1. 1. 2024

TRIP – Nový rok s novými seriálovými tipy

Nový rok a nové tipy v týdenní redakční inspiraci premiérami. Letos startujeme třemi tipy.

The Tourist

The Tourist (Turista)

Základní údaje

Žánr Drama / Thriller / Mysteriózní
Stanice BBC One
Premiéra 1. ledna 2024
Stav 2. série

O čem to je?

V srdci australské odlehlé krajiny pronásleduje britského muže auto, které se ho snaží vytlačit ze silnice. Epický hon kočky s myší vyvrcholí nehodou, po které se muž probudí v nemocnici. Je zraněný, ale přežil. Nicméně nemá vůbec tušení a vzpomínky na to, kdo vlastně je. Nepřátelé z jeho minulosti jsou mu v patách a hrdina musí hledat odpovědi, jež ho zavedou do nitra krajiny, která neodpouští.

Proč to doporučuji?

První série byla správně psychoidní, takže na tu druhou se samozřejmě těším. Na Cobenovku se taky kouknu, ale přeci jen Austrálie bude určitě na pohled pěknější.

Fruiko
Fool Me Once

Fool Me Once (Podruhé mě neoklameš)

Základní údaje

Žánr Krimi / Thriller / Mysteriózní 
Stanice Netflix
Premiéra 1. ledna 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Ovdovělou matku Mayu vyděsí obraz jejího zavražděného manžela na dětské chůvičce. Mezitím se její neteř a synovec snaží zjistit pravdu o vraždě jejich matky a odhalí možné propojení obou případů.

Proč to doporučuji?

Co se týče novinek, leden není nějak extra nabitý. Nicméně hned první den nového roku nám Netflix naděluje minisérii podle románu od Harlana Cobena, a konečně tu zase máme VB/USA produkci, takže jsem zaháknutá a napnutá jak kšandy, jestli se to zase tak dobře povede a užiju si příběh podobně jako u Safe nebo Cizince.

ragelly

První týden nového roku je tu a hned dnes startuje na Netflixu další Cobenovka, a to Fool Me Once, tudíž tentokrát nebylo co řešit. Ty britské adaptace knih od Harlana Cobena dopadají většinou lépe než ty cizojazyčné, takže doufám, že nás čeká další výborný příběh se spoustou nečekaných a nervy drásajících zvratů a že se nebudeme nudit.

Furiant
The Great Pottery Throw Down

The Great Pottery Throw Down

Základní údaje

Žánr Soutěžní / RealityTV / Kreativní
Stanice More4
Premiéra 7. ledna 2024
Stav 7. série

O čem to je?

Po soutěži v pečení a šití přichází hrnčířské umění. V jednotlivých epizodách proti sobě budou stát ty nejlepší hrnčířky a hrnčíři z celého Spojeného království. Klasické tvary, moderní design i tajné postupy dostanou prostor při jedinečných výzvách. Vyhrát může jen jeden.

Proč to doporučuji?

Nový rok a hned je tady nová série The Great Pottery Throw Down, pěkně mi to letos začíná. Tyhle večery plné pozitivitní soutěžní nálady mě baví a určitě si je nenechám ujít, ideální na relax po náročném pracovním týdnů. A vůbec nevadí, že to tady nikdo nezná :D

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Anyk

Anyk

Já jsem úplnou náhodou narazila na britskou minisérii Mr Bates vs. The Post Office podle skutečné události...
před 21 týdny
Další články k tématu