21. 12. 2013

Rasputin: FX se pouští do historické minisérie

Rasputin: FX se pouští do historické minisérie

K blížícímu se letošnímu čtyřstému výročí vzniku dynastie Romanovců se stanice FX rozhodla připravit novou minisérii. Ta bude pojednávat o muži, který byl v posledních letech vlády této dynastie v úzkém spojení s jejími panovníky.

Série s názvem Rasputin se zaměří na jednu z nejkontrover­znějších postav v historii, která nese odpovědnost za svržení ruského impéria a změnu běhu světa, jak ho známe. Pokusí se věrně zodpovědět, kdo vlastně Rasputin byl.

Rasputin od indického filmového režiséra Shekhara Kapura bude vyprávět příběh ruského rolníka a mystika, který se stal poradcem carské rodiny. Sloužil caru Mikuláši II. a jeho manželce Alexandře jako léčitel jejich jediného syna, careviče Alexeje, který trpěl hemofilií. Rasputin si se vzrůstajícím vlivem získal mnoho nepřátel, kteří se jej několikrát pokoušeli zabít. Nakonec se jim to povedlo v roce 1916. Příběh bude zasazen do vzrůstajícího bolševického revolučního hnutí. Minisérii nebude chybět kacířství, černá magie, sexuální deviace a nesmrtelnost.

Scénář bude vycházet z připravované knihy Rasputin: Temné síly a pád Romanovců od Douglase Smitha, který seriálu bude sloužit zároveň jako konzultant. Rasputina vyvíjí pro filmovou verzi také společnost Warner Bros. V hlavní roli filmu se objeví Leonardo DiCaprio.


Máte rádi ruskou historii a historické seriály? Jaký výsledek na nás dle vašeho názoru čeká, když se spojí FX a Rasputin?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Exredaktorka

Exredaktorka

Svržení Romanovců je jeden z nejhorších zločinů v novodobých dějinách a snad nejlživěji zobrazená...
před 10 roky
Další články k tématu