7. 11. 2013

Ratingy a sledovanost: Jak to funguje 5 - Kabelovky

V předposledním díle SARS seriálu se podíváme na sledovanost vybraných seriálů z kabelovek.

Ratingy a sledovanost: Jak to funguje 5 - Kabelovky

Pomalu se blížíme do finále. V předposledním článku si uděláme výběr oblíbených seriálů z kabelovek. Jak jsme si již popsali dříve, kabelovky fungují na zcela odlišném principu než komerční stanice. Můžou si dovolit jiný typ seriálů, tvůrci nejsou tolik omezováni mainstreamem a často se mají možnost kreativně ukázat. Nicméně ani zde neexistuje úplně volná ruka. I když sledovanost není klíčová, dost často se k ní přihlíží. Při rozhodování o prodloužení či rušení se kromě ní bere v potaz také mediální a sociální úspěch (např. aktivita fanoušků na sociálních sítích) a především výše nákladů na výrobu.

Kabelové seriály jsou často již od první série vysílány celosvětově, proto se do příjmů započítávají tržby za nákup zahraničními televizemi. Pokud je seriál méně úspěšný doma, ale v zahraničí je to velký hit, často se stává, že pokračuje dál, protože si na sebe takto vydělá.

Není v našich silách popsat všechny seriály, které na kabelovkách v současnosti běží. Snažili jsme se vybrat ty nejznámější a zjistit, jak si stojí. Ratingy u nich jsou bohužel hůře dostupné, nicméně pro jejich sníženou důležitost se budeme ohlížet pouze na celkovou sledovanost. Při porovnání v rámci jednotlivých stanic i konkrétní miliony diváků dokáží nastínit obrázek o tom, jak si na tom daný seriál stojí.

A&E

A&E má v současnosti dva původní seriály – Bates Motel a Longmire.

Bates Motel

Seriál Bates Motel má za sebou první sérii a je obnoven pro druhou. Jednička si vedla slušně – premiéra získala 3,04 milionů diváků a až na výjimky celá první řada neklesla pod 2,70 milionů. Nejhorší výsledek sklidil čtvrtý díl s 2,30 miliony. Finále první řady sledovalo 2,70 milionů lidí. Druhá série poběží v roce 2014.

Longmire

Druhý seriál stanice, který se v současnosti vysílá, má výsledky o něco lepší – v letošní sezóně zaznamenal nejlepší výsledek 4,42 milionu diváků (finále sezóny), nejhorší pak byl výsledek 3,21 milionu. Čerstvě zrušený seriál The Glades měl ve své čtvrté sezóně jen o něco horší výsledky než teď Bates Motel. Že to pro kabelovku ale nic neznamená dokazuje to, že ho po druhé sezóně, ve které měl výsledky stejné, nezrušila.

ABC Family

ABC Family vysílá v současnosti pět dramat – PLL, Ravenswood, Switched at Birth, The Fosters a Twisted – a dvě komedie – Melissa and Joey a Baby Daddy.

Pretty Little Liars

Když Krásky v červnu 2010 začínaly, sklidily 2,47 milionů diváků. Číslo se však postupně zvyšovalo, ještě v první sérii, konkrétně v epizodě 11, získaly 4,22 milionů. Druhá série mírně klesla, ovšem nic znatelného, v průměru ji sledovalo přes 2,5 milionů diváků a finále naladilo 3,69 milionů lidí. Třetí řada už se zpravidla držela pod 2,5 miliony s občasnými výkyvy směrem nahoru. Nejlepší čísla mají Krásky vždy po pauze, když v zimě začíná druhá půlka série. Finále trojky sledovalo 2,87 milionů lidí. Čtvrtá série je zatím zhruba na úrovni trojky. Nejnižší číslo je 2,16 milionů (4×04), ale poslední dvě epizody se opět vyhouply přes tři miliony lidí. Lhářky se s druhou polovinou série vrací na začátku ledna a už teď jsou obnoveny pro pátou řadu.

Ravenswood

Ravenswood má za sebou pouze tři epizody, takže nějaké hodnocení není zcela na místě. Pilot sledovalo 2,12 milionů lidí, druhý díl klesl na 1,10 milionů.

Switched at Birth

Switched at Birth začal v červnu 2011 velmi slušně – s 3,30 miliony diváky. První polovina série se držela kolem 2,80, pak ale přšel pokles zhruba na 1,50 milionů. Finále první řady sledovalo 1,78 milionu lidí. Druhá řada si mírně polepšila, v průměru se držela okolo 1,7 milionu a finále naladilo 1,96 milionu lidí. Seriál byl obnoven pro třetí řadu, která začíná 13. ledna 2014.

The Fosters

Seriál The Fosters si v létě vedl lépe než následující Twisted. Epizody si držely kolem 1,7 milionu diváků i přes slabší začátek (1,42 milionu). Poslední díl před aktuální pauzou sledovalo přes dva miliony fanoušků. Druhá polovina série se na obrazovky vrací 13. ledna 2014. Seriál již byl také obnoven pro druhou řadu.

Twisted

Twisted začal v březnu 2013 se slabými 1,19 milionu diváků. Během série se ale zvedl a první polovinu řady dojel přibližně s výsledkem 1,5 milionu. Twisted se s druhou polovinou první série vrací 11. února 2014.

AMC

AMC v současnosti vysílá čtyři dramata: Hell on Wheels, Low Winter Sun, Mad Men a The Walking Dead.

Hell on Wheels

Hell on Wheels si už tři roky drží stabilní sledovanost. Seriál začal s 4,36M diváky, kteří sledovali pilot, a ustálil se kolem 2,5M lidí za epizodu. Druhá řada se držela na stejné úrovni, pouze jednou (2×08) sledovanost klesla pod dva miliony. Třetí série se maličko snížila k průměrně dvěma milionům diváků. Říjnové finále sledovalo 2,49M lidí. Rozhodnutí o obnovení pro čtvrtou sérii či zrušení zatím nepadlo.

Low Winter Sun

Sledovanost letní novinky Low Winter Sun je o poznání nižší. Seriál začal s 2,51M, rychle však klesl k hranici jednoho milionu. Poslední tři epizody první řady byly hluboko pod milionem, finále sledovalo pouhých 630 tisíc diváků. Stanice zatím neoznámila, zda seriál ruší nebo ne.

Mad Men

Mad Men začínal v červenci 2007 s devíti sty tisíci diváky, což na tu dobu byla rekordní sledovanost. Seriál měl však jako jeden z mála stoupající tendenci. Každá nová série lákala k obrazovkám další a další fanoušky. Druhá řada začala s dvěma miliony, třetí s 2,76M (průměr série 1,80), čtvrtá s 2,90 (průměr 2,27), pátá s 3,50 (průměr 2,70). Až dosud poslední – šestá, si mírně pohoršila. Premiéru sledovalo 3,37 milionů lidí, finále 2,69 milionů. Seriál byl obnoven pro finálovou sedmou řadu, která bude po vzoru Breaking Bad a dalších rozdělena do dvou let. Mad Men se tedy rozloučí v létě 2015.

The Walking Dead

Mad Meni sice měli stoupavou tendenci, ovšem v porovnání s The Walking Dead jako by stáli na místě. Tady máme seriál, který boří veškerá seriálová pravidla. Pilot v říjnu 2010 získal 5,35 milionu diváků, finále první řady sledovalo 5,97M lidí. Druhá série se vyhoupla na 7,26 milionu (premiéra) a 8,99 milionu (finále). Trojka tato čísla nechala daleko za sebou a sklidila 10,87 milionu (premiéra) a 12,40 milionu (finále). Čtverka pak probořila strop s 16,11 miliony diváky, kteří si naladili první epizodu. Třetí díl klesl pod 13 milionů, ale čtvrtý už se zase vyšvihl (13,31). Seriál byl obnoven pro pátou řadu.

FX

Stanice FX v současnosti vysílá pět dramat a dvě komedie. Mezi dramata patří Sons of Anarchy, Justified, American Horror Story, The Americans a The Bridge. Ke komediím řadíme seriály Louie a Anger Management.

Dceřiná stanice FXX pak převzala It's Always Sunny in Philadelphia a The League.

American Horror Story

Hororový seriál AHS je jedním z nových hitů stanice. Pilot sledovalo 3,18 milionu lidí a finále první řady 3,22 milionu. Premiéra dvojky se zvedla na 3,85 milionu, i když průměr za sezónu klesl oproti jedničce o tři sta tisíc diváků. Nicméně třetí řada se opět vrátila na vrchol a překonala svůj rekord s 5,54 milionu fanoušky. I když další epizody klesají, seriál se stále drží velmi vysoko – poslední díl sledovalo 3,71M lidí. American Horror Story prozatím nebyl obnoven pro čtvrtou řadu, ale dle výsledků je to jen otázka času.
EDIT: Seriál byl včera obnoven pro čtvrou sérii.

Sons of Anarchy

Opět jeden ze seriálů, který má stoupající tendenci. První řada získala v průměru 2,21M lidí, druhá už 3,67M. Ve třetí sice čísla šla trošku dolů (cca 3,10M), ale čtverka se opět zvedla až na 3,70M. Premiéru páté řady sledovalo rekordních 5,37 milionů lidí a celá série se držela kolem 4,5M diváků. Současná šestá série se drží přibližně na stejné úrovni, jako ta pátá. Seriál zatím nebyl obnoven, nicméně se proslýchá, že tvůrce Kurt Sutter plánuje finálovou sedmou řadu.

The Americans

Tato zimní novinka stanice byla pro FX zklamáním. Mělo jít o nový hit, nicméně seriál si nedokázal získat publikum. Premiéru sledovalo 3,22 milionů lidí, ale hned druhý díl klesl pod 2 miliony a celá řada se dostala na průměr 1,60 milionu. Nicméně stanice to prozatím nevzdává, seriál byl obnoven pro druhou sérii, která se na obrazovkách objeví v únoru 2014.

HBO

HBO má v současnosti bohatý program. Kromě chystaných novinek vysílá pět dramat (True Blood, Treme, Boardwalk Empire, Game of Thrones a The Newsroom) a šest komedií (Curb Your Enthusiasm, Eastbound and Down, Girls, Veep, Family Tree a Hello Ladies).

Boardwalk Empire

Seriál již od začátku svého vysílání v září 2010 patřil mezi hity stanice. Pilot si nenechalo ujít 4,81 milionu lidí a seriál bořil rekordy. Celá první řada měla v průměru 3 miliony diváků. Dvojka už klesla na 2,8 milionů, trojka na 2,2 milionů a čtverka dokonce na 2 miliony diváků s tím, že už je spíše výjimkou, aby díl přesáhl tuto hranici. Nicméně seriál byl i přes tato čísla obnoven pro pátou řadu.

Game of Thrones

Opět seriál, který je sezónu od sezóny úspěšnější. První série začala s 2,22 miliony diváky a do konce řady se vypracovala na 3 miliony. Druhá už měla sledovanost o další milion zvýšenou – v průměru 3,7 milionu. Třetí série opět stoupla, polovina epizod se dostala vysoko nad 5 milionů diváků. Finále sledovalo 5,39 milionu lidí, což je pro HBO dosud nejvyšší rekord. Seriál byl samozřejmě obnoven pro čtvrtou řadu, která začne na jaře 2014.

The Newsroom

I když je Newsroom miláčkem kritiků, divácky jde o nejslabší dramatický seriál HBO. První série měla v průměru 2 miliony diváků, druhá pouze 1,6 milionu. Nicméně HBO přesto dělá vše pro to, aby se třetí řada uskutečnila. Oficiální zelenou ale seriál zatím nedostal.

True Blood

Dlouhou dobu to byl král stanice, až letos na jaře ho předčil Game of Thrones. Svého vrcholu seriál dosáhl ve čtvrté řadě, kdy premiéru sledovalo 5,42 milionu fanoušků a v průměru si série získala 4,97 milionu párů očí. Od té doby to mírně kleslo, šestá řada měla průměrně 4,34 milionů diváků, ovšem stále se to nedá vůbec porovnávat s první sérií, která začínala s 1,44 miliony a v průměru ji sledovaly 2 miliony diváků. Seriál byl obnoven pro sedmou řadu, která bude jeho poslední.

Lifetime

Stanice Lifetime má po zrušení Army Wives a čerstvém zářezu The Client List pouze tři aktuální seriály – Devious Maids, Drop Dead Diva a Witches of East End.

Devious Maids

Devious Maids začaly na Lifetime v červnu 2013 s 1,99M diváky a pomalu, ale jistě rostly. Finále první řady sledovalo již 2,95 milionů fanoušků. Seriál se dočkal objednávky na druhou řadu, která začne v dubnu 2014.

Drop Dead Diva

Drop Dead Diva má za sebou zajímavou historii. Seriál začal s 2,0 miliony diváky v červenci 2009 a první řada se držela na slušné úrovni – v průměru 2,84M za epizodu. Druhá řada měla rekordní premiéru (3,12), ovšem postupně sledovanost upadala. Po čtvrté sezóně, která měla v průměru 2,30 milionů diváků, stanice seriál zrušila, ovšem po pár týdnech si to rozmyslela a objednala novou řadu. Seriál dále klesal (2,15M premiéra a 1,78M finále), přesto dostal objednávku na šestou řadu, která se představí v příštím roce.

Witches of East End

Witches of East End začalo letos na podzim podobně, jako v létě Devious Maids. Narozdíl od svého kolegy však prozatím kráčí směrem dolů. Poslední epizodu sledovalo pouze 1,60 milionů diváků. Obnovení se nabízí, jelikož stanice zrušila Client List, ovšem rozhodně není jisté. Pravděpodobně je nižší sledovanost dána nasazením na podzim místo letní sezóny, kdy je obecně menší konkurence.

MTV

Awkward a Teen Wolf jsou zajímavými případy kabelových seriálů, jelikož v podstatě nemají v rámci své stanice žádnou konkurenci. Awkward je jediný úspěšný sitcom, Teen Wolf je jediné úspěšné drama.

Awkward

Awkward začal na MTV v červenci 2011 s 1,72 m­iliony diváky. S přibývajícími epizodami se vyšplhal přes dva miliony fanoušků, které si ovšem udržel jen do premiéry druhé řady. Ta klesla na průměr 1,7M diváků na epizodu. Třetí série je prozatím nízko, pouze na 1,2M. Jedna z epizod se dokonce dostala pod milion (990 tisíc). Awkward byl obnoven pro čtvrtou řadu, která se bude vysílat v roce 2014.

Teen Wolf

První série Teen Wolf zajímala přibližně 1,7 milionů lidí týdně. Finále řady se dokonce dostalo přes dva miliony, což bylo pro MTV velkým úspěchem. Druhá řada se držela na úplně stejné úrovni, možná byla v průměru o pár tisíc vyšší a především s mnohem menšími výkyvy, než série první. Třetí řada je na tom ještě o kousek lépe, v průměru ji sleduje 1,9M diváků týdně. Druhá polovina série začíná v lednu 2014 a seriál byl již obnoven pro čtvrtou řadu.

Showtime

Stanice Showtime v současnosti vysílá čtyři dramata – Shameless, Homeland, Ray Donovan a Masters of Sex – a pět komedií – Californication, Nurse Jackie, Episodes, Web Therapy a House of Lies.

Homeland

Homeland začal v říjnu 2011 s 1,08 m­iliony diváky, což byla pro Showtime nejlepší premiéra za posledních osm let. Během první řady Homeland vystoupal až na 1,7 milionů diváků – nejsledovanější finále první řady v historii Showtime. Sledovanost ještě stoupla ve druhé řadě na 2,36M sledujících fanoušků (týden před finále). Třetí řada začala na 1,88 milionech, ale poslední dvě epizody vystoupaly až na 2,00 milionů diváků. Seriál již byl obnoven pro čtvrtou řadu, která se bude vysílat v roce 2014.

Ray Donovan

Ray letos v létě překonal Homeland v premiérových číslech (1.35M). Během celé první sezóny si držel stabilní sledovanost kolem 1,5 milionů diváků a byl obnoven pro druhou sérii.

Masters of Sex

Masters of Sex už jsou na tom hůře. Seriál se zatím stabilně drží těsně nad jedním milionem diváků. I když to nejsou závratná čísla, i Masters už byli obnoveni pro novou sérii, chystanou opět na rok 2014.

Californication

Dramata na Showtime táhnou několikanásobně více než komedie. Californication, které je komediální stálicí stanice, je od začátku svého vysílání hluboko pod milionem diváků, jeho sledovanost se pohybuje okolo 500 tisíc diváků na epizodu. Přesto se na jaře 2014 seriál dočká již své sedmé řady. Ve stejné sledovanostní kategorii je také Nurse Jackie. Nejlepší komedií Showtime je kritiky oblíbený, leč u nás téměř neznámý House of Lies, který se nachází průměrně na 800 tisících divácích za epizodu.

Starz

Pokud nepočítáme britské The White Queen, má Starz v programu zatím pouze jedno drama – Da Vinci's Demons.

Da Vinci's Demons

Seriál o geniálním Da Vincim měl s koncem Spartaka druhou sérii jistou téměř od začátku. Da Vinci sice není tak zářivým hráčem, jako Spartakus, ovšem stanici to zatím stačí. Pro porovnání: Spartakus se držel kolem 1,0 – 1,3 milionů diváků za epizodu, Da Vinci má kolem 500 tisíc. Druhá řada každopádně bude a pak bude záležet na tom, jak dobře si povedou další novinky. Black Sails už má druhou řadu jistou před premiérou, snad Da Vincimu nebude stát v cestě.

Syfy

Stanice Syfy v současné době vysílá čtyři původní dramata (Warehouse 13, Haven, Being Human, Defiance) a dvě převzatá kanadská dramata (Lost Girl a Continuum).

Being Human

První dvě série Being Human se držely na stejné úrovni okolo 1,5M diváků za epizodu. Pouze jednou se seriálu podařilo dostat přes dva miliony – hned ve druhé epizodě první řady, která byla vyvrcholením pilotu. Třetí série už klesla k 1,1M diváků, dvě epizody (3×07, 3×08) se dokonce dostaly těsně pod milion. I přes pokles však stanice Syfy seriál obnovila pro čtvrtou řadu, která se bude vysílat příští rok.

Defiance

Pilot Defiance trhal letos na jaře pro stanici po letech rekordy, pustilo si ho 2,73 milionů diváků. První série ve sledovanosti postupně klesala až k 1,6M, ale ve finále se zase zvedla přes dva miliony. Seriál byl obnoven pro druhou řadu.

Haven

První řada Haven začínala s 2,34M diváky a i přes poměrně velké výkyvy si seriál držel slušnou hranici nad 1,8M. Druhá řada na tom byla téměř shodně. Paradoxně nejméně lidí (1,20M) sledovalo finále. Třetí série klesla k 1,5M diváků, kteří seriál neopustili ani po roce. V právě běžící čtvrté řadě je úroveň úplně stejná. Seriál prozatím nebyl obnoven pro pátou řadu, ale loni bylo rozhodnutí o čtverce oznámeno 9. listopadu, takže je dost možné, že aktuální zpráva přijde každou chvíli.

Warehouse 13

Warehouse 13 byl během své první série velkým hitem, ani Defiance ho nedokázal překonat. Pilot si v červenci 2009 pustilo neuvěřitelných 3,5 milionů lidí a seriál se nad hranicí 3M držel celou první půlku série. Klesl až ve finálové epizodě (2,23M). Druhá a třetí řada klesaly jen mírně, až ke konci trojky na podzim 2011 se seriál dostal pod dva miliony diváků. Čtvrtá série už měla strmější pád k 1,6M, jedna z epizod (4×14) jen těsně přesáhla milion diváků. Seriál byl obnoven pro finálovou pátou řadu s šesti epizodami.

TNT

Stanice TNT v současnosti vysílá šest dramat – Dallas, Falling Skies, Franklin and Bash, Major Crimes, Perception a Rizzoli and Isles.

Dallas

Vzkříšení Dallasu byl pro TNT správný krok. Pilot sledovalo slušných 6,86 milionů diváků a celá první řada si držela úctyhodný průměr 4,5M diváků za epizodu. O rok později však přišlo vystřízlivění. K seriálu se po pauze vrátily pouze 3 miliony fanoušků, druhou sérii v průměru sledovalo 2,84M lidí. I přes pokles byl seriál obnoven pro třetí řadu, která se bude vysílat na začátku roku 2014.

Falling Skies

Falling Skies je stálicí stanice. Dvouhodinový pilot naladilo 5,91M lidí a podobná čísla seriál zopakoval i na konci první série (5,70M). Druhá řada mírně klesla, ale stále se držela na dobré úrovni 3,6M diváků. Ve třetí sérii se Falling Skies poprvé dostal pod 3M (2,79M, 3×04), ale ve finále se zvedl na 3,74 milionů diváků. Stanice seriál obnovila pro čtvrtou sezónu, která se bude vysílat v létě 2014.

Rizzoli and Isles

První díl Rizzoli si v červenci 2010 pustilo 7,55M (!) lidí, celá první řada neklesla pod 6,5 milionů diváků. Druhá série už byla rozdělená na letní a podzimní část a podzimní opět zaznamenala propad, jedna epizoda (2×12) klesla pod 4M. Rozdíly mezi létem a podzimem byly velké i u třetí řady – průměry dílů 5,5M a 3,5M. Na 5,5M se držela letos v létě i čtvrtá řada, její druhá polovina začíná v lednu 2014. Seriál již dostal objednávku i na pátou sérii, která se bude vysílat v létě 2014.

Jen pro porovnání se zbytkem programu: Franklin and Bash byl obnoven pro čtvrtou sérii i s průměrným výsledkem 2,0M diváků u třetí série. Major Crimes si stojí slušně a právem dostal objednávku na třetí řadu, seriál má v průměru 5 milionů diváků na epizodu. Také Perception dostalo objednávku na novou – třetí sérii. Dvojka měla v průměru sledovanost 3,4M.

USA Network

Stanice USA Network v současnosti vysílá sedm dramat: Covert Affairs, Graceland, Necessary Roughness, Psych, Royal Pains, Suits a White Collar.

Covert Affairs

Seriál začal v červenci 2010 s 4,88M diváky a čím dál tím více se toto číslo zvyšovalo, bylo výjimkou, když se sledovanost dostala pod 5 milionů. Druhá řada byla rozdělena na dvě části. První z nich si vedla dobře s přibližně 4,7M, po pauze a nasazení na podzim však sledovanost klesla na 2,6M. Třetí série vypadala podobně. První polovina vysílaná v létě se držela na 3,5M, druhá půlka klesla na 2,3M. Čtvrtá série už se snížila i v létě, asi na 2,5M. Seriál se v září vrátil se třemi miliony diváků, ale nyní už klesl pod 1,7M. Každopádně byl obnoven pro pátou řadu, která se začne vysílat v roce 2014.

Graceland

Letní novinka Graceland začala slušně s 3,32M diváky. Seriál se nakonec ustálil na 2M lidí za epizodu, což stanici stačilo, aby ho obnovila pro druhou sérii.

Necessary Roughness

Necessary Roughness je tichá voda, která břehy mele. Moc se o tomto seriálu nemluví, především v našich končinách, ovšem výsledky má (měl) uspokojivé. První série se držela pevně nad čtyřmi miliony diváky. Druhá už pak ale klesla na 2,5M, některé epizody dokonce spadly pod dva miliony. Třetí řada zaznamenala mírný nárůst zpět k 2,5 milionům s tím, že měla mnohem menší výkyvy, než série druhá. Nicméně finále běželo v srpnu a stanice zatím neoznámila, jestli seriál bude pokračovat čtvrtou sérií.

Psych

Premiéru Psych v červenci 2006 sledovalo rekordních 6,06 milionů lidí, což byl tehdy pro kabelovku nebývalý úspěch. Celá série se držela na velmi dobré úrovni mezi 3,7 a 4,7 miliony diváků. S přibývajícími sezónami seriál začal postupně klesat, ve čtvrté řadě už se dostával pravidelně pod 3M diváků. V pětce se snažil opět zvednout, ale v šestce už byl opět sražen dolů k 2,5 milionům v průměru. Sedmička si tuto laťku udržela také. Seriál byl obnoven pro osmou řadu se zvýšeným počtem epizod. Díky tomu se spekuluje o tom, že jde o závěrečnou sérii, i když konečné slovo zatím nepadlo.

Royal Pains

Royal Pains jsou pro USA Network dalším úspěchem. Pilot sledovalo 5,57 milionů lidí, toto číslo pak ještě stouplo při premiéře druhé série (5,84). Od té doby se sledovanost pomalu snižuje, v současnosti se seriál pohybuje kolem hranice 3,5M. Royal Pains byl obnoven pro šestou řadu, která se bude vysílat v létě 2014.

Suits

Pilot Suits sledovalo 4,64 milionů lidí a celou první řadu se seriál držel okolo hranice 4M. Druhá řada klesla na průměr 3,5 milionů diváků za epizodu. Třetí řada šla už pod tři miliony. Seriál byl obnoven pro čtvrtou řadu, která začne v létě 2014. Druhá polovina třetí série se na obrazovky vrátí v únoru.

White Collar

White Collar měl také hned od začátku našlápnuto na úspěch. Pilot sledovalo 5,40 milionů diváků a i přes velké výkyvy v první řadě (jeden díl klesl až na 2,89M) šlo o nadprůměrně sledovaný seriál. Druhá série začala slušně kolem 4 milionů diváků, ale postupně klesala až ke 3,5M. Konec trojky už se dostal pod 2,5 milionů. Sledovanost čtvrté řady byla podobná, možná o trochu menší než třetí série. Současná pátá už nízko začala (2,53M), ale seriál se stále drží nad dvěma miliony diváky. Prozatím nebylo oznámeno, zda se seriál dočká také šesté řady.


Zítra na vás čeká poslední díl seriálu, který se bude zabývat syndikací.

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

No já hlavně zírala, kolika kabelovkovým seriálům ratingy stoupají. To se velké pětce moc nestává, co?
před 9 roky
ragelly

ragelly

Občas jo... není to sice tak časté, protože právě kabelovky nechávají svým seriálům víc prostoru na...
před 9 roky
Martin Maduda

Martin Maduda

HBO the best
před 7 roky
Další články k tématu