24. 12. 2013

Dočkáme se biblicko-mafiánského dramatu o králi Davidovi?

Dočkáme se biblicko-mafiánského dramatu o králi Davidovi?

Možné to je. Slavné biblické postavě se dostane předělávky ve stylu Al Capona, mafiánského bosse z chicagského podsvětí 30. let.

Produkční společnost Entertainment One vyvíjí nový dramatický seriál King David, který přijde s novým, temným pojetím slavné biblické postavy. Drama je charakterizované coby „velkolepý biblický seriál v mafiánském hávu“, ve kterém bude postava Davida vytržena ze svatého písma a předvedena „úplná, rozporuplná postava nejskvělejšího válčícího krále a patriarchy z celé Bible – muže, který je nucen činit zrůdná rozhodnutí, jimiž zrazuje svoje osobní ideály a kterými si znepřátelí i svou vlatní rodinu.“

Společnost, která stojí za produkcí dramatu Hell on Wheels a stará se i o mezinárodní distribuci hitu The Walking Dead bude na vývoji a produkci projektu spolupracovat s Atmosphere Entertainment. Výkonnými producenty budou ředitel Entertainment One, John Morayniss, a výkonný viceprezident její televizní divize, Michael Rosenberg, spolu s Markem Cantonem z Atmosphere Entertainment. Dalšími výkonnými producenty budou David Hopwood a Matthew Einstein.

Michael Rosenberg k projektu řekl: „Těšíme se, že k životu přivedeme mnohovrstevnatou a fascinující legendu o králi Davidovi. Seriál odhalí složitou lidskou povahu jednoho z největších velikánů dějin a bude tak poutavým dramatem, ve kterém vždycky půjde opravdu o hodně. V Markovi a jeho týmu z Atmosphere jsme nalezli úžasné partnery pro produkci tohoto dramatu nadživotní velikosti s tématy a příběhy, které diváky uchvátí.“

Za scénářem projektu stojí Patrick Moss a Jeremy Anderson, kteří ABC nedávno prodali svoji adaptaci Dickensových Nadějných vyhlídek pod názvem Legacy.

King David by tak byl po úspěšné minisérii The Bible stanice History Channel a nově objednanou minisérií NBC, A.D.: Beyond the Bible, o níž jsme psali zde, už třetím seriálem založeným na biblických příbězích z poslední doby.


Jde o začátek úspěšného trendu nebo podle vás diváci o biblická témata brzy ztratí zájem? Dokážete si představit krále Davida pojatého jako zloducha z gangsterských seriálů?

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
La.Volpe

La.Volpe

Skvělý téma pro seriál. Na to se vyloženě těším. :)
před 10 roky
Tulrika

Tulrika

Zní to jako strašná slátanina, ale nikdy by se nemělo nic odsuzovat dopředu. Jsem zvědavá, co to bude.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Vzhledem k tomu, že víme, že se z Bible vyhodily všechny pasáže ukazující Ježíše v negativním...
před 9 roky
Další články k tématu