4. 4. 2023

Chystá se seriálový Harry Potter

Chystá se seriálový Harry Potter

Warner Bros. Discover Inc. neboli HBO Max, či ještě zkráceněji Max, hledá, kde by se dali vyždímat další dolary. Není to poznat jen na vymýšlení dalších a dalších spin-offů Game of Thrones, ale poslední zpráva hovoří o tom, že se chystá zpracování jednoho z největších intelektuálních vlastnictví, na které má společnost práva.

Ano. Mluví se o seriálovém Harry Potterovi.

Podle všeho nejsou u Warnerů žádní troškaři a rovnou přemýšlí ve velkém. Prý by se každá série měla natočit podle jedné knihy, a tak by všechny příběhy dostaly dost prostoru na to, aby se v nich mohlo objevit něco nového. Což nebude úplně jednoduché, protože filmy v nás zanechaly hlubokou stopu a do teď je poslední film ze série jedním z mála filmů, který na svém plakátu neměl název, ale jen datum, tak moc byl kultovní a očekávaný.

Zatím nic není oficiálně oznámeno, ale podle zdrojů uvnitř společnosti ředitel Warnerů David Zaslav a šéf HBO Casey Bloys věří, že se jim ke spolupráci podaří přemluvit samotnou Rowlingovou. Ta by neměla být showrunnerkou, ani psát scénáře, ale sloužit jen jako takový kreativní dozor, aby se vše vyvíjelo tak, jak zamýšlela v knížkách. Musím říct, že tady balancují dost na hraně, protože někteří jedinci nemohou autorku knižní série vystát a neustále vyhlašují různé bojkoty, protože se Rowlingová občas nevhodně vyjadřuje na téma transsexuálů.

Harry Potter každopádně není jedinou značkou, kterou by Zaslav chtěl vzkřísit. V únoru se mluvilo o tom, že by mohl vzniknout i seriál podle Pána prstenů. Toho pravého, nikoliv dodatkům ke knihám, protože na „originál“ mají Warneři také práva.

Samotný Harry Potter nyní zažívá takové opětovné vzkříšení, když nedávno vyšla videohra z prostředí kouzelnického světa Hogwarts Legacy a ještě předtím se mu dařilo i na divadelní scéně s představením Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě).


Chtěli byste Harry Potterovský seriál? Ale, že se vůbec ptáme. Jasně, že chtěli! Tak nám napište jak moc.

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
Eviik

Eviik

Jestli můžu mít drobný příspěvek do diskuze... Nikde, nikdo nikdy netvrdil, že to říká pravdu a že to...
před 58 týdny
F.Valek

F.Valek

Ty jo, podle mě je na remake docela brzy, ale rozhodně se těším na vše z toho světa a hlavně čerstvé...
před 58 týdny
_Martin_

_Martin_

Takže další z nabídky - Když nedokážu vymyslet něco sám, tak vezmu něco, co mělo úspěch a budu se na...
před 57 týdny
Další články k tématu