3. 2. 2015

Velký přehled 2015: Seriály na Nově II

Velký přehled 2015: Seriály na Nově II

S novým rokem přichází opět jedna a ta samá otázka: Bude letos ten průlom, kdy české televize začnou brát v potaz vkus seriálových diváků a začnou dávat i něco jiného než nekonečné české soap opery? Víme, že vás to zajímá, však nás to zajímá stejně tak.

V malém článkovém seriálu se dočkáme odpovědí. Skupina Nova Group je v českém prostředí nejsledovanější. Do jisté míry je to dáno právě zmíněnými soap operami, což ovšem neznamená, že zavírá oči, ba právě naopak. Dnes, včera a zítra se můžete dozvědět informace o 28 zahraničních seriálech, které jsou (nebo snad nejsou?) v plánu pro letošní rok. Informace v tomto článku jsou zcela exkluzivní a získali jsme je pro vás od našich přátel z Nova Group. Nikde jinde je nenajdete!

Ve druhém článku se podíváme na to, co nás všechny zajímá nejvíce. Které seriály se v českém prostředí objeví úplně poprvé? Některé jsou novinky, některé jsou již zaběhnutí mistři v americkém programu Velké pětky. Ať si každý říká, co chce, faktem je, že až uvedení v českém prostředí zajistí u nás seriálům tu pravou velkou pozornost.

Agents of S.H.I.E.L.D.

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Fanda
premiéra: 1. série

Agenti si na své domovské stanici ABC získali pevné místo. Loňský premiérový start získal rekordní rating a i když seriál postupně klesl, ustálil se v rámci dramat na slušném místě, které mu zaručilo obnovení pro druhou řadu.

Tuto novinku plánuje vysílat stanice Fanda na podzim v nedělním slotu, vždy po dvou epizodách naráz. Informace o dabingu prozatím nejsou známy, přípravy k dabování jsou zatím v raných fázích.

Gotham

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Fanda
premiéra: 1. série

Jeden z nejúspěšnějších začátečníků této sezóny Gotham si říká novinka nejen u nás, ale stále ještě i v Americe. Seriál dokázal na podzim vymanit stanici Fox z nejhlubší krize, jako jediné drama totiž míval Gotham pravidelně rating nad 2.0!

Podobně jako u Agentů, i na Gotham se předběžně můžete začít těšit od podzimu. Kromě toho také poběží po dvou epizodách.

Ground Floor (Suterén)

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Smíchov
premiéra: 1. série

Kolem pravděpodobného zrušení komedie Ground Floor se před pár dny na SerialZone strhla vášnivá diskuze. Jak vám naši redaktoři potvrdí, Suterén je záruka kvalitní podívané od začátku do konce.

Lepší místo než Smíchov pro komedii nemohlo být vybráno. První série se v premiéře představí již v únoru, od pondělí do pátku ve večerních hodinách.

Intelligence (Inteligence)

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Nova
premiéra: 1. série

Měla to být pecka minulé sezóny, nakonec se ale z Intelligence stalo jedno z největších zklamání. Návrat Joshe Hollowaye nechal diváky chladnými. Přesto se našli diváci, kteří v seriálu viděli hit a zrušení po první sérii brali jako promrhaný potenciál.

Inteligence bude nasazena na Nově do letních večerů, poběží dvě epizody týdně.

Stalker

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Nova
premiéra: 1. série

Kromě Gothamu Nova nasadí ještě jednu novinku letošní sezóny, thriller Stalker. Ten poběží již v letním období.

Stalker od tvůrce Followingu Kevina Williamsona vypadal na papíře i v traileru hodně slibně. Stalker si zatím drží stabilní sledovanost, o jeho osudu se prozatím nic neví. Jelikož však CBS již obnovila tři dramatické novinky, dá se předpokládat, že první série bude zároveň i tou poslední.

Star-Crossed (Láska ve hvězdách)

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Nova Cinema
premiéra: 1. série

Ani na CW se nezapomíná! Moderní Roswell se objeví na stanici Nova Cinema již na jaře v podvečer.

Star-Crossed byl nasazen v minulé sezóně v midseason a diváci si ho hned zamilovali. Románek lidské dívky a mimozemského chlapce v podkresu rasové nenávisti na střední škole si vydobyl jednu řadu a závěr, který donutí diváky přemýšlet.

The Tomorrow People

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Fanda
premiéra: 1. série

The Tomorrow People společně s Reign měl být jasným hitem stanice CW v loňské sezóně. Druhou řadu nakonec získal pouze jeden z této dvojice seriálů, ale pokud jste fanoušky hrdinů se schopnostmi, zde si jich užijete dosyta.

Seriál si svou českou premiéru odbude již na jaře, poběží od pondělí do pátku v podvečer na Fandovi.

Under the Dome (Pod kupolí)

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Fanda
premiéra: série 1–2

Ani na letní hity se nesmí zapomínat. Tento je extra šťavnatá třešnička, adaptace románu Stephena Kinga. Právě Under the Dome pomohl stanici CBS s velkým zviditelněním skriptových seriálů v letních měsících, kdy se ještě před pár lety zpravidla vysílaly jen reality shows a opakování dílů z hlavní vysílací sezóny. Díky úspěchu Under the Dome se do letní tvorby pustily všechny stanice Velké pětky po hlavě.

Fanda představí na jaře nejen první sérii, ale poté v návaznosti hned i druhou řadu! Pojedou dva díly naráz v atraktivním nedělním slotu od 20:20 hodin.

Policie Modrava

Hodnocení na SerialZone.cz stanice: Nova
premiéra: 1. série

Jako bonus na závěr tu máme jednu novinku z českého prostředí. O seriálu se začalo mluvit již v roce 2011, kdy byl natočen pilotní film. Samotný seriál nyní konečně přichází do vysílání, bude uveden na hlavním vysílacím kanálu již 28. února.

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu.


Které nově nasazené seriály vás z nabídky nejvíce potěšily? Které z nich doporučíte svým známým a sami si u nich budete připomínat oblíbené scény?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Eobard Thawne

Eobard Thawne

Je to ale škoda, že Agents of S.H.I.E.L.D. budou až na podzim...
před 9 roky
dagsoftware

dagsoftware

Tak na Štáľkera som zvedavý. A tích Agentov SHIELDu dúfam, že odvisielajú celých, narozdiel od JOJ, kt....
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

A víš jak levné to ve výsledku musí být? Oni koupí seriál, který se v USA ani neodvysílal celý, za...
před 9 roky
Další články k tématu