17. 11. 2013

Pět důvodů, proč jsou The Originals lepší než Deníky

Pět důvodů, proč jsou The Originals lepší než Deníky

Vypadá to, že The Vampire Diaries (Upíří deníky) musí čelit troše konkurence v oblasti upírů… od svého vlastního spin-offu! The Originals je nejsilnějším nováčkem od CW, jeho poslední epizoda přesáhla 2 miliony celkových diváků a rating 0.9. V pondělí seriál dostal objednávku na plnou sérii o 22 epizodách.

Nejen ratingy ale dokazují, že The Originals stojí za koukání. Během několika málo epizod seriál nabídl solidní příběhovou linku, která je dost možná zajímavější než příběh Deníků. Server TV Guide přišel s pěti důvody, proč The Originals vnímat jako kvalitnější seriál než The Vampire Diaries.

1. Jsou více dospělí

Postavy z TVD konečně v minulé sérii odmaturovaly a příběh se nyní přesunul na univerzitu s novou upírskou záhadou. Spin-off se nemusí zabývat nucenou docházkou do školy ani tím, jak staletí staří upíři musí do školy zapadnout.

2. Nejsou zaplnění dvojníky

Při sledování Deníků stačí jen mrknout a už přijdete o to, že Elenina dvojnice Katherine se za Elenu vydává. Nebo že před vámi stojí Stefan, ne Silas, který se sbližuje s Tessou. V The Originals co vidíte, je jasná pravda: Klaus se snaží potopit Marcela, žádnou jeho kopii.

3. Mají super záporáka

Marcel je možná záporákem v Originals, ale tím pravým zlounem je a vždy byl Klaus. Narozdíl od Deníků, kde se původní zloduch Damon stal skoro medvídkem, Klause lze za záporáka stále považovat. Diváci si pomalu začínají uvědomovat, že vlastně fandí Původnímu hybridovi, kterého kdysi ze srdce nenáviděli.

4. Dodávají také odpovědi

Originals začali svůj běh poněkud matoucím příběhem o boji čarodějek a upírů v New Orleans. Během následujících pěti epizod však bylo zodpovězeno, proč to Klause do města tolik lákalo – čarodějky nikdy nedokončily rituál, který by jim zajistil velkou sílu, díky které by mohly upírům čelit. Proto vydíraly Klause, aby vypátral mocnou Davinu. U Deníků se již zmíněné vysokoškolské tajemství stále táhne a odpovědi zatím nejsou v dohlednu.

5. Nejsou jen o milostných trojúhelnících

Jasně, pořád je tu jeden, kde Marcel a Klaus jeví zájem o Cami, ale příběh se primárně nesoustředí na to, kdo její srdce vyhraje; popravdě Cami zatím nejeví zájem ani o jednoho z nich. Originals jsou o tom, kdo získá nadvládu nad New Orleans. Tato zápletka je pro mnohé více zajímavá, než kterého bratra si kráska vybere, když je už prokázáno, že je jí souzeno skončit s tím, se kterým zrovna nerandí.


Sledujete oba seriály? Který vám přijde lepší? Souhlasíte se zmíněnými body?

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře33zobraz všech 33 příspěvků
Yellow

Yellow

Souhlas....TO je pro me uz proto lepsi...neni tam nudna Elena, ani ufnukany badboyik Damon. Caroline si...
před 9 roky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

můžeš porovnávat :D
před 5 roky
Anetka888

Anetka888

Nooo, Plecka to totálně dodělala. :-D
před 5 roky
Další články k tématu