31. 7. 2013

Hillary Clinton i Stephen King. NBC jde do minisérií.

Hillary Clinton i Stephen King. NBC jde do minisérií.

NBC je prozatím nejnovější stanicí, která se ponořila hluboko do tajů minisérií. Její prezident, Bob Greenblatt, během týdne TCA (Television Critics Association) oznámil, že stanice vyvíjí čtyři vysokoprofilové limitované série.

Již dříve NBC oznámila, že připravuje šestihodinovou minisérii o Kleopatře. Nyní ji doplnila dalšími čtyřmi projekty – minisérií o bývalé první dámě Hillary Clinton s Diane Lane v hlavní roli; moderní remake kultovního filmu Rosemary's Baby (Rosemary má děťátko); nové zpracování románu Stephena Kinga s názvem Tommyknockers a limitovanou sérii od Marka Burnetta s názvem Plymouth.

Hillary

Pohled na život Hillary Clintonové jakožto manželky, matky, političky a členky kabinetu, kterou je od roku 1998. Příběh začne v době, kdy žena bydlí v Bílém domě a Bill Clinton vykonává své druhé prezidentské období. Stejně tak v minisérii nebude chybět ani její chystaná prezidentská kampaň (politička pravděpodobně oznámí svou kandidaturu v roce 2015).

Rosemary's Baby

Čtyřhodinová minisérie, která bude vyprávět příběh románu od Iry Levina. Stejně jako ve filmu, i zde půjde o ďábelské uctívání a vztah mezi mladým manželským párem. V této sérii budou manželé žít v Paříži. Žádní herci prozatím nebyli do projektu vybráni.

Tommyknockers

Minisérie na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1987. Příběh románu pojednává o obyvatelích malého městečka v Maine a o tom, jak se vypořádávají s vesmírnou lodí, která přistála v nedalekém okolí.

Plymouth

Limitovaná série Plymouth se zaměří na problémy, které museli Pilgrimové překonat během své cesty přes Atlantik a během svého obydlování nové země. Scénář si bere na starost oskarový vítěz Walon Green.


Jak se stavíte k hvězdně obsazeným minisériím? Jsou lepší než klasické seriály? Kterému projektu ze zmíněné čtveřice dáte šanci?

(Zdroj: THR)

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ufonka

ufonka

Jsem hodně zvědavá na nové zpracování Tommyknockers.
před 10 roky
Maarti

Maarti

Jéé, tak Hillary bych rozhodně vidět chtěla, dost jí fandim :) Kleopatra by taky nebyla špatná.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

to neměla být minisérie, ale neměla dostatečnou sledovanost. no vypadají zajímavě.
před 10 roky
Další články k tématu