15. 5. 2013

Cirkus Bukowsky byl dotočen

Tak jsme se konečně dočkali. Tedy skoro. Po 137 natáčecích dnech padla poslední klapka seriálu Cirkus Bukowsky. To je jeden z mála českých, námi napjatě očekávaných projektů. A to už od chvíle, kdy nás nejvíce zaujal v pořadu České Televize Souboj seriálů. Tehdy nám bylo líto, že prohrál ve finále proti naprosté slátanině. Naštěstí se nerozhodovalo jen podle toho, jak hlasují důchodci (pardon diváci) a seriál se dočkal první klapky.
Teď už je dotočeno a je jisté, že seriál uvidíme na podzim. Seriál plný černého humoru a podmanivé atmosféry se přirovnává svým stylem k anglosaskému modelu. To znamená kratší série o šesti dílech. Těch se dočkáme dvou.
V seriálu se vystřídalo 74 herců a 908 komparzistů. Celkový počet natáčecích dní se zastavil na čísle 137, přičemž padlo 8 400 klapek a herci se oblékli do celkem 3 900 kostýmů. Natáčelo se nejenom v Praze, ale také například na Sázavě, v Děčíně nebo v polském Gdaňsku a na polském poloostrově Hel.

Těšíte se na tuhle novinku? Nebo české tvorbě vůbec nedáváte šanci?

(Zdroj: Tisková zpráva ČT / Foto: Dagmar Vyhnálková)

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
HonZajs000

HonZajs000

Jsem rád, že je v článku zmínka o Děčíně jako natáčecím místě. Byl jsem se tam podívat na natáčení...
před 10 roky
Dario Kolar

Dario Kolar

Pilotní díl je navíc stále online ke shlédnutí v rámci pořadu Souboj Seriálů
před 10 roky
James99

James99

Super, už se těším.:) Byl jsem jeden z komparzistů, byl to opravdu zážitek.
před 10 roky
Další články k tématu