5. 6. 2013

Kdo bude nový Doctor Who? Sázky se rozbíhají

Kdo bude nový Doctor Who? Sázky se rozbíhají

V Británii se začínají rozjíždět spekulace o tom, kdo bude nový Pán času. Nejvíce šancí se zatím dává Rorymu Kinnearovi, kterého si všichni pamatujeme jako britského premiéra z mysteriózní minisérie Black Mirror. Rory má zatím šanci 3:1, ale hned za ním je u sázkařů se šancemi 6:1 Ben Daniels. Ten si sice zatím střihl jen epizodní vedlejší role v House of Cards a Merlinovi, přesto je horkým kandidátem. Trojici doplňuje Chris Addison.

Že vás nemůže nic překvapit? Možná může. V Británii se totiž spekuluje, že by dvanáctým Doctorem mohl být poprvé černoch. Největší šance, 7:1, se dávají Londýňanovi s nigerijskými kořeny, Chiweteli Ejioforovi. A herec, kterého všichni znají z filmů Láska nebeská a Serenity se prý na případnou roli velice těší. Dalšími černošskými herci, o kterých bookmakeři uvažují jako o potenciálních Doctorech, jsou Idris Elba, David Harewood a John Boyega.

Že vás nic nemůže překvapit ještě víc? Tak teď se držte. Spekuluje se totiž i o tom, že by do role dvanáctého Doctora mohla být obsazena žena. Pro neznalce seriálu, ne opravdu jste se nevrátili o dvěstě let v čase. Horkou kandidátkou (8:1) by v tomhle případě byla Olivia Colman, která se naposledy objevila v seriálu Broadchurch, mluví se ale i o Billie Piper, společnici Davida Tennanta a Christophera Ecclestona, i když moc šancí (16:1) se jí nedává. Jenže tvůrci už začínají být obviňování ze sexismu, navíc spousta autorů si myslí, že je načase, aby Doctor změnil pohlaví. Proti ale mluví dva fakty – jednak ženské hrdinky Stevena Moffata bývají téměř vždy smutné a zlomené, jednak už BBC uzavřela smlouva s Jennou-Louis Coleman jako Doctorovou společnicí pro příští sezónu. A koho britští sci-fi autoři tipují, pokud by dvanáctý Doctor byla opravdu žena? Nikoho menšího než Natalii Dormer, Lenu Headey nebo Emmu Watson.

Kdo další by se mohl v populárním britském seriálu objevit? Šanci 10:1 zatím má Rupert Grint. Ano, slyšíte dobře, herec, který neuspěl v USA s pilotem Super Clyde by se mohl brzy vrátit na ostrovy se vší slávou. Dalšími herci, kteří nejsou úplně bez šancí jsou pak Colin Morgan, který by tak po Merlinovi získal další slavnou roli a s Doctorem Who už se jednou setkal (ve vedlejší roli v jedné epizodě), Riz Ahmed, Russel Towey (se šancí 10:1), Ben Whishaw (14:1), Andrew Scott (16:1).

Že bychom na někoho zapomněli? Ano, mezi potenciální herce se totiž ještě vklínil jeden z nejviditelnějších herců loňského roku, Benedict Cumberbatch. Ten sice mezi natáčením Hobita a Sherlocka asi moc času mít nebude (jeho šance se také pohybují kolem 12:1–25:1), spoustu fanoušků by ale jeho účast potěšila.

Šance se sice liší u každé sázkové kanceláře, objevují se ale také další zajímavá jména – Iwan Rheon, Richard Armitage, Daniel Radcliffe, Hugh Laurie nebo třeba Martin Freeman. Opravdu šílené představy pak mluví o Gerardu Butlerovi, Davidu Beckhamovi nebo Simonu Cowellovi. O tom, kdo nakonec bude dvanáctým Doctorem se ale teprve rozhodne.


Koho byste rádi viděli na místě dvanáctého Doctora? Máte svůj osobní tip?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Ajam

Ajam

Iwan Rheon už má svoji roli, takže taky bych ho nebral. Ale Richard Armitage a Ben Daniels, mi přindou...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

ženská ne. po proměně je to přece pořád doktor, změna pohlaví je moc výrazná. nevím, co mají se sexismem....
před 10 roky
Kolikokoli

Kolikokoli

Hlavně ať to není ženská nebo černoch. To samé platí o Bondovi. Do některých rolí prostě nejde obsadit...
před 10 roky
Další články k tématu