17. 1. 2013

Alphas zaříznuto!

Alphas zaříznuto!

Po dlouhých týdnech nejistoty už je to oficiální. Stanice Syfy se rozhodla neobnovit své drama Alphas. Seriál tak po dvou sériích končí.

„Syfy se rozhodlo, že Alphas pro třetí řadu neobnoví. Jsme pyšní, že jsme mohli dva roky prezentovat tento zábavný a vysoce kvalitní seriál a že jsme mohli pracovat s tak neuvěřitelně talentovaným štábem a herci, stejně jako s partnery u BermanBraun Television. Rádi bychom poděkovali všem pravidelným a oddaným fanouškům Alphas za jejich obrovskou podporu,“ uvedli šéfové stanice v oficiálním prohlášení.

V čele Alphas stál tým obyčejných lidí, kteří měli nezvyklé psychické dovednosti, pomocí kterých se snažili zabránit zločinům ostatních Alphas. Seriál herecky vedl David Strathairn a za kamerou ho řídili Gail Berman, Lloyd Braun a Gene Stein. Premiéru druhé série sledovalo v červenci 2012 1,7 milionů diváků.

Než se Alphas dostalo na obrazovky, prošlo si dlouhou vývojovou cestou. Původní koncept seriálu s názvem Section 8 tvůrci donesli stanici NBC již před šesti lety. Tam tenkrát mělo BermanBraun TV smlouvu. Stanice projekt odmítla a budoucí Alphas se tak dostalo do oběhu pro jiné televize, které se o něj dokonce začaly přetahovat.

Vyhrálo ABC, kde seriál v létě 2007 dostal objednávku na šest epizod, plánovalo se ho nasadit v midseason v časovém slotu po Lost (Ztraceni). Show začínala předprodukci, scénáristé pracovali na první epizodě, když vypukla velká, několik měsíců trvající stávka scénáristů.

Po stávce muselo ABC celkově přehodnotit své vysílací plány a odnesl to právě tento seriál. Stanice se začala vymlouvat na kreativní nesoulad sci-fi prvků a nakonec od projektu upustila.

Tvůrci se ale nevzdávali a projekt nadhodili stanici Syfy. Té se nápad líbil a po mírných úpravách scénáře si v létě 2009 objednala pilot. Seriál se začal vysílat v červenci 2011 a první díl přilákal k obrazovkám 2,5 milionů diváků. Ke konci série toto číslo spadlo o více než polovinu (1,16 milionů), nicméně seriál byl přesto obnoven pro druhou řadu. Ta bohužel sledovanost nezvedla, jeden díl dokonce spadl pod milion diváků. Finále sledovalo 1,17 milionů lidí.


Jste zaskočení? Nebo jste to tak nějak tušili? Líbil se vám seriál? Čím ho vystřídáte? Na Syfy se chystá pár novinek, že by díru zaplnilo Defiance?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

měla jsem alphas celkem ráda, ale tak, že mě pár dílů bavilo, a pak byly cca dva tak otravné, že trvalo...
před 11 roky
_karel_

_karel_

Tak pod tohle se nemůžu než podepsat. Přesně moje pocity.
před 11 roky
ondrejczek

ondrejczek

Seriál Alphas je a bude můj nejoblíbenější seriál :D ale nepochopím proč to zakončily tak že to vypadá jako...
před 9 roky
Další články k tématu