10. 1. 2013

Projekty: Wayward Pines a Blood Brothers

Projekty: Wayward Pines a Blood Brothers

Tři měsíce poté, co ve spolupráci FOX a FX vznikla nová produkční společnost, která má stanice zásobovat limitovanými projekty, FOX dalo do výroby první dva – Wayward Pines od M. Nighta Shyamalana a Chada Hodge a Blood Brothers od Bruce C. McKenna a Garyho Randalla.

FOX plánuje objednat pilot minimálně jedné z těchto limitovaných sérií a v roce 2014 do oběhu vypustit jeden takovýto seriál. „Díky skvělému nápadu a kvalitním produkčním plánům reprezentují Wayward Pines a Blood Brothers přesně to, co jsme si řekli, že chceme vyvíjet v oblasti limitovaných seriálů – deseti až dvanáctidílné projekty,“ řekl prezident FOXu, Kevin Reilly. „Tyto dva seriály jsou první z mnoha nápadů, velkých jmen a ještě větších talentů, které od nás můžete očekávat v následujících dvanácti až čtyřiadvaceti měsících.“

Wayward Pines vzniká podle bestsellerového románu Pines od Blakea Crouche (úvodní obrázek je výřez z obalu knihy). Jde o intenzivní triller, který diváka bude nutit přemýšlet. V mnoha ohledech se v něm odráží vliv Twin Peaks. Tajný agent Ethan Burke přijede do městečka Wayward Pines, kde musí najít dva zmizelé agenty. Místo odpovědí však vyšetřování přinese jen více otázek. Co jen to na Wayward Pines nesedí? Každým krokem je blíže k pravdě, tyto kroky Ethana však vzdalují od života, který znal, od rodiny. Ethan musí čelit děsivé realitě, že se možná z Wayward Pines nikdy nedostane živý.

Blood Brothers vypráví pravdivý příběh střední třídy v roce 1861. Rozdělená země se hádá kvůli otroctví a západní bratrstvo se rozpadne. Někdejší nejlepší přátelé, kteří se sblížili na akademii, se ocitnou na znepřátelených stranách konfliktu, který se brzy stane nejkrvavějším v americké historii. Po čtyři násilné roky bývalí přátelé bojují proti sobě. I přes spory však nikdy nezapomněli na přátelství a lásku, která je k sobě poutá, což mnohdy vyústilo k dobrotivosti za nepřátelskou linií. Někteří umřeli, některé válka zlomila. Ale každého Bratra nakonec změnila válka, která nejen předefinovala Ameriku, ale jejíž důsledky jsou patrné dodnes.

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
misulka78

misulka78

Toho už začíná být celkem dost :D
před 11 roky
_karel_

_karel_

Docela se mi líbí ta filozofie říct dopředu, že to bude mít 10-12 dílů a hotovo. Člověk snad tím bude...
před 11 roky
Další články k tématu