21. 10. 2021

TOP 100 seriálů 21. století podle BBC

TOP 100 seriálů 21. století podle BBC

BBC čas od času sestavuje celkem komplexní žebříčky TOP 100. V roce 2018 to bylo 100 nejlepších filmů 21. století, v roce 2019 pro změnu 100 nejlepších filmů režírovaných ženou. A letos jsme se dočkali i my. Seriálový maniaci. Je tu žebříček nejlepší seriály 21. století.

Na jeho sestavení se podílelo 206 televizních expertů (novináři, kritici, akademici, významné osobnosti průmyslu) z 46 zemí světa včetně Albánia a Uruguaye. Z České republiky v žebříčku můžete najít Kristinu Roháčkovou z iRozhlasu (její osobní žebříček, najdete na konci článku). Stovka hodnotících jsou řeny, 104 muži a hodnotily i dvě nebinární osoby. Každý si sestavil osobní top 10 (tak jako můžete i vy) a ta se následně obodovala a zprůměrovala pro všechny hodnotící, z čehož vylezl kompletní žebříček (mimochodem, udělali jsme z něj i seznam, ať se vám seriály lépe přidávají do watchlistu a případně kdyby z toho byla nějaká výzva).

TOP 100 seriálů 21. století

Hodnocení z Česka

Českou zástupkyní v anketě byla Kristina Roháčková a následuje její topka. Pokud vás zajímají osobnosti a jejich žebříčky z jiných zemí, tak je najdete přímo na BBC.

Vy si svojí topku můžete taky nastavit (a doufáme, že si ji udržujete aktualizovanou) sice na na aktuální století, ale na všechny seriály na světě, případně si můžete vytopkovat novinky po jednotlivých letech.


Jak se vám žebříček líbí? Souhlasíte s ním a s českou zástupkyní? Kolik % žebříčku už jste zkoukli? A už máte nastavenou TOPku za letošek?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Tesa.

Tesa.

Keď niektoré seriály sú také rozporuplné. Zoberme si napríklad Game of Thrones. Niektoré časti sú vrcholné...
před 2 roky
paliv232

paliv232

Pro mě je top 1 Twin Peaks, ale jinak vcelku s první trojkou souhlasím. Akorát nechápu The Bridge,...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Shoda názvů, podle mě tam má být ten dánský, co Fruiko?
před 2 roky
Další články k tématu