26. 12. 2013

Česká televize otevře vlastní Kancl

Česká televize otevře vlastní Kancl

Poté, co si Česká televize nechala zaregistrovat ochrannou známku Kancl, začalo se diskutovat o tom, zda značka poslouží jako název k novému seriálu. Všechny spekulace jsou ale ty tam, Česká televize oficiálně potvrdila, že začne příští rok pracovat na své verzi populárního britského seriálu Kancl (The Office). Seriál ponese stejný název – Kancl.

Režie remaku byla svěřena Milanu Šteindlerovi, který sám momentálně hraje v jiném přepracovaném britském seriálu (PanMáma) na TV Nova. Šteindler bude spolupracovat s tvůrčí producentskou skupinou Davida Ziegelbauera, která slibuje přístup s velkým respektem a minimální odklon od originálu. Spolupracovat začnou již na začátku roku 2014, kdy natočí prvních šest epizod.

Momentálně je již známé také obsazení hlavní postavy vedoucího společnosti Papír&Print Marka Chvály, ujme se ho Václav Kopta, který se donedávna objevoval po boku Šteindlera v českém seriálu Gympl s ®učením omezeným. Své role také znají Pavla Vitázková či Sára Venclovská. Koho v seriálu dál uvidíme, zatím bohužel nevíme.

Česká televize získala licenci k remaku od televize BBC. K plánům ČT se vyjádřil i herec a spoluautor právě britské verze Kanclu, Ricky Gervais: „Jsem velmi polichocen a nadšen tím, že vznikne nová verze The Office. Praha byla prvním místem na světě, kde vznikla pódiová verze, a já jsem rád, že se nyní chystá i televizní adaptace. Můžete začít vymýšlet vtipy o Gervaisovi a dalším tučném šeku.“

Česko však není prvním státem, který udělá k tomuto seriálu remake. Své zpracování představila i Francie, Švédsko, Chile, Izrael nebo Spojené státy, jejichž remake Kancl (The Office) je ze všech nejznámější a na svém kontě má 201 epizod.


Bude česká verze úspěšnější než ta americká? Budete se na remake koukat?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Jack.Gibbs

Jack.Gibbs

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
IrmaVep

IrmaVep

Nooo, tak to ani nevím, co si o tomhle mám myslet. Britský Kancl jsem viděla snad skoro celý, americký...
před 10 roky
Wendy89

Wendy89

Britskou verzi The Office jsem viděla snad milionkrát, výkon Rickyho Gervaise je nepřekonatelný. :)...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

"Úspěšnější než americká"? Buďme realisti.
před 9 roky
Další články k tématu