6. 1. 2022

CWčko je na prodej

CWčko je na prodej

Stanice, která nám dala Supernatural (Lovci duchů) a spoustu komiksových seriálů ze světa DC je ze strany jejích korporátních vlastníků, společností ViacomCBS a WarnerMedia na prodej. Zatím není jisté, jestli společnosti plánují celou stanici prodat kompletně, nebo si hodlají ponechat nějaký minoritní podíl.

Stanice od svého vzniku v roce 2006, kdy se sloučili bývalé UPN a The WB Network nebyla nikdy v zisku. Velká část příjmů pocházela z prodeje mezinárodních práv a práv na streamovaní původních seriálů jakými jsou The Flash (Flash) či Dynasty (Dynastie). Do roku 2019 měla stanice dohodu se streamovací společností Netflix, což vedlo ke zvyšování popularity původních seriálů a v konečném důsledku i k nárůstu sledovanosti.

Jenže od roku 2019 Warner Bros. TV a CBS Studios začali seriály přesunovat na svoje streamovací platformy HBO Max a Paramount+. S ohledem na to se přestala prodávat práva na mezinárodní distribuci, právě proto, aby se seriály mohli streamovat na zmíněných platformách bez potíží po celém světě (až tam služby budou dostupné). To mělo za následek další výrazný výpadek příjmů.

Původně se počítalo s tím, že obsah stanice bude půl na půl zajišťovat Warner a CBS Studios. Jenže díky úspěchu seriálů z DC Universa se postupně hlavním dodavatelem obsahu stal právě Warner. CBS se podílela na Dynastii (což je také nejhůře hodnocený seriál stanice) a Charmed.

Stanici pro mladé diváky vede Mark Pedowitz a je jedním z nejdéle sloužících velikánů TV světa.

Magnetky na kliknutí. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Jessica Angell

Jessica Angell

Já bych jenom chtěla poděkovat za trošku vhled do situace..já teda přemýšlím na co od CW teď aktuálně...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Otázka m.j. je, jakou reálnou cenu má trademark CW. Může to mít poměrně zásadní vliv na prodejnost.
před 2 roky
spike

spike

CW nám v minulosti přinesla celou řadu nezapomenutelných seriálů (Supernatural, The 100, TVD, Arrow a...
před 2 roky
Další články k tématu