16. 11. 2013

The Killing opět žije!

The Killing opět žije!

Tak tohle se opravdu jen tak nevidí. Pokud seriál vstane z mrtvých jednou, je to nevšední podívaná. Ale pokud se mu to podaří dvakrát? Jak tohle vůbec můžeme nazvat?!

The Killing je důkazem, že i neuvěřitelné zázraky se občas dějí. Dva měsíce po druhém zrušení tohoto dramatu přichází zpráva o čtvrté sérii. Ta se natočí kompletně pod záštitou Netflixu. Streamovací služba udělala dnes krok kupředu a objednala finálovou čtvrtou sérii, která bude obsahovat šest epizod. Stanice AMC, která vyvíjela a odvysílala první tři řady, nebude mít s tou čtvrtou vůbec co dočinění.

Ve čtvrté sérii se vrátí jak Joel Kinnaman, tak Mireille Enos. Detektivové se budou zabývat novým případem. Stejně tak se vrátí i stará dobrá parta scenáristů a členů štábu. Natáčet se začne už v únoru v Kanadě.

I když se tvůrci po zrušení zmiňovali o snaze přenést seriál na jinou stanici, vše nasvědčovalo tomu, že z těchto pokusů nakonec nic nebude. Nyní je ovšem vše jinak, Netflix dokonce plánuje seriál v premiéře nasadit celosvětově ve všech svých oblastech.

„Bohatý a serializovaný příběh The Killing je pro Netflix perfektní. Věříme, že je nanejvýš vhodné, aby se Sarah Lindenové a Stephenovi Holderovi dostalo důstojného zakončení,“ řekla Cindy Holland, viceprezidentka původní programové skladby Netflixu. „Těšíme se na to, až fanouškům budeme moct nabídnout nové epizody seriálu, který se perfektně hodí na streamování.“

Z Killing se stala v oblasti rušení a prodlužování legenda. Seriál byl poprvé zrušen v červenci 2012 po dvou sériích. AMC se vyjádřila, že toto rozhodnutí bylo složité, ovšem pro mnohé nebylo velkým překvapením, jelikož seriálu rapidně ubývali diváci poté, co se na konci první řady nedočkali zodpovězení klíčové otázky: Kdo zabil Rosie Larsen.

O necelý rok později společnost Fox TV Studios oznámila, že se seriál, který je adaptací dánského Forbrydelsen (Zločin), přece jen vrátí na televizní obrazovky, a to díky spolupráci AMC s Netflixem. Třetí sérii sledovanost dále klesala, finále sledovalo 1,5 milionů lidí. AMC po skončení oznámila, že opět došla k závěru, že seriál ukončí.


Tak… co na to říkáte? Těšíte se na čtvrtou sérii a nový případ?

(Zdroj: THR)

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Beatrix

Beatrix

I když mě ten seriál vždycky vydeptá a leze mi na nervy jak se to táhne, tak určitě budu sledovat a nadávat,...
před 10 roky
VanThomass

VanThomass

Asi musí člověk vědět, co studovat :-D
před 10 roky
petule611

petule611

Tuto zprávu jsem nějak zaspala, mám ohromnou radost protože seriál patří mezi moje nejoblíbenější :)
před 10 roky
Další články k tématu