahou zakrýt skutečnou identitu postavy před fanoušky (v komiksu na podobné jméno nenarazíte), kteří zaplnili diskuzní fóra různými spekulacemi a teoriemi.

Popis postavy je každopádně velice zajímavý:

Je sympatická, chaotická, trochu praštěná a nezkrotná. Každopádně není jako Kate Kane, její předchůdkyně v kostýmu Batwoman. Protože ve svém životě neměla nikoho, kdo by ji vedl správným směrem, trávila Ryan svůj život jako drogový poslíček, útěky před gothamskou policií a svou psychickou bolest maskovala špatnými návyky.

Dívka, která by ukradla mléko pro toulavou kočku, je ale také schopná vás zabít holýma rukama. Ryan je nejnebezpečnějším typem bojovníka: vysoce kvalifikovaná a divoce nedisciplinovaná. Také se rozhodně nestojí za svou sexuální orientaci, která je stejná, jako v případě Kate. Je atletická. Drsná. Vášnivá. Omylná. A rozhodně není typickou kladnou americkou hrdinkou.

Co bude dál?

Bude nejspíš fascinující sledovat, jak se tvůrci rozhodnou Kate Kane zbavit. Už teď je v seriálu jedná velká nedořešená záhada, kdy nikdo netuší, proč před třemi lety opustil město Batman a co se stalo s Robinem nebo Azraelem. K těmto zmizelým se nově přidá i Kate Kane a je možné, že její nástupkyně se bude snažit zjistit, co přesně se se všemi hrdiny stalo a kde je jim konec.

Scénáristy každopádně čeká práce a je jasné, že budou muset být velice opatrní. Svět stvořený v první sérii je už totiž zaplněn několika záporáky a nová hrdinka se mezi nimi musí objevit tak, aby se všemu dalo dobře uvěřit a dávalo to smysl. Zároveň je jasné, že přijdeme o dynamický vztah mezi hrdinkou Kate a její šílenou sestrou Alicí, který měl eskalovat v druhé sérii.

Jak to vidíte vy? Budete sledovat pokračování i bez Ruby Rose? Jste zvědaví, jak si se změnou tvůrci poradí?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Alias

Alias

Určite nedám šancu seriálu, ktorý hneď po prvej sérii vymení hlavnú hrdinku. Preobsadzovanie funguje, ak...
před 4 roky
Salem

Salem

takže místo Batwoman bude Catwoman
před 4 roky
Yellow

Yellow

Pro mě seriál odchodem Ruby končí. Nejsem nějaký její extra fanoušek, ale proč se dívat na seriál...
před 4 roky
Další články k tématu