11. 8. 2022

Nova na podzim

Nova na podzim

Nova

Televize Nova je jedničkou na českém televizním trhu ať se nám to líbí, nebo ne. Pro nás seriálomaniky je podzimní programové schéma tak trošku nudné, protože přináší pouhé dva nové tuzemské seriály. Naštěstí se v programu vyskytuje i pár těch starých.

Novými díly se v závěrečné řadě bude loučit kriminální seriál Policie Modrava, druhou řadou bude pokračovat svérázný Pan profesor v hlavní roli s Vojtou Dykem a v pondělí večer se diváci mohou těšit na nové případy elitního týmu Specialistů.

Na televizních obrazovkách se také objeví premiérová řada populární kulinářské reality show MasterChef Česko, v níž se opět utkají ti nejlepší amatérští kuchaři, a chybět nebude ani trocha soutěživosti mezi známými šéfkuchaři v Souboji na talíři.

I když někteří asi budou skřípat zuby, tak se vrací i Ulice, nejdéle vysílaný český denní seriál, který přináší pohled do osudů několika rodin. S 18. sérií pak vstupuje do své pomyslné plnoletosti.

Mezi novinky pak patří O mě se neboj a komediální krimi s Tatianou Dykovou Případy mimořádné Marty, které jsme už představovali na jaře pod názvem Mimořádně Intelektové Nadání a které v jiné verzi uvidíme i na Slovensku.

Voyo

Voyo se nám trochu zadýchalo, ale i na podzim přinese nějaké ty novinky. Hlavním hitem bude nejspíš strhující příběh nepolapitelného šumavského převaděče Josefa Hasila v minisérii Davida Ondříčka Král Šumavy.

Druhou novinkou je komediální seriál Gumy, kde uvidíme společně před kamerou Richarda Krajča a Davida Švehlíka.

Klasickým tahákem pak budou nové osudy kamenických lékařů v historicky nejdéle uváděném českém seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Nova Fun

Podzimní programovou nabídku Nova Fun budou i v další sezoně tvořit především oblíbené kultovní komediální seriály jako The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), Friends (Přátelé), Two and a Half Men (Dva a půl chlapa) a Step by Step (Krok za krokem), které se staly fenoménem. Diváci se mohou těšit také na sitkomy The Middle (Průměrňákovi) a Mom (Máma) nebo animovaný seriál pro dospělé American Dad! (Americký táta).

V programové nabídce Nova Fun nebudou chybět ani reality show. Diváky čeká druhá řada populární reality show Love Island Česko & Slovensko, která se bude opět odehrávat v atraktivní exotické destinaci.

Nova Lady

Diváci a především asi divačky se mohou těšit na premiéru velkolepého historického seriálu Victoria (Viktorie), mapující rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách – královny Viktorie – od jejího nástupu na trůn v osmnácti letech až po její námluvy a sňatek s princem Albertem nebo na romantické drama Kizim (Moje malá princezna), vyprávějící příběh o postupném sbližování otce s právě nalezenou osmiletou dcerou.

V programové nabídce Nova Lady nebude chybět ani oblíbený historický seriál Mr. Selfridge (Pan Selfridge), kultovní Gilmore Girls (Gilmorova děvčata) nebo seriály z lékařského prostředí The Good Doctor (Dobrý doktor) doktor (včetně premiérové řady) a New Amsterdam (Nemocnice New Amsterdam) či romantické drama Zalim Istanbul (Láska a nenávist Istanbulu). Diváky čeká také oblíbená reality show Extreme Makeover: Home Edition (Vítejte doma!) nebo novinky Život na jachtě: Středomoří a Život na jachtě: Pod plachtami. Své místo na Nova Lady mají také seriálové stálice TV Nova Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2, které se na této stanici těší velké divácké oblibě.

Nova Action

Nova Action se těší velké oblibě především u mužů, najdou zde totiž vše, co mají rádi – napětí, akci, hobby, reality i sport. A v další sezoně tomu nebude jinak. Těšit se mohou na premiérové řady oblíbených seriálů v čele s Alarm für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei (Kobra 11), a pozor, čekají je také nové zajímavé dokumenty, jako například Svědkem katastrofy, mapující příběhy mezinárodních katastrof vyprávěné prostřednictvím rozhovorů s očitými svědky, dokument Superstavby: Zázraky techniky, odhalující mimořádné technologie ukryté v nejpozoruhod­nějších stavbách, jako je třeba vesmírná stanice ISS nebo největší strategický dopravní letoun světa Antonov An-225 Mrija.

Na Nova Action ale nebudou chybět ani oblíbené reality show jako Američtí sběratelé, Mistři renovací, Bratři v dieselu, Dannyho auťáky, Záchranáři severských silnic, Mistři zastavárny, Válka skladů, SAS: Přežij a vyhraj Velká Británie, Strážci hranic: Austrálie nebo nový nejdrsnější stavební pořad Stavby v divočině.

Nova Gold

Stanice Nova Gold přináší divákům i v další sezoně širokou nabídku populárních krimiseriálů, jako jsou Murder, She Wrote (To je vražda, napsala), Criminal Minds (Myšlenky zločince), Cold Case (Odložené případy), Person of Interest (Lovci zločinců), NCIS (Námořní vyšetřovací služba), NCIS: New Orleans (Námořní vyšetřovací služba: New Orleans) nebo Without a Trace (Beze stopy). Vyšetřování zločinů si ovšem diváci mohou zpestřit také reprízami těch nejoblíbenějších soutěží a reality show z archivu televize Nova, a to pořady Chcete být milionářem?, Co na to Češi nebo MasterChef Česko, které do programové nabídky Nova Gold také patří.

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
Grizzli5690

Grizzli5690

Jo o tomhle vim, spis mne zajímaly tematické stanice Lady, Action Gold a tak
před 68 týdny
Jessica Angell

Jessica Angell

Jenom protože jsme to tu řešili, tak Na SkyShowtime je Chicago Fire s dabingem, bohužel nedodrželi...
před 49 týdny
Grizzli5690

Grizzli5690

Ano, pravda. Mělo to dělat studio Pro-Time, kdy už v jednání byl i režisér PD. Pan Mahdal se za to...
před 49 týdny
Další články k tématu