9. 7. 2021

Co ste hasiči – hlavní postavy se představují

Co ste hasiči – hlavní postavy se představují

Dnes večer startuje na Nově nový český seriál. To je ideální příležitost podívat se na jednotlivé postavy. Pokud vás zajímají naše názory na pilot seriálu, tak tu máme k hasičům i Novinku pod lupou.

Petr Rychlý jako Petr Pospíšil

Velitel jednotky dobrovolných hasičů z Horní, občanským povoláním řidič příměstského autobusu. Často bojuje se starostou, který hasičům neustále hází klacky pod nohy a všemožně se snaží jejich jednotku zrušit. Téměř celá vesnice Petra uznává a oceňuje za to, jaký je čestný a rovný chlap. Posmívají se mu jen kvůli jedné věci: jako velitel zatím nestihl ještě žádný hasičský výjezd, kde by opravdu hořelo. Práce pro obec a sbor je podstatnou součástí jeho života, možná dokonce tou nejpodstatnější. A právě to vadí jeho manželce Marii. Leze jí na nervy, kolik s hasiči tráví času, zatímco s ní není téměř vůbec. Ke své kolegyni ze sboru, veterinářce Lence, navíc Petr už dlouho cítí silné, nejen přátelské sympatie.

Photo © Nova

Václav Kopta jako Vladimír Urban

Starosta obcí Újezd a Horní. Snaží se působit světácky a nad věcí, ale ve skutečnosti je to vypočítavý a sebestředný šíbr lokálního významu. Byl vždy velmi ambiciózní a postupně se vypracoval až na post starosty. Tvrdí, že hasičská jednotka stojí obec moc peněz, a je kvůli tomu v permanentním sporu s Petrem. Ve skutečnosti Vladimír vyvádí z obecního rozpočtu peníze přes konkurenční dobrovolné hasiče z Újezda, jimž velí místní podnikatel Havlíček. Vladimír má jeden velký sen – uspět se svou buginou v blížících se autokrosových závodech. Ani jemu to s manželkou Bárou neklape a s dcerou Ninou je to ještě složitější.

Photo © Nova

Jana Bernášková jako Lenka

Sympatická veterinářka a také dobrovolná hasička z Horní. Trochu zoufale a zatím neúspěšně se snaží najít normálního chlapa. Časem zjistí, že ji srdce táhne k Petrovi, ale ten je ženatý, i když dávno ne šťastně. Lenka je dcera dědy Vency a sestra Mirka.

Marek Holý jako Mirek

Hasič z Horní, syn Vency, bratr Lenky. Propadá konspiračním teoriím, o které se s ostatními nadšeně a rád dělí. Mirek je podivín, ale ostatní ho mají rádi. Vztah s místní vdanou ženou Mončou mu nejednou výrazně zkomplikuje život.

Photo © Nova

Radim Kalvoda jako Eda

Zemitý, svým způsobem charismatický automechanik, další člen hasičského sboru z Horní. Je schopný opravit téměř jakýkoliv stroj. Eda říká vše na rovinu. I to je zřejmě jeden z důvodů, proč, možná trochu překvapivě, přitahuje spoustu žen. Jeho svéráznému kouzlu podlehne mimo jiné i starostova manželka Bára.

Jaromír Nosek jako Láďa

Hasič ze sboru v Horní. Živí se zakázkami pro obec, takže má chvílemi pocit, že by měl jít starostovi na ruku. Proto mu tajně donáší interní informace z hasičského sboru. Přesto je to velký dříč a jeden z nejplatnějších členů sboru.

Photo © Nova

Radik Melša jako Martin

Syn velitele hasičů Petra a také člen místního hasičského sboru. Fajn kluk, který dojíždí na studia do Prahy. Zamiluje se do Niny a začnou spolu bydlet.

Sabina Rojková jako Nina

Krásná dcera starosty. S Martinem teď poprvé objevuje radosti i strasti prvního vážného vztahu. S otcem si nerozumí a když jí začne bránit ve vztahu s Martinem, odstěhuje se z domu.

Photo © Nova

Lucie Benešová jako Bára

Manželka starosty Vladimíra, maminka Niny. Manželství s Vladimírem ji dlouhodobě nenaplňuje, a tak si začne nezávazný románek s Edou.

Nela Boudová jako Marie

Zahradní architektka, manželka Petra, maminka Martina. V práci se jí velmi daří, méně úspěšný je ale její rodinný život. Vztah s Petrem se vyčerpal a oba zvažují, jestli má ještě smysl pokračovat.

Photo © Nova

Vlastimil Zavřel jako Hynek

Tatínek Petra, děda Martina. Také bývalý hasič z Horní, nyní vášnivý rádce současných členů sboru. Ostatním jde svým kibicováním občas na nervy.

Pavel Nový jako Venca

Důchodce, bývalý hasič a amatérský fotograf s uměleckou duší. Otec Lenky a Mirka. Většinu času tráví s kamarádem Hynkem a společně se dokážou bavit jako malí kluci.

Photo © Nova

Martin Pechlát jako Jára

Soudce, Petrův soused. Nepraktický lufťák, kterého musí Petr nejednou zachraňovat, když se pustí do prací kolem chalupy. S Petrem se postupně stanou dobrými kamarády.

Ivana Uhlířová jako Bětka

Manželka Járy, nekompromisní a vševědoucí. Jejich chalupu miluje, jen musí a potřebuje neustále dohlížet na svého manžela.

Photo © Nova

Kdo nesdílí není Čech! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Elkis

Elkis

Zdravím, myslím, že došlo k překlepu u jména Pavel Nový (v článku Pavel Novotný)
před 2 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

Radima Kalvodu mám hrozně ráda. Hrál v jedné mojí oblíbené inscenaci v ABC, která škoda už...
před 2 roky
Další články k tématu