9. 1. 2013

Leoš Mareš: Chci vlastní late night talk show, jako má Kraus

Leoš Mareš: Chci vlastní late night talk show, jako má Kraus

Náš Leošek, bývalý moderátor jednoho nejmenovaného česko(slovenského) klonu nejmenované slavné polopěvecké soutěže, se rozhodl, že se mu do důchodu ještě nechce, a proto ještě neoprášil fajfku, důchodky a ohřívací láhev, ale plánuje prorazit v televizi s formátem, který – vyjma snad Jana Krause – u nás ještě nikdo nikdy nezkusil.

Jedná se o talk show v nočním programu – něco jako v Americe populární a žánr-zakládající Late Show With David Letterman, Late Night with Jimmy Fallon, Late Late Show with Craig Ferguson… výčet je opravdu velký a proto se nám (i Leošovi) nabízí otázka – proč to u nás ještě nikdo nezkusil?

Odpověď dává přímo Leoš: „Ta show, jak funguje v Americe, si vyžaduje velký a kvalitní tým podobný Televizním novinám, který by se tomu primárně naplno věnoval. Ten bohužel u nás těžko dáte dohromady. Jak po stránce kvality, tak po stránce finanční.“ Přesto by se ale do vlastní, i když menší show rád šel. „V Americe taková show jde každý den. Rád bych něco takového, ale menšího a zastrčeného, ale mého. Superstar je primetimeový pořad a vystačí si sama bez ohledu na to, kdo ji bude moderovat.“

A jak mu zatím tyto plány vycházejí? „Projekt je ve fázi vyjednávání. Řešíme ho už léta, ale až teď dostává přesnější obrysy.“ Přímých přenosů má prý dost a na tomto projektu plně pracuje od září. Tehdy byl ale prý formát show denní a měl před natočením pilotního dílu. „Vyvíjím teď svůj vlastní formát talk show, která nebude noční, ale denní a bude mít naprosto zásadní akcelerátor, takový přidaný prvek, který bude naprosto přelomový. Nikdo na světě nic takového ještě nikdy nedělal.“

Zájem o něj prý mají všechny tři hlavní stanice, pravděpodobně ale skončí na Nově, s kterou v roce 2010 podepsal několikaletý kontrakt za 16 milionů. Bulvárem se také nesou informace, že by se show měla vysílat zároveň v Česku i na Slovensku, což by mu spolupráce s Novou (a potažmo Markízou) usnadnila.

Podobnou show už měla na Slovensku Adéla Banášová, její pokus ale skončil neslavně a kvůli skomírající sledovanosti byla show předčasně ukončena.

Superstar, ve které Mareš účinkoval, si zažila výměnu moderátorů. Třetí ročník Československé Superstar budou moderovat Zora Kepková a Roman Juraško.


Co myslíte? Potkáme Mareše na TV Pětka s vyčpělými celebritami nebo ho Nova nasadí do primetimeu na svůj osmnatřicátý ka­nál?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Martin

Martin

Spíš než jako americká Late show to bude novej Mr.GS
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

jak to nikdo nezkusil kromě krause? a co mr. gs? podle mě mnohem lepší než kraus, o potenciální...
před 11 roky
Netty

Netty

Já bych to náhodou brala, Marešův humor mám ráda a je ještě spousta lidí, co taky (viz.facebook Ranní show),...
před 11 roky
Další články k tématu