3. 2. 2013

Do No Harm se zapsalo do seriálových dějin

Do No Harm se zapsalo do seriálových dějin

Bohužel nejde o nic, čím by se seriál mohl chlubit. Stanice NBC poprvé po Vánocích výrazně pocítila, jak moc jí ve vysílání chybí The Voice.

Potom, co NBC ovládlo ratingy podzimu, stanice neměla od začátku roku moc důvodů ke zpěvu. Průměrná sledovanost klesla o šestnáct procent. Nové komedie Go On a The New Normal se potopily na nejnižší sledovanostní čísla vůbec (dříve následovaly po The Voice, vedly si tedy poměrně slušně). V lednu startující drama Deception rozhodně není hit, přináší slabá čísla. A nejnovějším zklamáním je pak lékařské drama Do No Harm, které dokonce trhlo se čtvrteční premiérou ratingový rekord.

A vůbec to nebyl příjemný rekord.

Do No Harm se vyšvihlo na špičku žebříčku nejméně sledovaných skriptových seriálů v televizní historii, které premiérovaly na velké čtyřce (CW v tomto případě stojí mimo). Tato historie se počítá od roku 1987, kdy byl zaveden současný měřící systém. Tento rekord seriál získal jak v ratingu, tak v celkové sledovanosti.

První díl Do No Harm v televizi vidělo 3,1 milionu diváků, kteří přinesli rating 0.9 v klíčové skupině 18–49 let. To je o pětapadesát procent méně, než premiéra po první sérii zrušeného Awake loni touto dobou.

Seriálu nepomohli ani kritici, kteří jej ohodnotili 38 body z možných 100 na Metacritic. Výhodná samozřejmě není ani desátá večer, kdy už televize není tolik lákavá, jako v osm. Na druhou stranu v deset se spoustu let vysílalo také ER (Pohotovost), takže lékařské drama v tento časový slot dává z historického hlediska docela smysl.

Dřívější nemilý rekord byla remíza. Držely ho dvě komedie, loňský sitcom Bent (NBC), který premiéroval loni, a komedie The Return of Jezabel James (FOX) s Parker Posey v hlavní roli, který se do vysílání dostal v roce 2008. Jezabel byla „úspěšná“, rekord držela celých pět let.


Viděli jste Do No Harm? Zaslouží si seriál takovéto „ocenění“? Nebo vám to nepřišlo až tak moc strašné? Po tomto výkonu je téměř jisté, že na konci sezóny už po Do No Harm nebude ani stopy. Takže se můžete těšit na body do tipovačky, pokud jste dramatu nevěřili :)

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
_karel_

_karel_

Upřímně řečeno, čekal jsem víc. Samozřejmě nelze asi soudit jen podle pilotu, ale mně osobně to moc nesedlo....
před 11 roky
Deni001

Deni001

Jsem velice vděčná za překlad, ale taky se přikláním pouze k českých titulkům. Slovenské na taktéž...
před 11 roky
_karel_

_karel_

Klobouk dolů, takhle vyjít vstříc... Děkuju.
před 11 roky
Další články k tématu