14. 9. 2021

Hniezdo se dočká pokračování

Hniezdo se dočká pokračování

Pamatujete na jedinou jarní novinku, kterou loni na Slovensku pandemie vůbec nezastihla? Řeč je o úspěšném seriálu Hniezdo, který si pod českým názvem Hnízdo odbyl svoji premiéru i na České televizi letos v lednu, tedy rok po premiéře. Tvůrci se i přes nadprůměrnou sledovanost a skvělé ohlasy dušovali, že pokračování se nedočkáme. V nejlepším se má přestat, jenže tím nejspíš tato minisérie není, protože už je v plném proudu natáčení nového seriálu.

Už v lednu bychom se měli dočkat nové minisérie nesoucí název Priznanie, která se pokusí navázat příběhem i kvalitou na svého předchůdce. Rok po velkých změnách v životě Važanovcov se opět vracíme k příběhu malého Filipka, tentokrát ale s vazbami na osudy syrské imigrantky Leily a jejího ročního syna Sámi, kteří požádali o azyl na Slovensku. Nosným tématem tak mimo dětí bude migrační vlna, která v důsledku zavedených opatření nasměruje jednu matku z dítětem na Slovensko.

Ve svých rolích se vrátí Soňa Norisová, Alexander Bárta a Andrea Karnasová. Nové postavy ztvární Róbert Šipoš, Martina Zábranská, Andy Kummer, Lucia Vráblicová, Kamil Mikulčík, Rebeka Poláková, Jana Kvantíková, Petr Daniš, Matej Babej nebo Peter Kočiš, na čele s herečkou Angelikou Sbouli, která se chopí hlavní role Leily.

S námětem na příběh zabývající se migrací přišla Dana Garguláková, podle které se na tuto problematiku v sobě světové pandemie mírně pozapomíná. Stejně jako v případě prvního seriálu i pod tímto budou scenáristicky podepsáni Zuzana Lišková, Naďa Jurkemik a Peter Nagy, ke kterým se opět přidá i režisér Braňo Mišík. Ten po úvodu natáčení neskrývá radost z nového díla:

"Očekávám, že seriál budou mít diváci rádi, že je bude bavit, že si k němu najdou vztah stejně jako k Hniezdu, a že je potěšíme novými tématy. První dny natáčení zatím probíhají podle plánu. Vlak jsme rozjeli správným směrem.“


Mělo Hniezdo skončit jako minisérie nebo se na pokračování těšíte? Myslíte, že má téma šanci v našich končinách uspět?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

Máma si to hned zamilovala, to bude nadšená :) Mě se to taky líbilo, takhle by měli vypadat všechny...
před 2 roky
Další články k tématu