2. 12. 2013

Nové seriály na AMC - co nabídne stanice pro rok 2015?

Nové seriály na AMC - co nabídne stanice pro rok 2015?

Televizní stanice AMC dala zelenou pilotům dramat The Knifeman a Galyntine. Oba projekty se budou podle vyjádření AMC Studios natáčet příští rok a jejich vysílání je plánováno pro rok 2015. Scénáře pro Knifeman, Galyntine a White City měla AMC nachystány celé měsíce, nakonec se ale připojí k dalšímu úspěšnému pilotu, Line of Signy, pouze Knifeman a Galyntine.

The Knifeman je inspirován biografií Johna Huntera od Wendy Moore, The Knife Man: Blood, Body Snatching And The Birth of Modern Surgery. Příběh se odehrává v 18. století v Londýně. Vypráví o okouzlujícím a arogantním géniovi, který čelí výzvám společnosti, aby mohl přeměnit své vize do velkých objevů. Hlavní postavou je John Tattersal, který se nebojí posouvat hranice moderní medicíny, i když je pro to nutné vykopat několik hrobů. Zatímco se živí na nelicencovaném operačním sále, odebírá orgány pro svého bratra Juliana, oblíbeného a ceněného lékaře ve fakultní nemocnici.

Scénář pro pilot napsal Rolin Jones (Low Winter Sun), který seriál produkuje společně s Ronem Fitzgeraldem (Friday Night Lights). Dále pak mezi výkonné producenty patří ještě společnost Media Rights Capital (House Of Cards), Josh Donnen a Robert Zotnowski.

Galyntine má kořeny jak ve fantasy/akčních dobrodružstvích, tak ve sci-fi. Má podobný námět jako seriál Revolution, který aktuálně vysílá stanice NBC. Odehrává se v době po kataklyzmatické, technologií vyvolané katastrofě, která vyústila ve vytvoření nové společnosti, která odmítá užívání jakékoliv technologie. Tato katastrofická událost zanechává malé množství přeživších roztroušených po celém světě, kteří jsou nuceni přizpůsobit se a čelit nebezpečným výzvám, které tato katastrofa přinese.

Scénář Galyntine napsal Jason Cahill (Halt And Catch Fire); mezi výkonné producenty patří i Greg Nicotero (The Walking Dead). David Zucker a Ridley Scott budou prostřednictvím společnosti Scott Free patřit také mezi výkonnými producenty.

„Jsou to velmi originální a ambiciózní piloty, které nás berou do světů, jaké jsme dosud v televizi neviděli,“ řekl Joel Stillerman, programový víceprezident AMC. „Oplzlost a zábava Knifeman v Londýně 18. století a zcela unikátní post-apokalyptický svět v Galyntine jsou projekty AMC, které dělají televizi nečekanou a nekonvenční.“

Televizní stanice AMC nám ještě dříve, v roce 2014, představí dvě nová dramata – Turn a Halt and Catch Fire.


Těšíte se na nové seriály od AMC? Co na ně říkáte?

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Metrix

Metrix

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Další články k tématu