19. 4. 2013

FOX šokuje! Glee obnoveno pro pátou a šestou řadu!

FOX šokuje! Glee obnoveno pro pátou a šestou řadu!

Po dlouhých vyjednáváních už má konečně FOX i zbytek světa jasno. Úspěšný hudební seriál Glee se na podzim vrátí! A aby toho nebylo málo, vrátí se i o rok později!

Stanice dala zelenou hned dvěma sériím, takže se tato dramatická komedie dožije minimálně šesti sezón. Jednání byla zdlouhavá pouze proto, že po současné čtvrté sérii vypršely všechny smlouvy. Obnovení hned na dvě řady je celkem běžná záležitost u úspěšnějších seriálů, jelikož stanice nebude muset projít stejným smluvním procesem opět za rok.

I když sledovanost a ratingy Glee pokračují v klesajícím trendu, seriál je stále mezi předními hity stanice FOX. Glee má již syndikaci na Oxygenu, takže je seriál atraktivnější pro 20th TV, studio, které tuto show Ryana Murphyho produkuje.

Glee se tak přidává k Bones (Sběratelé kostí), The Following, New Girl, The Mindy Project a Raising Hope (Vychovávat Hope), které byly již dříve obnoveny pro nové série.

„Glee debutovalo jako první a jediný úspěšný hudební komediální seriál. O více než čtyři roky později stále pokračuje v utváření žánru, průlomu nových oblastí a má zřetelný dopad na současnou populární kulturu,“ řekl Kevin Reilly, ředitel stanice FOX.

Dana Walden a Gary Newman, zástupci 20th TV, dodali: „Ryan, Brad, Ian a Dante vytvořili něco, co je mnohem větší než jen televizní show. Jde o globální zábavní značku, která stále ovlivňuje miliony lidí po celém světě.“

Glee vytvořil Murphy spolu s Bradem Falchukem a Ianem Brennanem, kteří zároveň produkují ve spolupráci s Dantem Di Loretem. I když současná čísla zdaleka nedosahují původních výšin, Glee stále přináší uspokojivé výsledky, především v součtu s DVR nahráváním. Seriál má letošní sezónu v průměru 3.6 rating a 8,7 milionů diváků.

V březnu seriál oslavil pětisté hudební vystoupení. Tato show prodala více než 53 milionů písniček, které si lidé po celém světě stáhli, a 13 milionů hudebních alb.


Glee tu s námi bude další dva roky. Jak se vám líbí obměněná čtvrtá série? Kam by se podle vás měl příběh dál ubírat? Sledujete ještě vůbec?

(Zdroj: Deadline)

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
KatyBitch

KatyBitch

Paráda nejlepší serial akorát se bojím že všechny fanoušky Klaine, Brittany a Finchel nechají zbytečně...
před 11 roky
manro

manro

YES!Fox mi hned zpříjemnil den když obnovil Glee a ještě k tomu na 2 série! I když je pravda že 4.série...
před 11 roky
lucc

lucc

Vzhledem k tomu, že už tahle série za moc nestojí, tak další dvě už budou podle mě propadák.
před 11 roky
Další články k tématu